ΠΑΟΚ

Παρέμβαση ΕΕΑ για την υπόθεση Σαχπατζίδη

Παρέμβαση ΕΕΑ για την υπόθεση Σαχπατζίδη

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καλείται στις 15 Μαΐου στην συνεδρίαση της ΕΕΑ προκειμένου να της γίνουν διευκρινίσεις σχετικά με τις μετοχές της οικογένειας Σαχπατζίδη σε περίπτωση που ο γνωστός επιχειρηματίας παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα για κακούργημα

Η Επιτροπή Επαγγελματικού ΑΘλητισμού αποφάσισε να καλέσει στην επόμενη συνεδρίασή της που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαίου την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ενημέρωση που αφορά στις μετοχές της οικογένειας Σαχπατζίδη μετά την δικαστική εμπλοκή του γνωστού επιχειρηματία.

Αυτό που θα τονίσουν τα μέλη της ΕΕΑ στους διοικούντες του ΠΑΟΚ είναι πως σε περίπτωση που ο Γιώργος Σαχπατζίδης παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα για κακούργημα, τότε βάσει νόμου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα στην διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών του Κατερινιώτη επιχειρηματία σε άλλα φυσικά πρόσωπα.

Όπως αναφέρει ο νόμος αν δεν γίνει μεταβίβαση τότε η ομάδα αντιμετωπίζει ακόμη και το φάσμα του υποβιβασμού όπως συνέβη και με τον Ολυμπιακό Βόλου το περασμένο καλοκαίρι.

Η ΕΕΑ δεν θέλει να διευκρινίσει το ποσοστό μετοχών της οικογένειας Σαχπατζίδη, αφού το γνωρίζει από το περασμένο καλοκαίρι όταν είχε καλέσει τον δικηγόρο και εκπρόσωπο του Σαχπατζίδη, Αντώνη Βγότζα, για διευκρινίσεις την εποχή που οι Σαχπατζίδης-Φλωρίδης ενδιαφέρονταν να πάρουν τον πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι πολύ πιθανόν να ζητηθεί η μεταβίβαση των μετοχών και των δύο γιων του Γιώργου Σαχπατζίδη, αφού υπάρχουν πολλές πιθανότητες να θεωρηθούν ως παρένθετα πρόσωπα στην δικαστική περιπέτεια του πατέρα Σαχπατζίδη.

Βέβαια, όπως διαρρέεται από την Επιτροπή ο Δημήτρης Σαχπατζίδης έχει δικά του εισοδήματα που μπορούν να δικαιολογήσουν έναν αριθμό μετοχών.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι τα μέλη της Επιτροπής θα ξεκαθαρίσουν στους παράγοντες του ΠΑΟΚ ότι σε περίπτωση που η ΠΑΕ είναι υποχρεωμένη να "προχωρήσει' την μεταβίβαση των μετοχών της οικογένειας Σαχπατζίδη, τα φυσικά πρόσωπα που θα βρεθούν για να τις πάρουν θα πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, γι' αυτό και καλό θα είναι η ΠΑΕ να αρχίσει προεργασία σε αυτόν τον τομέα από τώρα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ