ΓΑΛΛΙΑ

Παρί - Μονπελιέ 5-2: Από πεντάρα σε πεντάρα με σόου Νεϊμάρ

Ο Νεϊμάρ πανηγυρίζει το ένα από τα δύο γκολ που πέτυχε στο Παρί Σεν Ζερμέν - Ναντ | 31 Ιουλίου 2022
Ο Νεϊμάρ πανηγυρίζει το ένα από τα δύο γκολ που πέτυχε στο Παρί Σεν Ζερμέν - Ναντ | 31 Ιουλίου 2022 © 2022 AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Η Παρί Σεν Ζερμέν μετά το 5-0 εκτός έδρας επό της Κλεμόρν έριξε και νέα πεντάρα, αυτή τη φορά επί της Μονπελιέ, την οποία νίκησε με 5-2 με τον Νεϊμάρ να πετυχαίνει δύο γκολ και τους Εμπαπέ, Σάντσες να σκοράρουν και αυτοί για τους γηπεδούχους.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν χαρίζεται φέτος. Αυτό τουλάχιστον δείχνει στις πρώτες αγωνιστικές της Ligue 1 με την ομάδα των Νεϊμάρ, Μέσι και Εμπαπέ να ρίχνει δεύτερη συνεχόμενη πεντάρα και να επικρατεί της Μονπελιέ στο Παρίσι με 5-2 με τον Νεϊμάρ να πετυχαίνει δύο γκολ ενώ από ένα σημείωσαν οι Εμπαπέ και Σάντσες στο ντεμπούτο του με την Παρί.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στην αναμέτρηση αλλά βρήκαν απέναντι τους έναν τερματοφύλακα ο οποίος έβγαζε ότι πήγαινε προς τα μέσα. Συγκεκριμένα στο 22' ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της Παρί σε χέρι μέσα στην περιοχή μετά τη χρήση του VAR. Ο Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα αριστερά αλλά ο Ομλίν με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μέσι με φάουλ επιχείρησε να νικήσει τον Ομλίν, ο οποίος ακόμα ποιο εντυπωσιακά με νέα επέμβαση στην ίδια γωνία έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ. Την ίδια κατάληξη είχε και η φάση στο 29' με τον Αργεντινό να σουτάρει με το δεξί αυτή τη φορά και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να διώχνει με επέμβαστη στη δεξιά γωνία.

Από τη στιγμή που οι παίκτες της Παρί δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Ομλίν, τον νίκησε ένας συμπαίκτης του. Ο Εμπαπέ βρέθηκε στην περιοχή και αριστερά έκανε τη σέντρα-σουτ, η μπάλα βρήκε στον Σακό και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 της Παρί. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σακό έκανε χέρι στην προσπάθεια του να σταματήσει τον Μέσι μέσα στην περιοχή. Ο Νεϊμάρ αυτή τη φορά ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους στο 43'.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 51' η Παρί έφτασε στο 3-0 όταν πίεσε, έκλεψε τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Χακίμι που έβγαλε τη σέντρα με τον Νεϊμάρ να πιάνει την κεφαλιά και να την στέλνει στα δίχτυα. Η Μονπελιέ μείωσε στο 58' όταν ο Καζρί πήρε το ριμπάουντ εντός περιοχής μετά την απόκρουση του Ντοναρούμα και με νέο σουτ έκανε το 3-1.

Στο 69' ο Εμπαπέ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά. Ο Γάλλος επιθετικός έβαλε ωραία το πόδι του και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το 4-1.

Ο Ρενάτο Σάντσες ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, στο 87', βρήκε δίχτυα καθώς με προβολή σε σέντρα από τα αριστέρα νίκησε τον Ομλίν για το 5-1. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Μονπελιέ ήταν να μειώσει στις καθυστερήσει στο τελικό 5-2 με ωραίο σουτ του Τσάτο.

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Ράμος, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Χακίμι (86' Μουκιέλ), Βεράτι (87' Σάντσες), Βιτίνια (70' Παρέδες), Μέντες, Μέσι, Εμπαπέ (86' Σαράμπια), Νεϊμάρ (90' Εκιτίκ)

ΜΟΝΠΕΛΙΕ: Ομλίν, Τσάτο, Σακό (78' Βαχί), Κότσα, Σεντ-Λις, Σοτάρ, Μαουασά (70' Σουκέ), Φερί, Σαβανιέ (87' Φαγιάντ), Γουαχί, Καζρί (78' Ζερμέν).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Ligue 1:

TAGS ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1 ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ