ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο Πέρεθ έστειλε γράμμα στον πρόεδρο της Πόρτο ώστε να δικαιολογηθεί για όσα τον κατηγόρησε

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ
Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ 2019 AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, έστειλε επιστολή στον ομόλογό του της Πόρτο, Πίντο ντα Κόστα, με αφορμή τις διαρροές των τελευταίων ημερών, στις οποίες κατηγορεί τον Πορτογάλο παράγοντα για σκοτεινές συνδιαλλαγές με τον Ζόρζε Μέντες.

Σοβαρή έκταση και εκτός συνόρων παίρνει το θέμα των διαρροών ορισμένων διαλόγων του Φλορεντίνο Πέρεθ, που εκθέτουν τον πρόεδρο της Ρεάλ σε παίκτες, προπονητές, ακόμα και συλλόγους με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, αλλά και συνεργάζεται στο παρόν.

Ο διοικητικός ηγέτης των "μερένγκες" έχει επιτεθεί από το 2007 μέχρι το 2012 σε Ραούλ, Ίκερ Κασίγιας, Λούις Φίγκο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκούτι, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, Μίτσελ και πολλούς ακόμα πρώην παίκτες και προπονητές της Ρεάλ, σε ιδιωτικές συζητήσεις με δημοσιογράφο, οι οποίες καταγράφηκαν και δημοσιεύονται αποσπασματικά τις τελευταίες ημέρες από την ισπανική πολιτική εφημερίδα Confidencial.

Ένα από τα αποσπάσματα που "καίνε" τον Πέρεθ αφορά τον πρόεδρο της Πόρτο από το 1982, Πίντο ντα Κόστα, και τη σχέση που έχει με τον πασίγνωστο ατζέντη Ζόρζε Μέντες. Σχολιάζοντας τη μεταγραφή του Πέπε από την Πόρτο στη Ρεάλ το 2007 επί προεδρίας Ραμόν Καλδερόν, ο Πέρεθ δήλωσε: "Αυτά τα 30.000.000 έφυγαν από εδώ και κατέληξαν εκεί, ναι. Τώρα πρέπει να δούμε πού βρίσκεται το αποδεικτικό τραπέζης. Το κάνει αυτό με τον Ζόρζε Μέντες, ο οποίος είναι εκπρόσωπος του προέδρου της Πόρτο. Με αυτόν, όλα είναι περίεργα. Ο Μέντες κι αυτός πήραν λεφτά από τον Ρώσο (σ.σ. Ρόμαν Αμπράμοβιτς) με τη μεταγραφή του Ζοζέ Μουρίνιο, με τη μεταγραφή του Ρικάρντο Καρβάλιο, με τη μεταγραφή του Πάουλο Φερέιρα. Και αυτά τα λεφτά, αυτό που γίνεται είναι ότι τα πηγαίνουν στην Ελβετία. Πρέπει να βρεις αυτόν τον λογαριασμό στην Ελβετία".

Το βράδυ της Παρασκευής, η Πόρτο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την επιστολή του Πέρεθ προς τον Ντα Κόστα, στην οποία ο Ισπανός εργολάβος υπογραμμίζει τις καλές σχέσεις που έχουν οι δύο σύλλογοι και υπενθυμίζει τη συνεργασία και με τον Μέντες στις τόσες μεταγραφές που έχουν εμπλακεί όλα αυτά τα χρόνια, σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα.

Η επιστολή του Πέρεθ στον Πίντο ντα Κόστα

"Αγαπητέ πρόεδρε,

Σας γράφω για να σας ενημερώσω για τη δημοσίευση μιας καταγραφής που έγινε από ένα δημοσιογράφο με αθέμιτο και παράνομο τρόπο και η οποία δημοσιεύτηκε από ένα μέσο με τρόπο εκτός νοήματος και έχοντας υποστεί επεξεργασία.

Όπως γνωρίζουμε, όλες οι διαδικασίες διαπραγματεύσεων στις οποίες συμμετείχαν οι σύλλογοί μας, με την παρέμβαση του κ. Ζόρζε Μέντες σε μερικές εξ αυτών, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη ειλικρίνεια και διαφάνεια.

Πάντα συνέβαινε αυτό χάρη στη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό σς ως πρόεδρος ενός τέτοιου ένδοξου και φιλικού συλλόγου, και χάρη στον κ. Ζόρζε Μέντες στις διαπραγματεύσεις στις οποίες συμμετείχε.

Είμαι πεπεισμένος ότι τόσο η προσωπική φιλία μας όσο και η εξαιρετική θεσμική σχέση μεταξύ των συλλόγων μας είναι πάνω από αυτές τις χειραγωγήσεις, τις οποίες διαβίβασα ήδη στα χέρια των δικηγόρων μου.

Μια αγκαλιά,

Φλορεντίνο Πέρεθ".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΠΟΡΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ