ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παρελθόν ο Βαβζίνιακ

Παρελθόν ο Βαβζίνιακ
Βαβζίνιακ, Παναθηναϊκός

Παρελθόν και επίσημα ο Βαβζίνιακ. Αγωνία για Κρουζ, "Κατσούρ", δύσκολα ο Ντρέντε, έρχεται ο Καντέ (vd)

Τέλος και επίσημα ο Βαβζίνιακ

Παρελθόν τελικά αποτελεί ο Γιακούμπ Βαβζίνιακ από τον Παναθηναϊκό, όπως γνωστοποίησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με επίσημη ανακοίνωσή της το βράδυ της Τετάρτης. Οι λόγοι γνωστοί καθώς στην ομάδα του "τριφυλλιού" η υπόθεση ντόπινγκ είναι πάνω απ' όλα πάγια ηθική δέσμευση.

" Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει πως ενημερώθηκε από τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Γιακούμπ Βαβζίνιακ ότι ύστερα από επανέλεγχο δείγματος που είχε ληφθεί μετά από αγώνα πρωταθλήματος προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα.

Κατόπιν και αυτής της νέας εξέλιξης και με δεδομένες τις πάγιες θέσεις και την ευαισθητοποίησή της σε ζητήματα ντόπινγκ, η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός αποφάσισε ότι δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή

" αναφέρει η ανακοίνωση.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός στην θέση της άμυνας μετά και την μεταγραφή του Μίκαελ Νίλσον στην Μπρόντμπι θα έχει άλλο ένα παίκτη μείον που θα πρέπει να αντικαταστήσει.

Ανοιξε ο δρόμος για Κρουζ...

Μετά από έξι χρόνια στο Μιλάνο και την Ιντερ ο Χούλιο Κρουζ είναι ελεύθερος. Ενας από τους υποψήφιος μεταγραφικούς στόχους του "τριφυλλιού", ο οποίος βρίσκεται πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού, είναι εδώ και λίγη ώρα και επίσημα "ελεύθερος", καθώς αποδεσμεύθηκε από την Ίντερ.

Πλέον, οι "πράσινοι" αν θέλουν να εντάξουν στο ρόστερ τους τον 35χρονο άσο από την Αργεντινή δεν θα πρέπει να καθυστερήσουν εφόσον και άλλοι σύλλογοι παραμονεύουν για την απόκτηση του.

Αρνήθηκε η "Βασίλισσα"

Συζήτηση με τους ιθύνοντες της "Βασίλισσας" για απόκτηση του Ρόιστον Ντρέντε με τη μορφή δανεισμού και όχι μόνο πραγματοποίησε ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Κώστας Αντωνίου στο ταξίδι "αστραπή" που έκανε στην Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ ο Ολλανδός άσος και η ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας προτάσεις από ομάδες "μεγαθήρια" και σαφώς με καλύτερες οικονομικά απολαβές όπως αυτές των Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να επιλέξουν τα όσα σκέφτονταν οι "πράσινοι" για να πείσουν τον Ντρέντε.

Βέβαια, από την συνάντηση αυτή και τις επαφές με τους διοικούντες της ισπανικής ομάδας μπήκαν τα "θεμέλια" για μελλοντική συνεργασία των δύο συλλόγων σε πολλά επίπεδα ενώ τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για κάποια μετακίνηση άλλου παίκτη από τους "μερένγκες".

Ερχεται ο Καντέ

Οι θερινές του διακοπές ολοκληρώθηκαν και το επόμενο 48ωρο ο Σεντρίκ Καντέ αναμένεται στην χώρα μας προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να επικυρώσει την συμφωνία του με το "τριφύλλι".

Ο αμυντικός από το Μαλί, εκτός απρόοπτου θα αποτελέσει το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, ενισχύοντας την αμυντική γραμμή του συλλόγου.

Στο προσκήνιο του Γκαράι

Οι "πράσινοι" ωστόσο ανακάλυψαν και αναμένεται να κάνουν "κρούση" για την απόκτηση του Εκι Γκαράι. Ο Αργεντίνος αμυντικός που ανήκει στο δυναμικό της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε αποκτηθεί την περσινή περίοδο από τη "Βασίλισσα" έναντι του ποσού των 10.000.000 ευρώ από τη Σανταντέρ, όπου και επέστρεψε για να αγωνιστεί με τη μορφή του δανεισμού.

Οπως φαίνεται από τα ρεπορτάζ των Ισπανών ο 22χρονος αμυντικός δεν φαίνεται να επιστρέφει στο Μπερναμπέου και την νέα χρονιά παρά την αλλαγή προπονητή και οι "πράσινοι" εκτιμούν ότι είναι μια αξιόπιστη λύση για παρτενέρ του Καντέ στην άμυνα.

Ετσι αναμένεται μέσω του Κώστα Αντωνίου να γίνει πρόταση δανεισμού, κάτι που έχει βάσιμες ελπίδες να συμβεί από πλευράς Μαδριλένων. Αξίζει να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα υψηλόσωμο παίκτη με καλά τεχνικά χτυπήματα (εκτελεί φάουλ και πέναλτι) για τον οποίο μάλιστα η ομάδα της Ρεάλ έδωσε "μάχη" με τις Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ για να τον αποκτήσει.

Αναμονή και για "Κατσούρ"

Τα όσα ανέφεραν με σημερινά δημοσιεύματα στην Πορτογαλία για διαφορά 300.000 ευρώ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μπενφίκα για την μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη στο "τριφύλλι", δεν είναι δεδομένο αν θα χαλάσουν την επικείμενη "συμφωνία".

Σύμφωνα με τους Πορτογάλους, η μικρή διαφορά αυτή είναι ικανή να κάνει την ζημιά στην μεταγραφή του διεθνή μέσου από την Μπενφίκα στην Παιανία. Οπως ανέφερε η "Record" η ομάδα της Λισσαβόνας ζητάει 3.000.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει, ενώ από την πλευρά του το "τριφύλλι" δίνει 2.700.000 με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις να έχουν κολλήσει.

Επόμενη συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών σύμφωνα με τους Πορτογάλους θα γίνει μετά την επιστροφή του Κώστα Αντωνίου (που σύμφωνα με το δημοσίευμα βρίσκεται στην Ιταλία, λέτε να ξέρουν κάτι παραπάνω!) από το εξωτερικό, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά η μετακίνηση του στους "πράσινους".

Γκέοργκ Στανγκάσινγκερ (μάνατζερ Ιβανσιτς): "Θα κάνει την αντεπίθεσή του"

Μια άλλη διάσταση στο θέμα παραμονής αλλά κυρίως και απόδοσης την νέα χρονιά έδωσε ο μάνατζέρ του Αντρέας Ιβανσιτς, Γκέοργκ Στανγκάσινγκερ, για τον πελάτη του.

" Ο Άντι έχει την εκτίμηση του Χενκ Τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό. Αυτό το καλοκαίρι θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα, θα κάνει την αντεπίθεσή του" είπε με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Heute" και συμπλήρωσε για τη φημολογία που θέλει τη Σάλτσμπουργκ να ενδιαφέρεται: " Τώρα δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Όμως ποτέ μη λες ποτέ".

Αιχμές για ΥΠΕΧΩΔΕ και Δήμο από ΓΗΠΕΛ

Αγωνία εκτός από τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την ενίσχυση της ομάδας στους φίλους του "τριφυλλιού" υπάρχει και στο θέμα του γηπέδου στο Βοτανικό. Αλλά όχι μόνο στους οπαδούς αλλά κα στους υπεύθυνούς για την συνέχεια των έργων.

Την ώρα που οι εργασίες εκσκαφών στο εργοτάξιο του γηπέδου συνεχίζονται,τα μάτια όλων στον Παναθηναϊκό είναι στραμμένα στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο λόγος είναι η αναμονή της τελική υπογραφή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που οδηγεί και στην πολυπόθητη έκδοση της οικοδομικής άδειας του γηπέδου.

Στον Παναθηναϊκό με το πέρας των εκλογών της Κυριακής που πάντα δημιουργεί μια καθυστέρηση στους συνήθεις ρυθμούς της ελληνικής γραφειοκρατίας, είχαν λάβει την πληροφόρηση ότι η ΜΠΕ θα υπογραφόταν εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, γεγονός που προκαλεί εύλογη ανησυχία στο επιτελείο του γηπέδου που έχει μάθει να κρατάει «μικρό καλάθι» στις υποσχέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και περιμένει πια μόνο πράξεις.

Παράλληλα στο μέτωπο του Δήμου, κανείς ακόμη δεν έχει δώσει απαντήσεις ή έστω ένα χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που σκοπεύει να κάνει, αναφορικά με τις άδειες, τις εγγυήσεις αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων που ο Παναθηναϊκός εδώ και εβδομάδες έχει γνωστοποιήσει με το πλέον επίσημο τρόπο μέσω αλλεπάλληλων επιστολών.

Η ανησυχία του Παναθηναϊκού έγκειται τόσο στην αναβλητικότητα του Δήμου να πάρει αποφάσεις όσο και στο γεγονός ότι περαιτέρω καθυστερήσεις από μέρους Δήμου κυρίως και ΥΠΕΧΩΔΕ δευτερευόντως, θέτουν εν αμφιβόλω το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του γηπέδου και η ομάδα ίσως δεν προλάβει να παίξει στο νέο της γήπεδο από το καλοκαίρι του 2011.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ΠΑΕ εάν δεν κυλήσει το φετινό καλοκαίρι με βάση τον υπάρχοντα προγραμματισμό ? δηλαδή βγουν άμεσα οι άδειες και δοθούν οι εγγυήσεις τότε κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα ο προγραμματισμός με αποκλειστική ευθύνη Δήμου και ΥΠΕΧΩΔΕ. Το ενδεχόμενο αυτό σχολιάστηκε μάλιστα αρνητικά στο περιθώριο του ΔΣ της ΠΑΕ την Τετάρτη, όπου υπήρχε ένας εκνευρισμός και μία αποστροφή για τον εμπαιγμό του Παναθηναϊκού από την Πολιτεία.

Αρης Βωβός: "Διακυβεύεται η τύχη της διπλής ανάπλασης"

Η απόφαση του ΣτΕ που δίνει το «πράσινο φως» στην κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, αλλά δεν συναινεί στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου, συνεχίζει να πυροδοτεί αντιδράσεις από την πλευρά Βωβού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης "Αθλητικό Metropolis", ο Άρης Βωβός επανέλαβε ότι σε περίπτωση που το εμπορικό κέντρο αποκλειστεί, με απόφαση από το ΣτΕ, τότε θα επηρεάσει όλο το έργο της "Διπλής Ανάπλασης", καθώς θα ανακληθεί η δωρεά, εκ μέρους της οικογένειας των 56 στρεμμάτων στα οποία θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του "τριφυλλιού".

" Δεν υπάρχουν μόνο μέτοχοι, αλλά και 6000 επενδυτές στην εταιρεία μας. Τα δεδομένα που υπάρχουν είναι πως η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας θα βγει σε 10-15 μέρες. Αυτό είναι σίγουρο και οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ, κ. Παναγιωτόπουλος, του οποίου λήγει η θητεία στο τέλος του μήνα, θα πρέπει να εκδώσει αυτή την απόφαση.

Υπάρχει μια σεναριολογία σχετικά με αυτήν την απόφαση, θεωρώ όμως ότι, είτε άμεσα είτε έμμεσα, μέσω κάποιας νομοθετικής ρύθμισης ή τροπολογιών, το έργο θα προχωρήσει

", υποστήριξε ο Βωβός και συμπλήρωσε:

" Δεν διακυβεύεται το έργο του εμπορικού κέντρου, αλλά η τύχη της διπλής ανάπλασης. Γιατί, αν η εταιρεία δεν μπορέσει να προχωρήσει στην κατασκευή και εκμετάλλευση του εμπορικού κέντρου, τότε η εταιρεία θα προβεί στην ανάκληση της δωρεάς των 56 στρεμμάτων και αυτό σημαίνει πως η διπλή ανάπλαση και η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν.

Ετσι όπως είναι διαμορφωμένα αυτή την στιγμή, είναι επιβεβλημένο να προχωρήσει το έργο, γιατί το έχει ανάγκη η πόλη. Κι όλα αυτά σε μια τριτοκοσμική περιοχή, στον Βοτανικό, που, τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, είναι μια πραγματική παραγκούπολη, έτσι όπως έγινε με τις βιομηχανίες και τα συνεργεία αυτοκινήτων και τις άλλες κατασκευές.



Κι ύστερα είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, των 19 στρεμμάτων όπου θα αναβαθμίσει το κέντρο της Αθήνας και η αναβάθμιση των δυο αυτών περιοχών είναι αναγκαία για την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών στην Αθήνα. Δυστυχώς, στην Ελλάδα ζούμε σε ένα περιβάλλον που είναι πολεοδομικά απαράδεκτο και ο Νόμος αυτός, ο 3481, που νομιμοποίησε την ανάπλαση, είναι ένας σοφός νόμος.

Γιατί την στιγμή που η Πολιτεία δεν μπορεί να κάνει τις δικές της παρεμβάσεις, η σύμπραξη του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα είναι αναγκαία και με τα κεφάλαια αυτά μπορεί να συνυπάρξει λύση σε αρκετά τέτοια ζητήματα

".

Ο Κρουζ εν δράσει...







































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ