ΑΕΛ

Κυριακίδης στο Sport24.gr: "Στόχος η εξάδα"

Κυριακίδης στο Sport24.gr: "Στόχος η εξάδα"
Πρόσωπα 29

"Στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην έκτη θέση", είπε στο Sport24.gr ο Έλληνας μέσος Ηλίας Κυριακίδης

Αυτό ήταν το κλίμα που επικρατούσε ανάμεσα στους περισσότερους παίκτες της ΑΕΛ και ειδικά στους "παλιούς", αφού αν κάποια πράγματα ήταν διαφορετικά από την αρχή της σεζόν, σήμερα η ομάδα ίσως και να πάλευε για τη συμμετοχή της στα πλέι οφ.
Ζητώντας από τον Ηλίας Κυριακίδη να μας δώσει ένα τίτλο για το κείμενο, η πρώτη λέξη που του ήρθε στο μυαλό ήταν η χαρμολύπη. Γιατί όμως;

" Στεναχωριέσαι γιατί δεν μπόρεσες να σταθεροποιηθείς εκεί από την αρχή του πρωταθλήματος και να συνεχίσεις από την φόρα που πήραμε από το 2007 και μετά.

Και αυτό γιατί αποδεικνύεις ότι μπορείς να σταθεροποιηθείς εκεί. Αλλά αυτό το άγχος που βιώσαμε φέτος σου τρώει την ψυχή... Από την μια νιώθεις ανακούφιση, από την άλλη υπάρχει ένα ανεξήγητο γιατί..."

"Να επιβραβεύονται αυτοί που δουλεύουν σωστά"

Τι έφταιξε όμως και η ΑΕΛ έφτασε στο σημείο να βρεθεί ακόμα και στην 15η θέση του πρωταθλήματος;

" Τυπικά δεν έχει τελειώσει κάτι. Όμως υπάρχει πίκρα, γιατί αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Οι ποδοσφαιριστές προσπαθήσαμε πολύ όλη τη χρονιά και δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποιο παράπονο. Επίσης και ο προηγούμενος προπονητής δεν ήθελε φυσικά να μην κέρδιζε η ομάδα και να φτάσει στο σημείο να βρεθεί ακόμα και στην 15η θέση.

Σημασία πλέον έχει να απομακρύνουμε τα λάθη και να πιανόμαστε από τις σωστές κινήσεις που κάναμε. Εμάς το επάγγελμα μας είναι τέτοιο, που έχουμε περιορισμένα πράγματα να κάνουμε. Πρέπει να ακολουθούμε εντολές και να παίζουμε ποδόσφαιρο στο γήπεδο. Επίσης κυρίως θα πρέπει να προπονούμαστε σωστά έξι φορές την εβδομάδα.

Κατά τα άλλα για ότι καλό συμβαίνει, θα πρέπει να υπάρχει επιβράβευση σε αυτούς που κάνουν σωστά την δουλειά τους και δεύτερων να υπάρχει συνέχεια σε αυτές τις σωστές επιλογές".

"Δεν είμαστε ομάδα του παρασκηνίου"

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο η ΑΕΛ όπως όλα δείχνουν θα μπει στο νέο της γήπεδο. Πολλοί ήταν εκείνοι ωστόσο που δεν μπορούσαν να φανταστούν την ομάδα να υποβιβάζεται, με ένα τέτοιο γεγονός να βρίσκεται στα σκαριά.

" Αυτό είναι δύσκολο να το φανταστεί κάποιος, αλλά αν αξίζεις να υποβιβαστείς δεν πρέπει να γίνονται παρασκηνιακά παιχνίδια. Δηλαδή επειδή η Λάρισα (και η κάθε Λάρισα) φτιάχνει γήπεδο, δεν είναι γνώμονας αυτό για να μείνεις στην κατηγορία.

Εμείς δεν μείναμε γιατί φτιάχνουμε γήπεδο, αλλά γιατί άξια φτάσαμε στην θέση που είμαστε τώρα. Και μακριά από εμάς τα οποιαδήποτε σενάρια. Εμείς θέλουμε καθαρά παιχνίδια και να στηρίζουμε όλα τα παιδιά σε όλες τις κατηγορίες. Όπως γίνεται τώρα στην Ισπανία αλλά και την Ιταλία, που πρωτοκλασάτοι παίκτες κατεβαίνουν σε απεργίες".

"Στόχος μας η έκτη θέση"

Με εξασφαλισμένη την παραμονή, η ΑΕΛ υποδέχεται στο Αλκαζάρ την τελευταία αγωνιστική τον Λεβαδειακό που "καίγεται" για βαθμούς. Όπως συνηθίζεται τα σενάρια (βλ. ματς Λεβαδειακός-ΑΕΚ) έχουν αρχίσει να συζητιούνται.

" Καμιά φορά, προς θεού δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο παιχνίδι (Λεβαδειακός-ΑΕΚ), πρέπει να συμβαίνουν τα αντίθετα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Εγώ θα υιοθετήσω την κουβέντα του προπονητή μου όταν είχε έρθει. Τότε είχε πει πως έχουν μείνει επτά ματς και θέλει επτά νίκες. Ήδη έχουν γίνει 4 νίκες μια ισοπαλία και μια ήττα. Μας είχε τονίσει επίσης πως θέλει να δει στα βιογραφικά μας να γράφει στο τέλος, πως η ομάδα τερμάτισει στην έκτη θέση. Άρα ο στόχος είναι να τερματίσουμε εκεί".

"Άξιος πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός"

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Ελλάδας, μετά από έξι χρόνια. Σύμφωνα με τον Ηλία Κυριακίδη, οι πράσινοι πήραν δίκαια τον τίτλο, αφού εκμεταλλεύτηκαν και τις αδυναμίες των αντιπάλων τους.

" Στο παρελθόν θυμάμαι τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα της ΑΕΚ στις αρχές του 1990, όπου είχε παίξει φοβερό ποδόσφαιρο. Αν θυμάμαι καλά ο Ολυμπιακός το 96'-97' είχε ψηφιστεί ως από τις καλύτερες ομάδες στα χρονικά.

Έτσι και ο Παναθηναϊκός είναι άξιος πρωταθλητής. Από τα μέσα του πρώτου γύρου φαινόταν αυτό. Εκμεταλλεύτηκε βέβαια και τα λάθη των αντιπάλων του, όπως της ΑΕΚ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ".






































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ