ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Παρί - Ρεάλ: Ο Εμπαπέ διέλυσε τα γαλλικά κοντέρ με 13/13

Ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ για τη φάση των 16 του Champions League 2021-2022 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2022
Ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ για τη φάση των 16 του Champions League 2021-2022 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 FRANCOIS MORI/ASSOCIATED PRESS

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έφτασε τα 13 γκολ στους τελευταίους 13 αγώνες του στο Champions League με την Παρί, ενώ ισοφάρισε ένα γαλλικό ρεκόρ διοργάνωσης που κρατάει ο ίδιος!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε σχεδόν τα πάντα στην αναμέτρηση της Παρί κόντρα στη Ρεάλ για τη φάση των 16 του Champions League και εν τέλει έδωσε τη νίκη στους Γάλλους με 1-0 χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το γκολ σημειώθηκε στο 93:14 και είναι το πιο αργοπορημένο στο θεσμό για τους Γάλλους από εκείνο του Μπλεζ Ματουιντί απέναντι στην Μπαρτσελόνα τον Απρίλιο του 2013 (93:44). Ταυτόχρονα, είναι το πιο αργοπορημένο νικητήριο γκολ εις βάρος της Ρεάλ στην ιστορία των νοκ άουτ του Champions League.

Στα τελευταία 13 παιχνίδια στη διοργάνωση, ο 22χρονος διεθνής έχει ισάριθμα γκολ, ενώ στις τελευταίες τρεις σεζόν, στη φάση των νοκ άουτ έχει επτά, επίδοση που φτάνει μόνο ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Οι εκπληκτικές επιδόσεις δεν σταματούν εδώ, αφού ισοφάρισε το γαλλικό ρεκόρ που κρατά ο ίδιος! Μόνο ο Εμπαπέ μεταξύ όλων των Γάλλων παικτών από τη σεζόν 2003-2004 (όταν άρχισε την κάλυψη η Opta) είχε συμμετοχή σε τουλάχιστον ένα γκολ σε επτά σερί παιχνίδια της διοργάνωσης. Στο τρέχον σερί έχει πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ, ενώ το προηγούμενο σερί επτά αγώνων ήταν από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

"Ο Εμπαπέ πέρασε από δύο και κατάφερε να στείλει την μπάλα από κάτω μου", παραδέχθηκε έπειτα από τον αγώνα ο Τιμπό Κουρτουά για το μεγάλο αντίπαλό του στο παιχνίδι, αλλά ίσως και... συμπαίκτη του σε λίγους μήνες, αν κρίνουμε από την όλο νόημα συνομιλία του με τον Καρίμ Μπενζεμά πριν από τη σέντρα.

TAGS ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ CHAMPIONS LEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ