CHAMPIONS LEAGUE

Παρί - Μπαρτσελόνα 2-3: Μεγαλειώδης θρίαμβος για τους Καταλανούς σε ματς-όνειρο με δύο ανατροπές

Ο Ραφίνια πανηγυρίζει γκολ του με την Μπαρτσελόνα κόντρα στην Παρί
Ο Ραφίνια πανηγυρίζει γκολ του με την Μπαρτσελόνα κόντρα στην Παρί @2024 LEWIS JOLY/AP IMAGES

Σε μία καθηλωτική ματσάρα με συνολικά πέντε γκολ και δύο ανατροπές στο δεύτερο μέρος, η Μπαρτσελόνα θριάμβευσε με 3-2 της Παρί στο "Παρκ ντε Πρενς" και απέκτησε αβαντάζ πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League.

Τα προημιτελικά του Champions League πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο και από το θεαματικό στο... εξωπραγματικό. Έτσι, μετά από το 3-3 στην τιτανομαχία της Ρεάλ με την Μάντσεστερ Σίτι και το 2-2 στη μάχη της Άρσεναλ με την Μπάγερν, το βράδυ της Τετάρτης πήρε σειρά ακόμη ένα επικό ματς, με τις Παρί και Μπαρτσελόνα να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις σε ένα χορταστικότατο 90λεπτο.

Η Μπαρτσελόνα πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με το γκολ του Ραφίνια στο 37ο λεπτό, με την Παρί να μπαίνει αγριεμένη στην έναρξη του δευτέρου μέρους και να κάνει την ανατροπή σε χρόνο dt με τους Ντεμπελέ και Βιτίνια, αλλά τους Καταλανούς να απαντούν με το ίδιο νόμισμα μέσα σε ένα τέταρτο.

Πρώτα επανήλθαν στη... ζωή με το υπέροχο γκολ του Ραφίνια στο 62ο λεπτό και στο 77' έριξαν ξερούς τους Παριζιάνους, με τον Κρίστενσεν να έχει μπει αλλαγή στο 75ο λεπτό και να νικάει τον Ντοναρούμα με κοντινή κεφαλιά δύο λεπτά αργότερα, για να γράψει το 3-2 για την ομάδα του Τσάβι και να της δώσει σημαντικότατο αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς στο "Μοντζουίκ" σε έξι βράδια από τώρα.

Το ματς

Η Παρί μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και δημιούργησε αρκετές τελικές, με τους Εμπαπέ, Ασένσιο και Κανγκ-Ιν, ωστόσο η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που απείλησε περισσότερο στο 6ο λεπτό, όταν ο Ντοναρούμα πρόλαβε εγκαίρως τον Ραφίνια, για να ακολουθήσει ένα διάστημα πίεσης των Καταλανών στην εστία των Γάλλων.

Στο 20ο λεπτό ο Μέντες έδιωξε πάνω στη γραμμή τη μπάλα μετά από την κεφαλιά του Λεβαντόβσκι και στο 23' χρειάστηκε η επέμβαση του Ντοναρούμα στο δυνατό μακρινό σουτ του Ραφίνια, για να έρθει τελικά το 1-0 που άξιζαν οι φιλοξενούμενοι βάσει εικόνας τους, στο 37ο λεπτό.

Τότε που ο Λεβαντόβσκι κινήθηκε υποδειγματικά στο χώρο και έσπασε τη μπάλα δεξιά στον Γιαμάλ, εκείνος έκανε το γέμισμα στην καρδιά της άμυνας βάζοντας φάλτσα, με τον Ντοναρούμα να αδυνατεί να διώξει και τον Ραφίνια να επωφελείται από την κακή απομάκρυνση για να στείλει την ασπρόμαυρη στρογγυλή Θεά στην ανυπεράσπιστη -από γκολκίπερ- εστία.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τους γηπεδούχους να μπαίνουν με άγριες διαθέσεις στο χορτάρι και μέσα σε ένα δεκάλεπτο είχαν φέρει τούμπα το παιχνίδι ενώ είχαν και ευκαιρία και για τρίτο γκολ.

Στο 48' ο Ντεμπελέ χόρεψε τον Ντε Γιονγκ και κεραυνοβόλησε με ασύλληπτο σουτ τον Τερ Στέγκεν, στο 52' οι Βιτίνια και Ρουίθ έκρυψαν τη μπάλα και ο πρώτος νίκησε τον Γερμανό κίπερ με υπέροχο πλασέ ενώ στο 55' ο Μπαρκολά άγγιξε το 3-1 αλλά του στέρησαν το γκολ ο Τερ Στέγκεν και το οριζόντιο δοκάρι.


Η φάση αυτή αποδείχτηκε καθοριστική αφού οι Καταλανοί όχι μόνο άντεξαν στο σφυροκόπημα αλλά στο 62' έφεραν ξανά το ματς σε ισορροπία, με τον Πέδρι να έχει μία εκπληκτική έμπνευση με γέμισμα εντός της περιοχής και τον Ραφίνια να εκτελεί τον Ντοναρούμα με μονοκόμματο πλασέ στην κίνηση (2-2).

Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε έναν ακόμη πιο φρενήρη ρυθμό, με την Παρί να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 3-2 στο 75' με τον Ντεμπελέ, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι, και την Μπαρτσελόνα να την τιμωρεί σκληρά δύο λεπτά αργότερα.

Αυτό εγινε μέσα από στημένη φάση, με τον Κρίστενσεν -που είχε μόλις μπει στο ματς- να παίρνει την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκιντογκάν και να γράφει το 3-2 για τους Καταλανούς.

Ακολούθως, η Παρί πάλεψε με νύχια και με δόντια για να αποφύγει την ήττα και να φτάσει στην ισοφάριση, όμως βρήκε απέναντί της την άψογα οργανωμένη άμυνα της "Μπάρτσα" που σε συνδυασμό με κάποιες στιγμές αυτοθυσίας, κράτησε το αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς στο "Μοντζουίκ" την ερχόμενη Τρίτη.

  • ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Μέντες, Μαρκίνιος, Μπεράλδο, Ερναντέζ, Βιτίνια, Ρουίθ (86' Ράμος), Κανγκ-Ιν (61' Ζαΐρ-Εμερί), Ασένσιο (46' Μπαρκολά), Εμπαπέ, Ντεμπελέ
  • ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Κουμπαρσί, Αραούχο, Κανσέλο, Ντε Γιονγκ (75' Κρίστενσεν), Γκιντογκάν (86' Φερμίν), Ρομπέρτο (61' Πέδρι), Γιαμάλ (61' Φέλιξ), Λεβαντόβσκι, Ραφίνια (76' Τόρες)

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-3 (12' αυτ. Ντίας, 14' Ροντρίγκο, 79' Βαλβέρδε / 2' Σίλβα, 66' Φόντεν, 71' Γκβάρντιολ)
  • Άρσεναλ - Μπάγερν 2-2 (12' Σακά, 76' Τροσάρ / 18' Γκνάμπρι, 32' πέν. Κέιν)
  • Ατλέτικο - Ντόρτμουντ 2-1 (4' Ντε Πολ, 32' Λίνο / 81' Αλέ)
  • Παρί - Μπαρτσελόνα 2-3 (48' Ντεμπελέ, 51' Βιτίνια / 37' 62' Ραφίνια, 77' Κρίστενσεν)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 16/04 22:00 Ντόρτμουντ - Ατλέτικο
  • 16/04 22:00 Μπαρτσελόνα - Παρί
  • 17/04 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ
  • 17/04 22:00 Μπάγερν - Άρσεναλ

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 30/04-01/05 Ατλέτικο ή Ντόρτμουντ - Παρί ή Μπαρτσελόνα
  • 30/04-01/05 Άρσεναλ / Μπάγερν - Ρεάλ / Μάντσεστερ Σίτι

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 07-08/05 Ρεάλ / Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ / Μπάγερν
  • 07-08/05 Παρί ή Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο ή Ντόρτμουντ

Τελικός ("Γουέμπλεϊ")

  • 01/06 22:00 Νικητής 1 - Νικητής 2
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ