STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-3: Εύκολο πέρασμα από τους Ζωσιμάδες και τρίτη θέση

Ο Φαμπιάνο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ
Ο Φαμπιάνο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης νίκησε 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες και τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα για τρίτη διαδοχική σεζόν. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος ήταν οι Φαμπιάνο, Καμαρά και Εμπακατά, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ντανιέλ Μαντσίνι. Τερμάτισαν έκτοι οι Ηπειρώτες.

Ο Άρης πέρασε από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, επικρατώντας με 3-0 και τερμάτισε στην τρίτη θέση. Οι παίκτες του Χερμάν Μπούργος σκόραραν με τους Φαμπιάνο, Καμαρά και Εμπακατά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήραν το προβάδισμα στο σκορ.

Μάλιστα οι κίτρινοι έγραψαν ιστορία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία τους τερματίζουν στην τρίτη θέση για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι οι Θεσσαλονικείς τσέκαραν το εισιτήριο για την Ευρώπη την προηγούμενο αγωνιστική, για τέταρτη διαδοχική σεζόν, κάτι που επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Αυτή η νίκη που σημείωσαν ήταν η πιο ευρεία που πέτυχαν στα Ιωάννινα.

Οι παίκτες του Χερμάν Μπούργος άνοιξαν το σκορ μόλις στο όγδοο λεπτό. Ο Ματίγια εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Μαντσίνι έπιασε μια κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλάζοντας ελάχιστα την πορεία της μπάλας και ο Φαμπιάνο με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο γκολ των κίτρινων πέτυχε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 22'. Ο Μαντσίνι με μπαλιά τρύπα έβγαλε τον Μαυριτανό επιθετικό στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, αυτός μπήκε στην περιοχή και από κοντά νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ προσπάθησε να ορθοποδήσει, είχε λίγες καλές στιγμές, όμως ο Σαλέμ Εμπακατά έσβησε κάθε όνειρο, με ένα ωραίο σουτ με το δεξί από το ύψος της περιοχής.

"Ξεμπούκωσε" από νωρίς ο Άρης

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και κυριάρχησε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Έφτανε με αξιώσεις δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα στην περιοχή του Λοντίγκιν, ενώ την ίδια στιγμή δεν απειλούνταν από τους παίκτες του Ηρακλή Μεταξά. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη τελική του ΠΑΣ έγινε στο 38', με μια κεφαλιά του Κύρκου.

Η πρώτη τελική του ΠΑΣ έγινε στο 2', με το σουτ του Ιτούρμπε να περνάει άουτ δίχως να απειλήσει τον Λοντίγκιν, αν και ήταν μια καλή προσπάθεια. Οι παίκτες του Μπούργος στις επόμενες τελικές τους κατάφεραν να βρουν δίχτυα και να καθαρίσουν το παιχνίδι.

Στο 28' ο Πάλμα βρέθηκε κοντά στο να πετύχει και τρίτο γκολ, ωστόσο κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα, ενώ δύο λεπτά μετά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιτούρμπε πέρασε λίγο άουτ. Ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά με μια κεφαλιά του νεαρού Ιάσωνα Κύρκου στο 38', η οποία πέρασε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κάργας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, ωστόσο ο Κουέστα επενέβη.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, στην προσπάθειά του να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Οι Ηπειρώτες απείλησαν για πρώτη φορά με ένα σουτ του Γκαρντάβσκι εκτός περιοχής, με τον Κουέστα να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Άρης έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ, ωστόσο ο Ματέο Γκαρσία δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μαντσίνι και έστειλε την μπάλα άουτ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Σταδιακά όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΣ ανέβαινε και προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ. Θα μπορούσε να το βρει με την κεφαλιά του Εραμούσπε στο 64', ωστόσο ήταν αδύναμη και ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα.

Μετά το 65' κόπασε ο ρυθμός με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες καλές φάσεις για να απειλήσουν τις δύο εστίες, με το 3-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

Στα αξιοσημείωτα η αποθέωση που γνώρισε ο Μανώλης Σάλιακας, όταν έγινε αλλαγή. Ο διεθνής ακραίος αμυντικός έπαιξε για τελευταία φορά στους Ζωσιμάδες, ενώ αποθεώθηκε και ο Πέδρο Κόντε, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ