ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Παρί: Το συμβόλαιο του Νεϊμάρ και το κόστος που ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο

Ο Νεϊμάρ της Παρί πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λανς για τη Ligue 1 2020-2021 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Σάββατο 1 Μαΐου 2021
Ο Νεϊμάρ της Παρί πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λανς για τη Ligue 1 2020-2021 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Σάββατο 1 Μαΐου 2021 © 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Η El Mundo αποκάλυψε τα συμβόλαια της μετακίνησης του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί και μαζί τις απολαβές του Βραζιλιάνου αστέρα, σε ένα deal που μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο.

Οι αποκαλύψεις της Κυριακής σπό ισπανικά ΜΜΕ δεν έχουν προηγούμενο. Η εφημερίδα Sport δημοσίευσε το συμβόλαιο του Αντουάν Γκριεζμάν με την Μπαρτσελόνα, η Mundo Deportivo το burofax που έστειλε ο Λιονέλ Μέσι στη διοίκηση των Καταλανών το καλοκαίρι του 2020 ζητώντας την αποδέσμευσή του, ενώ η El Mundo πήρε σειρά με αποκαλύψεις για τον Νεϊμάρ και τη μετακίνησή του στην Παρί το καλοκαίρι του 2017.

Η ισπανική πολιτική εφημερίδα αποκάλυψε το κόστος του deal μεταξύ Γάλλων και Βραζιλιάνου, που μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τα 500.000.000 ευρώ.

Ο Νεϊμάρ αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα καλύπτοντας ο ίδιος τη ρήτρα αποδέσμευσης των 222.000.000, αφού έτσι προβλέπουν οι κανονισμοί στην Ισπανία. Στη συνέχεια, αποζημιώθηκε φυσικά από την Παρί με αυτά τα χρήματα, συν τις απολαβές που προβλέπονταν στο συμβόλαιό του.

Ο αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, με προοπτική επέκτασης για ακόμα μία σεζόν. Σε αυτά τα πέντε χρόνια θα εισέπραττε 43.334.400 μικτά ετησίως, δηλαδή συνολικά 216.702.000. Σε περίπτωση που η συμφωνία ενεργοποιούταν για 6η σεζόν, η Παρί προέβλεπε ένα μπόνους με τη μορφή αύξησης και για την επιπλέον σεζόν θα έπαιρνε 50.556.117 μικτά.

Το καθεστώς φορολογίας που ισχύει στη Γαλλία προβλέπει 50% έκπτωση φόρου σε άτομα που δεν συνιστούν φορολογικούς πολίτες της χώρας την τελευταία πενταετία. Αυτό σημαίνει ότι οι ετήσιες απολαβές του Νεϊμάρ φορολογούνται με 30,77%, τη στιγμή που στην Ισπανία θα φορολογούνταν με 48%. Από την άλλη, η Παρί προσπαθεί να βγει κι η ίδια ευνοημένη από το deal με τον Βραζιλιάνο, καταβάλλοντας 30.000.000 στον Νεϊμάρ για να πάρει τον απόλυτο έλεγχο των δικαιωμάτων της εικόνας του, όσο αποτελεί παίκτη του συλλόγου.

Το άθροισμα αυτών των ποσών ανέρχεται σε 519.228.117 και θα ήταν το συνολικό ποσό που θα δαπανούσε η Παρί για τον Βραζιλιάνο, αν δεν του έκανε ανανέωση συμβολαίου τον περασμένο Μάιο μέχρι το 2025, με προοπτική επέκταση για ακόμα μία σεζόν. Οι λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο τα διεθνή ΜΜΕ εικάζουν ότι οι ετήσιες απολαβές δεν μειώθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο, αλλά πιθανότατα αυξήθηκαν στο επίπεδο των 50.000.000.

Σε αυτά τα ποσά, πάντως, δεν υπολογίζονται οι προμήθειες των δύο ατζέντηδων που υπέγραψαν τα συγκεκριμένα συμβόλαια, των Λοράν Γκούτσμιτ και Πίνι Ζάχαβι, καθώς και του πατέρα του Νεϊμάρ, ποσά που ορίζονται σε διαφορετικό συμβόλαιο.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ