CHAMPIONS LEAGUE

Παρί - Ρεάλ 1-0: Το μαγικό γκολ του Εμπαπέ στο 90+4' λύγισε τον Κέρβερο Κουρτουά

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ του στο Παρί - Λειψία στο Champions League
Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ του στο Παρί - Λειψία στο Champions League © 2021 CHRISTOPHE ENA/ASSOCIATED PRESS

Ο Τιμπό Κουρτουά κρατούσε όρθια τη Ρεάλ στο "Παρκ ντε Πρενς" για 94 λεπτά, απέκρουσε και πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, αλλά ο Κιλιάν Εμπαπέ με υπέροχο γκολ στις καθυστερήσεις έδωσε τη νίκη 1-0 στην Παρί για τη φάση των 16 του Champions League.

Η Παρί ήταν η μοναδική ομάδα που πάτησε στον αγωνιστικό χώρο του "Παρκ ντε Πρενς", αλλά παραλίγο να την πατήσει από τη Ρεάλ για τη φάση των 16 του Champions League, κυρίως χάρη στον εντυπωσιακό Τιμπό Κουρτουά. Το γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων όμως της έδωσε μια δίκαιη νίκη με 1-0.

Ο τερματοφύλακας των "μερέγκες" έκανε ορισμένες σωτήριες επεμβάσεις κυρίως απέναντι στον Γάλλο, έπιασε πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, όμως ο Εμπαπέ είπε την τελευταία λέξη και το πανηγύρισε έξαλλα.

Παρότι είχε μόλις τρεις τελικές (αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση για τους "μερένγκες από το 2003-2004, όπως και η διαφορά των 18 από εκείνες της Παρί), η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι παρέμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης, που θα κριθεί στις 9 Μαρτίου στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Η Παρί πήρε άμεσα την μπάλα στα πόδια της, με τις ευλογίες και της Ρεάλ. Ένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Άνχελ ντι Μαρία μέσα απ' την περιοχή στο 4' προϊδέασε για το τι θα ακολουθήσει. Το match-up μεταξύ Κιλιάν Εμπαπέ και Ντάνι Καρβαχάλ στη μία πτέρυγα ήταν αρκετά άδικο για τον Ισπανό δεξιό μπακ, αφού ο Γάλλος επιθετικός ήθελε να αποδείξει ότι ορθώς η Ρεάλ το καλοκαίρι θα του απλώσει χρυσό χαλί για να τον πάρει από τους Παριζιάνους.

Ο Κουρτουά τον σταμάτησε σε ένα τετ α τετ από μαγική πάσα του Μέσι, ωστόσο οι κίνδυνοι στην εστία του δεν περιορίστηκαν εκεί, αφού οι γηπεδούχοι είχαν εγκατασταθεί στο γήπεδό της Ρεάλ. Η τάση του Μέσι να πηγαίνει στο κέντρο άφηνε τον Εμπαπέ ολομόναχο απέναντι σε πολλούς αντιπάλους κι έτσι οι ευκαιρίες (αλλά και γενικότερα οι τελικές) δημιουργούνταν με το σταγονόμετρο για την Παρί, παρά την κυριαρχία της.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές, αλλά με πολλές τελικές. Οι Παριζιάνοι δοκίμαζαν τα πόδια τους από κάθε σημείο και δη ο Εμπαπέ, αλλά βρήκε απέναντί του ξανά τον Κουρτουά. Το ίδιο και ο Νούνο Μέντες σε μια προσπάθεια από τα 35 μέτρα, όταν ο Βέλγος τερματοφύλακας πρόλαβε να διώξει αρχικά προ του Εμπαπέ που έβγαινε σε τετ α τετ.

Οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο παρέμειναν εγκαταστημένοι έξω από την περιοχή της Ρεάλ και έψαχναν για μία τρύπα. Όταν αυτή βρέθηκε, ο Καρβαχάλ ανέτρεψε τον Εμπαπέ και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Μέσι ετοιμαζόταν να σκοράρει έπειτα από επτά αγώνες δίχως γκολ κόντρα στη Ρεάλ, όμως ο Κουρτουά του είπε ξανά "όχι", από τα έντεκα μέτρα.

Οι δύο προπονητές άργησαν τις αλλαγές τους, με τον Κάρλο Αντσελότι να αντικαθιστά τον Καρβαχάλ με τον Λούκας Βάθκεθ και τον άφαντο Μάρκο Ασένσιο με τον Ροντρίγκο και τον Ποτσετίνο να δίνει ευκαιρία στον Νεϊμάρ να κάνει την επανεμφάνισή του από τον Νοέμβριο.

Μέσι και Εμπαπέ συνέχισαν να σουτάρουν από κάθε απόσταση στην προσπάθειά τους να νικήσουν τον Κουρτουά, αλλά ο Βέλγος ήταν απροσπέλαστος για 94 λεπτά. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Εμπαπέ έκανε μια καταπληκτική ενέργεια, περνώντας ανάμεσα από Βάθκεθ και Έντερ Μιλιτάο, πλάσαρε από αριστερή θέση και νίκησε τον μεγάλο αντίπαλό του στο παιχνίδι, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει του δευτέρου παιχνιδιού σε τρεις εβδομάδες.

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Παρέδες, Ντανίλο (87' Γκέιγ), Βεράτι, Ντι Μαρία (73' Νεϊμάρ), Μέσι, Εμπαπέ

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (72' Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς (82' Βαλβέρδε), Κρόος, Ασένσιο (72' Ροντρίγκο), Μπενζεμά (88' Μπέιλ), Βινίσιους (82' Αζάρ)

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των 16

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων της φάσης των 16

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ