ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέλκας: "Γυάλιζε το μάτι μας από το πρώτο λεπτό"

EURO 2024 / PLAY OFF /  /  -  (  / EUROKINISSI)
EURO 2024 / PLAY OFF / / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κομβικό ρόλο για το θρίαμβο της Εθνικής ομάδας απέναντι στο Καζακστάν έπαιξε η συγκέντρωση των Ελλήνων διεθνών, όπως τόνισε ο Δημήτρης Πέλκας μετά τη λήξη της αναμέτρησης, με τον σκόρερ της γαλανόλευκης να αναφέρεται μεταξύ άλλων στον Γκουστάβο Πογέτ, στο υγιές κλίμα των αποδυτηρίων και στον τελικό με τη Γεωργία.

Η Εθνική ομάδα θριάμβευσε στην αναμέτρηση με το Καζακστάν, με το εισιτήριο για το Euro 2024 να περνάει από την Γεωργία στον τελικό της Τρίτης.

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε μετά τη λήξη του μεγάλου αγώνα και ανέδειξε τόσο το πάθος των διεθνών για να φτάσουν στη νίκη, όσο και την τεράστια θέλησή τους για να προκριθούν στα γήπεδα της Γερμανίας. Το μάτι των Ελλήνων παικτών "γύαλιζε", όπως επισήμανε ενδεικτικά ο ένας εκ των σκόρερ της γαλανόλευκης, που αναφέρθηκε, επίσης, στον Γκουστάβο Πογέτ και στο sold-out της OPAP Arena.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πέλκας:

Για το τρόπο που ήρθε η νίκη: “Απο την πρωτη μερα που μαζευτήκαμε είμαστε συγκεντρωμένοι. Ξεκίνησε από την Κυριακή που βρεθήκαμε με όλα τα παιδιά. Βγάλαμε τρομερό πάθος σήμερα, γυάλιζε το μάτι μας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο 100% από το πρώτο λεπτό. Κάναμε μια ευρεία νίκη, θα το χαρούμε σήμερα, απο αύριο ξεκιναμε την προετοιμασία για τον μεγάλο τελικό με τη Γεωργία" .

Για το ποια ήταν τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη νίκη: "Η θέληση και το πάθος που βγάζουμε είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία μας. Δείχνουμε πόσο πολύ θέλουμε να είμαστε στη Γερμανία το καλοκαίρι. Το παιχνίδι της Τρίτης θα είναι σίγουρα διαφορετικό. Κρατάμε τον ενθουσιασμό χαμηλά και προετοιμαζόμαστε για τον τελικό με τη Γεωργία".

Για το αν έπαιξε ρόλο το υγιές κλίμα στα αποδυτήρια: "Παίζει σημαντικό ρόλο. Το λένε πολύ και παραέξω, μπορεί να ακούγεται κλισέ όμως εμείς ξέρουμε τι μαστε, ξέρουμε πόσο παλεύουμε, πόσο το θέλουμε να βρεθούμε στη Γερμανία, πόσες θυσίες κάνουμε, πόσο πολύ το θέλουμε. Στο ποδόσφαιρο βέβαια πρέπει να το δείχνουμε καθημερινά. Πρέπει να δείχνουμε πόσο πολύ δικαιούμαστε την πρόκριση".

Για το sold-out και το κατάμεστο γήπεδο: "Τους ευχαριστούμε όλους που βρέθηκαν έδω, ελπίζουμε κάποιοι να ταξιδέψουν στη Γεωργία. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά είναι σημαντικό να είναι δίπλα μας όλοι εκείνοι που γέμισαν το γήπεδο σήμερα. Με αυτούς στο πλευρό μας, μπορούμε να πάμε πολύ ψηλά".

Για το πώς θα προετοιμαστούν για το ματς με τη Γεωργία: "Υπάρχει αυτοσυγκράτηση, είμαστε συγκεντρωμένοι, θα το χαρούμε σήμερα και από αύριο θα αρχίσουμε την προετοιμασία για την Τρίτη. Πρέπει να καταφέρουμε να πάμε στο Euro, αυτός είναι ο στόχος που βάλαμε με τον προπονητή και αυτό πρέπει να κάνουμε".

Για την συνολική πορεία της Εθνικής: "Όλα παίζουν ρόλο, όλη η προσπάθεια. Η προσπάθεια των προκριματικών και του Nations League. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε πόσο παλεύουμε και πόσο θέλουμε να πάμε στη Γερμανία".

Για τον Γκουστάβο Πογέτ: "Έχει δώσει πολλα απο τα στοιχεία. Μας ξέρει και τον ξέρουμε. Ξέρει όλα τα καλά μας, τα άσχημα μας. Μας ζητάει να κάνουμε τα απλά πράγματα, να βγάζουμε πάθος και θέληση και μας το έχει μεταφέρει αυτό. Μας έχει μεταφέρει την προσωπικότητα του, μας έχει δείξει πώς πρέπει να παίζουμε".

Για το αν έχουν αναλύσει την ομάδα της Γεωργίας: "Όχι, ασχοληθήκαμε μόνο με το Καζακστάν και για αυτό καταφέραμε να νικήσουμε σήμερα.Δεν προλάβαμε να ασχοληθούμε με το άλλο ματς. Έτσι είναι οι συνθήκες στις Εθνικές ομάδες, δεν έχεις πολύ χρόνο, από αύριο θα ασχοληθούμε με τη Γεωργία".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ