ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Παρί: Τέλος ο Ποτσετίνο

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο στην αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ρεν
Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο στην αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ρεν © 2021 JEREMIAS GONZALES / AP IMAGES

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί και τυπικά από την Τρίτη (5/7) ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο, με τη διοίκηση του γαλλικού συλλόγου να ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της με τον Αργεντινό τεχνικό έπειτα από ενάμιση χρόνο.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν, με τους πρωταθλητές Γαλλίας να ανακοινώνουν το τέλος της συνεργασίας του με τον Αργεντινό κόουτς.

Ο 50χρονος τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Παριζιάνων τον Ιανουάριο του 2021 και σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να καθοδηγήσει την ομάδα σε 84 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 56 νίκες, 13 ισοπαλίες και 15 ήττες.

Ωστόσο, ο Ποτσετίνο δεν κατάφερε να σημειώσει επιτυχία στο πρότζεκτ Champions League, με την ομάδα τη φετινή σεζόν να αποκλείεται στα προημιτελικά, ενώ τη σεζόν 2020/21 στα ημιτελικά.

Αντικαταστάτης του αναμένεται να είναι ο Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος το 2020-2021 του στέρησε τον τίτλο ως τεχνικός της Λιλ, ενώ την περσινή σεζόν βρέθηκε στον πάγκο της Νις.

Η ανακοίνωση της Παρί

"Η Παρί Σεν Ζερμέν επιβεβαιώνει ότι ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Ο Αργνεινός προπονητής και το επιτελείο του εντάχθηκαν στο σύλλογο της πρωτεύουσας τον Ιανουάριο του 2021. Ο πρώην αρχηγός των "κόκκινων και μπλε" κάθισε σε 84 αγώνες όλων των διοργανώσεων στον παριζιάνικο πάγκο. Υπό την ηγεσία του, η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε το Trophée des Champions 2020, το Coupe de France 2021 και το 10ο πρωτάθλημα Γαλλίας στην ιστορία της, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο και το επιτελείο του για τη δουλειά τους και τους εύχεται τα καλύτερα για το μέλλον".

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ