ΑΕΛ

Παπακώστας: "Δείξαμε νοοτροπία νικητή"

Παπακώστας: "Δείξαμε νοοτροπία νικητή"
Παπακώστας

H Λάρισα πέρασε δύσκολες στιγμές στο φετινό πρωτάθλημα και στο ματς με τον Πανιώνιο εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία

Ο Γιάννης Παπακώστας μίλησε στον "Sentra 103,3", για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, για τις φιλοδοξίες του, για το φετινό πρωτάθλημα και τις πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Για την εξασφάλιση της παραμονής: " Η Λάρισα είναι μία ομάδα που την ξέρουμε όλοι, με τίτλους. Με φιλοδοξίες και απαιτήσεις. Όμως όταν την ανέλαβα εγώ η ομάδα ήταν σε δύσκολη θέση. Eίναι μια επιτυχία, αλλά συνολικά η επιτυχία της Λάρισας είναι να πρωταγωνιστεί. Μην ξεχνάτε ότι πρόσφατα έπαιξε στην Ευρώπη. Ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο γιατί ξέρει και θέλει να βλέπει καλή μπάλα. Ολοι έχουμε υποχρέωση απέναντι σε αυτό.

Η Λάρισα ήταν μια ομάδα που δεν έχει συνηθίσει να κινδυνεύει, ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ηταν κατόρθωμα που έξι αγωνιστικές πριν ήταν κάτω από τη ζώνη να κάνει μια πορεία πρωταθλητισμού. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που έδειξαν νοοτροπία νικητή. Είχαν άγχος αλλά ήταν παραγωγικό αλλά και ο κόσμος που ακόμα και όταν η ομάδα ήταν κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού το γήπεδο ήταν γεμάτο

".

Για το αν ήταν ήταν ρίσκο το ότι ανέλαβε την Λάρισα: " Βλέποντας τη δυναμική της ομάδας μειώνεις τις πιθανότητες να κινδυνέψεις. Είχα παραστάσεις από την ομάδα αλλά πίστευα πολύ και στις δυνατότητες μου, έτσι για μένα δεν ήταν ρίσκο".

Για τον αν αδικήθηκε που δεν συνέχισε την καλή δουλειά: " Αντίθετα με βοήθησε. Μιλάμε για μια ομάδα που μπαίνει στην κατηγορία με φιλόδοξη διοίκηση ειδικά τον Σταύρο Ψωμιάδη, έναν άνθρωπο πανέξυπνο. Εκεί κάναμε μία ομάδα από την αρχή που μπήκε από την πρώτη μέρα στο πρωτάθλημα, που παρουσίαζε μια καλή εικόνα ενώ έπαιρνε και αποτελέσματα".

Σχετικά με τις φιλοδοξίες του για το μέλλον: " Η εργατικότητα είναι νούμερο ένα, γιατί εγώ δεν έχω παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο για μένα αυτό είναι μειονέκτημα όσον αφορά το όνομα στην πιάτσα. Οι Ελληνες προπονητές έχουν δυνατότητες μέσα από τις σχολές της ΕΠΟ. Η γνώση και η εργατικότητα είναι τα βασικά στοιχεία και μετά έπονται οι δημόσιες σχέσεις. Πρέπει να φαίνονται και τα αποτελέσματα, από εκεί ξεκινάς".

Για τους Ελληνες προπονητές: " Για μας τους Ελληνες πρέπει να πανηγυρίζουμε που ένας Ελληνας προπονητής πήρε το πρωτάθλημα και όχι να ζηλεύουμε. Πρέπει να πανηγυρίζουμε που ο Δώνης έκανε μια καλή πορεία, που ο Καραγεωργίου είναι πέντε χρόνια στον Εργοτέλη. Ετσι ανοίγουν οι δρόμοι για τους Ελληνες προπονητές. Οχι να απορρίψουμε αλλά να δείξουμε εμπιστοσύνη στον Ελληνα προπονητή"

Σχετικά με το φετινό πρωτάθλημα: " Ηταν συναρπαστικό όσον αφορά την εξέλιξη. Τώρα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ουρά, ενώ και 3-4 αγωνιστικές είχε μπερδευτεί και η κορυφή. Θα μπορούσε επειδή οι ομάδες είχαν σκαμπανεβάσματα και δεν είχαν σταθερότητα να είχαν παίξει υψηλότερης ποιότητας ποδόσφαιρο για να φέρουν και τον κόσμο στο γήπεδο".

Για το τι ζητά από τους παίκτες του: " Καταρχήν εμείς έχουμε κλέψει πολλά πράγματα από το μπάσκετ. Αυτό που ζητώ από τους ποδοσφαιριστές είναι να αποκτήσουν νοοτροπία νικητή. Να μπαίνουν στο γήπεδο ενεργητικά, όχι σε παθητικό ρόλο για να πάρουν το αποτέλεσμα. Αν η προσπάθεια είναι μέγιστη τότε ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο".

Για την εξειδίκευση των προπονητών: " Τώρα υπάρχει περισσότερη εξειδίκευση. Κάθε μέρα βγαίνουν καινούργιες έρευνες. Ολοι οι προπονητές πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Φυσικά μετράνε οι γνώσεις, πρέπει να τις μεταδόσεις στους ποδοσφαιριστές αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι να δίνεις το 100%"

Για την πιο χαρακτηριστική εικόνα που του έχει μείνει από το πρωτάθλημα: " Οι σκηνές βίας μου έχουν μείνει. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμουμε, είμαστε υπεύθυνοι όλοι".

Για το ποιος είναι MVP του πρωταθλήματος: "Αν το πάμε στατιστικά είναι ο Σισέ".

Για το αν θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Λάρισας: " Είμαστε σε καλό δρόμο. Θα γίνουν κάποιες επαφές, αυτή είναι η επόμενη μέρα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα αφού δεν έχει τελειώσει ακόμα".

Για το αν η Μπαρτσελόνα αποτελεί παράδειγμα: " Και βέβαια είναι. Μιλάμε για παίκτες πρωτοκλασάτους. Αλλά η τεχνική κατάρτιση και η ταχύτητα είναι αυτό που διακρίνεις περισσότερο σε αυτή την ομάδα".






















TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ