ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πατέρας: "Η ανοχή τελείωσε"

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ
Πατέρας INTIME SPORTS

"Η ανοχή τελείωσε... Θα σας κρεμάσω τα παπούτσια... θα παίζουμε με τους μικρούς" είπε ο έξαλλος Πατέρας

Ημέρα "αφιερωμένη" στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Πατέρα η Παρασκευή, καθώς μετά την απόφαση το πρωί να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για την προσεχή Πέμπτη 21 Μαΐου, το απόγευμα πήγε στην Παιανία με πολύ άγριες διαθέσεις και έθεσε προ ευθυνών τους παίκτες του συλλόγου σ' ένα "ξέσπασμα" μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις στα πλέι-οφ.
"Προδίδετε την εμπιστοσύνη μας"

"Ηρθα να σας εκφράσω την απογοήτευση για το θέαμα που παρουσιάζετε στα δύο τελευταία παιχνίδια. Είστε επιεικώς απαράδεκτοι και μερικοί από εσάς έχουν την αντίληψη τουρίστα και δημοσίου υπαλλήλου. Χάσατε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και αντί να δώσετε την ψυχή σας, μας απογοητεύετε.

Ηρθα να σας πω ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί. Η ανοχή τελείωσε για οτιδήποτε σας αφορά. Η διοίκηση μαζί με τους φιλάθλους σας στάθηκε άψογα και εσείς προδίδετε την εμπιστοσύνη μας.

Αν δεν πετύχετε τον στόχο της πρώτης θέσης στα πλέι οφ και δεν παίξετε με αποφασιστικότητα και πάθος, θα σας κρεμάσω τα παπούτσια. Προτιμώ ο Παναθηναϊκός να κατεβαίνει με τους μικρούς".






Παρέμβαση "Κάρα" και υπονοούμενο για "βεντέτες"

Στο σημείο ο αρχηγός του "τριφυλλιού", Γιώργος Καραγκούνης θέλησε να πάρει τον λόγο για να "σβήσει" λίγο την "φωτιά" αλλά δεν τα κατάφερε αφού ο Νίκος Πατέρας δεν τον άφησε να μιλήσει λέγοντας:

"Γιώργο εσύ, ο Σαριέγκι και ο Νίλσον έχετε δώσει την ψυχή σας. Αλλά οι συμπαίκτες σας όχι. Ειδικά για τον Νίλσον είναι ντροπή για όλους τους υπόλοιπους να δείχνει τέτοιον επαγγελματισμό, αν και αποτελεί ξένο σώμα και έχει ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του.

Για να φτάνω στο σημείο, μία εβδομάδα μετά το θάνατο του πατέρα μου να έρθω εδώ και να σας μιλήσω, αυτό να σας κάνει να αντιληφθείτε την κρισιμότητα της κατάστασης.

Αν δεν δω αποτελέσματα στο γήπεδο, από φίλο σας θα γίνω ο χειρότερος εχθρός σας. Παράπονα, βεντετισμοί και δυσαρέσκειες στα σπίτια σας. Και μην τολμήσει να αφήσει κανείς τέτοια πράγματα να επηρεάζουν την ομάδα."





Τα' χωσε τόσο σε απόντες όσο και Ρουκάβινα


Στην συνέχεια τον λόγο θέλησε να πάρει ο Αντρέας Ίβανσιτς, όμως και πάλι ο πρόεδρος των "πρασινων" συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, μιλώντας σε αυστηρό ύφος στον Αυστριακό μέσο αλλά και τους Γκούμα και Μάτος επειδή δεν πήγαν στο Ολυμπιακό Στάδιο στο ματς με την ΑΕΚ:

"Εσύ, ο Γκούμας και ο Μάτος είστε απαράδεκτοι. Κόνξες και βεντετισμοί στα σπίτια σας. Είστε μέλη μίας ομάδας και πρέπει να μάθετε να σέβεστε".

Στην συνέχεια από τα "πυρά" δεν γλύτωσε και ο Αντε Ρουκάβινα με αφορμή την χαμένη ευκαιρία στην Τούμπα αλλά και την γενικότερη εικόνα του στα τελευταία μας, με τον Νίκο Πατέρα να λέει: " Παίζεις σαν τουρίστας. Αν συνεχίσεις έτσι θα φύγεις του χρόνου".

Μήνυμα στήριξης σε Τεν Κάτε και πάλι


Τέλος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη του στον τεχνικό της ομάδας, Χενκ Τεν Κάτε, λέγοντας: " Αυτός είναι ο προπονητής μας και όσοι μπορεί να έχετε πρόβλημα... Αυτός είναι που αποφασίζει ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει από την ομάδα".

Ο 55χρονος τεχνικός με την σειρά του και έκπληκτος απ' όσα είχαν διαδραματιστεί ρώτησε τους παίκτες του -παρουσία του Νίκου Πατέρα- αν συμφωνούν να τα δώσουν όλα μέσα στο γήπεδο και αφού άκουσε πρώτα "ναι", τους είπε: "Να τα δώσετε όλα και να το κάνετε πράξη μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε την 2η θέση".

Με "Λάζαρο" για την "Ανάσταση"

Αγωνιστικά, οι "πράσινοι" ξεκίνησαν την προπόνηση με ζέσταμα και ολοκλήρωσαν με δίτερμα διάρκειας μίας ώρας. Θεραπεία ακολούθησε ο Μίκαελ Νίλσον που εκτός απρόοπτου θα είναι στο βασικό σχήμα στο κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΛ.

Για το παιχνίδι με τους "βυσσινί", ο Ολλανδός τεχνικός που δεν σκέφτεται να αλλάξει τρόπο ανάπτυξης δοκίμασε στο αρχικό σχήμα τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο αντί του Γιώργου Καραγκούνη με τον "αρχηγό" του "τριφυλλιού" να έχει και πάλι τον ρόλο του αντι-Σιμάο (όπως στο ματς της Τούμπας), αφού ο άσος από την Μοζαμβίκη είναι τιμωρημένος και θα απουσιάσει.

Ενέκρινε το γήπεδο το "ΣτΕ"

Την οριστική κατασκευή γηπέδου και αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ενέκρινε σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο της Επικρατείας την Παρασκευής με ψήφους 15 υπέρ και 10 κατά. Με την ίδια συνεδρίαση απορρίφθηκε η δημιουργία του εμπορικού κέντρου.

Συγκεκριμένα το ΣτΕ έκρινε πως:

-Οι ρυθμίσεις του νόμου 3481/2006 που αφορούν το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Βοτανικό και τις θέσεις στάθμευσης που τους αναλογούν κρίθηκαν αμετάκλητα συνταγματικές.
-Η ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα προχωρήσει με βάση τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου και θα γίνει μητροπολιτικό πάρκο.
-Τυχόν διαφοροποιήσεις στον νόμο της Διπλής Ανάπλασης αφορούν μόνο στο εμπορικό κέντρο και στο πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων και δεν επηρεάζουν το έργο του γηπέδου.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να επικυρωθεί εντός της ημέρας, ωστόσο στις τάξεις των ανθρώπων του "τριφυλλιού" υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση ενώ την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι του ΓΗΠΕΛ αναμένουν τις απαραίτητες κινήσεις από τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Συνέπεια της είδησης αυτής είναι να τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο "b" και ο δήμαρχος Αθηναίων αναμένεται να φέρει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου που έχει παραχωρήσει στο δήμο ο Βωβός.

Εκτακτο Δ.Σ. στις 21 Μαϊου

Το "εμπόλεμο" κλίμα που έχει διαμορφωθεί εσχάτως στον Παναθηναϊκό με τις ευθείες αιχμές που εξαπολύει ο ένας μεγαλομέτοχος εναντίον του άλλου, αναγκάζει τον συνήθη... πυροσβέστη, Νίκο Πατέρα, να αναλάβει πρωτοβουλία. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ συγκέλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για την προσεχή Πέμπτη 21 Μαΐου, όπου, κατά την επίσημη εκδοχή, θα συζητηθεί το ύψος του μπάτζετ και ο γενικότερος μεταγραφικός σχεδιασμός.

Είναι προφανές, ωστόσο, πως θα τεθούν επί τάπητος και όλες οι τελευταίες κόντρες των μεγαλομετόχων, που απειλούν την ύπαρξη της ίδιας της πολυμετοχικότητας. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει απειλήσει ευθέως με αποχώρηση, ο ίδιος ο Νίκος Πατέρας άφησε να διαρρεύσει πως τίθεται και γι' αυτόν τέτοιο θέμα, εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, και όλα αυτά θα συζητηθούν σε μια τελευταία ίσως προσπάθεια να βρεθεί τρόπος συνεννόησης. Πάντως στη συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν μπορεί να πάρει μέρος ο Ανδρέας Βγενόπουλος, διότι δεν είναι μέλος.

*Επίθεση δέχθηκε ο σύνδεσμος των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην Αργυρούπολη. Οι πληροφορίες δεν αναφέρουν τραυματισμούς, παρά μόνο υλικές ζημιές.















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ