ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Παπαδόπουλος: "Ο Ολυμπιακός της Τρίπολης θα έχει πρόβλημα"

Παπαδόπουλος: "Ο Ολυμπιακός της Τρίπολης θα έχει πρόβλημα"
INTIME SPORTS

Ο Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε για τον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και τους στόχους του Πιερικού.

Ο προπονητής του Πιερικού Σούλης Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στον "Sentra 103,3" για τον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του θεσμού.

Τόνισε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να εμφανίσει το πρόσωπο που εμφάνισε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ενώ αναφέρθηκε στους στόχους που έχει βάλει η ομάδα της Κατερίνης στο πρωτάθλημα της Football League.

Για το γήπεδο-ναρκοπέδιο χθες στη Σκύδρα: " Αν εγώ έβλεπα το παιχνίδι στην τηλεόραση θα την έκλεινα. Μετά από αυτό το παιχνίδι μπορεί να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ ή κάποια άλλη μεγάλη ομάδα και να γίνονται παιχνίδια σε τέτοια γήπεδα. Αν είναι δυνατόν. Μόλις είδαμε το γήπεδο τρελαθήκαμε. Αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Είμαστε μια ομάδα που πρέπει να κερδίσει, είμαστε πιο μεγάλη κατηγορία από την ομάδα που παίζαμε, θέλαμε να φέρουμε στην πόλη μας τον Ολυμπιακό μετά από πάρα πολλά χρόνια και έπρεπε να μπούμε μέσα και να σκεφτούμε ότι παίζουμε στο Γουέμπλεϊ".

Για τους στόχους του Πιερικού: " Εγώ όταν το καλοκαίρι τελείωσε το πρωτάθλημα το περσινό, εγώ είχα έρθει εδώ στις έξι τελευταίες αγωνιστικές για να σώσουμε τον Πιερικό. Τα καταφέραμε, άλλαξε διοίκηση, μπήκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ο κύριος Παπαδόπουλος, ένας μεγαλοδικηγόρος, ένας πάρα πολύ έξυπνος άνθρωπος, ένας πάρα πολύ ικανός, και ανέλαβε την ομάδα. Όταν με φώναξε και μιλήσαμε μου έβαλε αυτό το στόχο.

Μου είπε κόουτς, η πόλη σε αγαπάει, έχεις έρθει τέσσερις φορές, έχεις πετύχει, δεν θέλω να έρχεσαι συνέχεια να σώζεις την ομάδα, αυτό που θέλω είναι η ομάδα να έχει σε ένα δύο χρόνια έξι επτά παιδιά εδώ από την Κατερίνη, γιατί υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο στην πόλη. Κοιτάξτε στην εθνική Ελλάδας αυτή τη στιγμή πόσοι παίζουν από την Κατερίνη, ο Τζιόλης, ο Παπαδόπουλος, ο Μαλεζάς. Και εκεί βάλαμε τον στόχο και αν δείτε φέτος στο ρόστερ του Πιερικού είναι 13-14 αξιόλογα παιδιά έμπειρα που ξέρουν την κατηγορία και άλλοι τόσοι που είναι από 19 έως 20 χρόνων.

Και αν είδατε το παιχνίδι χθες, αγωνιζόνταν ο Τόσκας, ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι για εμάς, ο Κόιτς, ο Ελευθεριάδης, παιδιά που πέρυσι έπαιζαν στους ερασιτέχνες. Αυτός είναι ο στόχος μας. Από εκεί και πέρα, λόγω της παρουσίας της δικιάς μου που ξέρω την κατηγορία πάρα πολύ καλά, λόγω του ότι έχουμε κάποια έμπειρα παιδιά και λόγω του ότι ο Πιερικός είναι ιστορική ομάδα και επειδή ήμασταν πάρα πολύ καλοί στα φιλικά, γιατί παίξαμε με ΠΑΟΚ, Άρη, Γιάννενα, κάπου έχουμε ενθουσιαστεί κι εμείς κι εγώ και όλοι και θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, δεν κρύβομαι.

Ο στόχος είναι αν μπορέσουμε με αυτά τα παιδιά να μπούμε στην εξάδα, για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι θα γίνουν νικητές και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει. Έχουμε κάνει ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα, όπως είπα κάθε τρεις ημέρες παίζουμε παιχνίδια, έχουμε βγάλει ένα τρομερά δύσκολο πρόγραμμα, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνα δυο βαθμούς παραπάνω, αλλά ξέρετε πολλές φορές η μπάλα πάει δοκάρι κι έξω και όχι δοκάρι και μέσα. Όπως έγιναν στα δύο τελευταία παιχνίδια στην έδρα μας.

Και με τον Πανσερραϊκό, μια ομάδα που πιστεύω πως είναι το φαβορί, και με τον Εθνικό Αστέρα. Πιστεύω πως στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Οπότε ο πρώτος στόχος είναι αυτός και μετά, από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση του Κυπέλλου, μην γελιόμαστε, βάλαμε πολύ ψηλά το Κύπελλο, γιατί είναι και οι 50 χιλιάδες, είναι πολύ δύσκολοι καιροί, όπως είναι και οι εισπράξεις από τον Ολυμπιακό".

Για το ποιον Ολυμπιακό περιμένει, αυτόν την Τρίπολης ή της Μασσαλίας: " Αν έρθει ο Ολυμπιακός τής Μασσαλίας για εμάς θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Αν έρθει ο Ολυμπιακός της Τρίπολης, πιστεύω θα είναι δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Το λέω για να γελάσουμε, όπως είπατε και εσείς. Αν θυμόμαστε πριν δύο χρόνια είχα πάλι την τύχη να πάω τον Πιερικό, αποκλείοντας τον Εργοτέλη, μια ομάδα που ήταν πολύ ψηλά στη Super League και να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ σε παιχνίδι νοκ άουτ.

Ο Πιερικός έχασε στο 94'. Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα ούτε πιστεύω πως θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός, φαβορί για το παιχνίδι, για τον τίτλο, για το Κύπελλο, όπως είναι και ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης που πάντα κοιτάνε να κάνουνε μια διάκριση στο Κύπελλο. Από τη μεριά τη δικιά μας, είναι ένα παιχνίδι, δεν θα πω γιορτή, γιατί αυτά είναι για τον κόσμο, εγώ είμαι ένας προπονητής που κοιτάω πάντα να προσπαθώ να κερδίζω.

Σίγουρα όμως ο Ολυμπιακός είναι ο Ολυμπιακός. Δεν είμαι ούτε τρελός ούτε παλαβός και ξέρω που πατάω. Αυτό που περνάω στους ποδοσφαιριστές μου είναι πάντα πως μπορούν να κερδίζουν. Από εκεί και πέρα έχουμε πολλές λίγες πιθανότητες, αλλά ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει".

Για τους προπονητές στο ελληνικό πρωτάθλημα: " Δεν νομίζω ότι περίμεναν πολλοί να πάει ο Ολυμπιακός, όταν έχασε εδώ πέρα από τη Μαρσέιγ, να κερδίσει εκεί μέσα. Εγώ νομίζω ότι αυτό πρέπει να το ξεπεράσουμε κι εμείς σαν Έλληνες. Οι Έλληνες έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες και αυτό ευτυχώς τώρα έχουν έρθει μεγάλοι προπονητές στη χώρα μας, όπως έχουν έρθει και μεγάλοι να το πω απατεώνες προπονητές, αλλά από τους μεγάλους προπονητές, όπως έχει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, όπως έχει ο ΠΑΟΚ, που πιστεύω πως αυτοί οι τρεις, επειδή τους έχω παρακολουθήσει είναι κάτι το ξεχωριστό, μαζί με τον προπονητή της εθνικής μας. Από την άλλη όμως δεν γίνεται να έρχονται προπονητές που δεν τους ξέρει η μάνα τους επειδή ήταν σε μια ακαδημία της Μπαρτσελόνα, του Άγιαξ, της Σεβίλλης. Το έχουν πληρώσει πολύ ακριβά οι ελληνικές ομάδες και οικονομικά πολύ ακριβά".

Για το πόσο εύκολο είναι η ομάδα του να αποφύγει τα σκαμπανεβάσματα λόγω της "περίεργης" προετοιμασίας: " Αν φανταστείτε πως εμείς έχουμε παίξει μαζί με τα φιλικά 30 παιχνίδια, μπορείτε να καταλάβετε τι έχει γίνει. Δεν μπορείς να μην παίξεις φιλικά γιατί οι ποδοσφαιριστές δεν κρατιούνται. Ο ποδοσφαιριστής ζει για τον αγώνα. Όλοι τους αρέσει η προπόνηση, όλοι θέλουν να βελτιώνονται, όπως και οι προπονητές.

Δεν μπορώ όμως όπως ακούω κάποιους προπονητές να λένε θα είμαστε έτοιμοι την τάδε του μήνα. Πάμε επιστημονικά με τους συνεργάτες μας, πάμε ορθολογικά, αλλά νομίζω πως δεν μπορείς να ελέγξεις και τη ζωή του ποδοσφαιριστή όταν ο επίσημος αγώνας είναι σε ένα μήνα, σου λέει εντάξει, φιλικό θα παίξω, είναι πιο χαλαρός. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα που έγινε φέτος και ελπίζω να μην το ξαναζήσουμε. Τώρα πρέπει να είμαστε τυχεροί. Όποια ομάδα είναι τυχερή θα πετύχει τους στόχους της πιο εύκολα.

Όσο και να μου λένε άλλοι πως έχουν δουλέψει καλύτερα. Γιατί και εμείς έχουμε βγάλει μόνο έναν τραυματισμό. Και όλοι λένε μπράβο, αλλά εγώ πιστεύω παίζει ρόλο και η τύχη σε αυτό το κομμάτι. Σίγουρα είναι και η δουλειά, αλλά να σας πω, στα δύο παιχνίδια στην έδρα μας που φέραμε ισοπαλία, δεν έπαιξε ο Μαρτσέλο Πέγκα. Ένας παίκτης που είναι για τον Πιερικό ό,τι είναι ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα.

Δεν λέω ότι είναι σαν τον Μέσι. Για φανταστείτε τις Λάρισα, τις Σέρρες, τον Πανθρακικό που έχουν στόχο την άνοδο και έχουν επενδύσει πάρα πολλά λεφτά, που αν δεν ανέβουν. Εμείς έχουμε κάποια παιδιά που λέμε να δουλέψουμε πολύ στις προπονήσεις και τα φιλικά, οι άλλες ομάδες που έχουν στόχο μόνο τον πρωταθλητισμό, είναι νομίζω πάρα πολύ δύσκολο".

Για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: " Θα γεμίσει το γήπεδο, είναι Χριστούγεννα, είναι ένα πολύ καλό δώρο. Αλλά να ξέρετε πως το πήραμε με πάρα πολύ κόπο γιατί δεν ήταν μόνο το παιχνίδι της Σκύδρας, ήταν και το παιχνίδι στη Ζάκυνθο, δώδεκα ώρες να πάμε και άλλες τόσες να γυρίσουμε και πήγαμε και πήραμε την πρόκριση και μετά από δύο μέρες παίξαμε στη Λάρισα, ευτυχώς και εκεί με επιτυχία".

TAGS ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ