ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Παυλίδης: "Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική για κάθε παίκτη, μπορούσα να σκοράρω συχνότερα"

Ο Βαγγέλης Παυλίδης στο Ελλάδα - Ιρλανδία
Ο Βαγγέλης Παυλίδης στο Ελλάδα - Ιρλανδία EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Παυλίδης σε δηλώσεις στην Ολλανδία αναφέρθηκε στο πως βιώνει ο ίδιος το ολλανδικό ποδόσφαιρο, την αγάπη του για τον Γιόχαν Κρόιφ.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης παραχώρησε δηλώσεις στο elfvoetbal για το ολλανδικό ποδόσφαιρο, στο οποίο είναι ένας από τους καλύτερους φέτος και πρώτος σκόρερ της Eredivisie.

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι λάτρευε τον Γιόχαν Κρόιφ, ενώ έδειξε ξεκάθαρη προτίμηση στο 4-3-3, το οποίο τον βοηθάει να αποδίδει στον αγωνιστικό χώρο.

Για το τι του αρέσει από την Ολλανδία: "Λατρεύω τη διοργάνωση σας και τον τρόπο παιχνιδιού σας. Πολύ επιθετικός. Ο Γιόχαν Κρόιφ είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες. Όχι ότι είχα αφίσες στον τοίχο μου ή οτιδήποτε άλλο, ο Κρόιφ έπαιζε πολύ καιρό πριν από αυτό.

Αλλά πάντα αγαπούσα τους επιθετικούς σας. Είναι υπέροχο που τώρα μπορώ να παίξω εγώ ο ίδιος στη διοργάνωσή σας. Ως επιθετικός σε ένα 4-3-3, μπαίνω συχνά μπροστά στο τέρμα και μπορώ να ολοκληρώσω σέντρες και πάσες. Παίρνω πολύ χώρο".

Για το ότι τα πάει εξαιρετικά μέχρι στιγμής στο παιχνίδι: "Δεν έχω παίξει ποτέ 4-3-3 στη Γερμανία ή στο παρελθόν στην Ελλάδα. Στην Ολλανδία, οι επιθετικοί αποκτούν μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αν δεν σκοράρεις σε μερικά παιχνίδια, παραμένεις σταθερός. Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική για κάθε παίκτη, αλλά κυρίως για έναν επιθετικό. Τα περισσότερα γκολ πρέπει να προέρχονται από αυτόν".

Για το ποιο είναι το μυστικό: "Κάθε επιθετικός εξαρτάται από τους συμπαίκτες του. Έχω φανταστικούς συμπαίκτες που κάνουν πολύ δουλειά για μένα. Εγώ είμαι εκείνος που τελειώνει τις φάσεις. Ξέρουν πάντα πως θα με βρουν. Με κάθε τρόπο. Ακούγεται σαν κλισέ, αλλά όταν η ομάδα πηγαίνει καλά, είναι ευκολότερα για τον επιθετικό. Κάνω κριτική στον εαυτό μου και θεωρώ πως θα μπορούσα να σκοράρω συχνότερα με τις ευκαιρίες που έχω".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ