ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Η Παρί πανηγύρισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας χωρίς να αγωνιστεί και φουλάρει για τρεμπλ

Οι Κιλιάν Εμπαπέ και Ασράφ Χαμίμι πανηγυρίζουν νίκη της Παρί κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Champions League
Οι Κιλιάν Εμπαπέ και Ασράφ Χαμίμι πανηγυρίζουν νίκη της Παρί κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Champions League @2024 EMILIO MORENATTI/AP IMAGES

Η Παρί απέτυχε να νικήσει την Χάβρη όμως η ήττα της Μονακό στην έδρα της Λιόν ήταν αρκετή για να γίνει η στέψη της, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να κλειδώνει τον 12ο τίτλο πρωταθλήτριας και να βάζει πλώρη για ακόμη δύο τίτλους μέσα στη σεζόν.

Τι κι αν απέτυχε να κάμψει την αντίσταση της Χάβρης (3-3) το βράδυ της Παρασκευής και έμεινε στο 3-3; Ο τίτλος ήταν αδύνατο να ξεφύγει από τα χέρια της Παρί και τελικά τον γράπωσε παίρνοντας δώρο από το "Groupama", με την ήττα της Μονακό από την Λιόν το βράδυ της Κυριακής να δίνει οριστικά τέλος στη μάχη της κορυφής.

Αυτή κρίθηκε υπέρ των Παριζιάνων, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να αυξάνει τη διαφορά της στο +12 τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και να γιορτάζει έτσι την κατάκτηση του τίτλου, τρίτου διαδοχικού στην Ligue 1, δέκατου στις 12 τελευταίες σεζόν και 12ου συνολικά στην ιστορία της (ακολουθούν οι Μαρσέιγ και Σεντ Ετιέν, με 10 κατακτήσεις έκαστες).

Η κατάκτηση του τίτλου δεν πανηγυρίστηκε πάντως ιδιαίτερα από τους πρωτευουσιάνους, αφενός γιατί ήταν θέμα χρόνου το πότε θα συνέβαινε αυτό και αφετέρου επειδή έχουν μπροστά τους ακόμη δύο προκλήσεις.

Τα ραντεβού με την Ντόρτμουντ στα ημιτελικά του Champions League όπου θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για 2η φορά στην ιστορία τους (ηττήθηκαν με 1-0 από την Μπάγερν το 2020) και αυτό με την Λιόν στις 25 Μαΐου όπου θα κυνηγήσουν την κατάκτηση του Coupe de France.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ