STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Βέροια 2-0

ΠΑΟΚ - Βέροια 2-0
INTIME SPORTS

Ένα αυτογκόλ του Μοκάκε και ο Αθανασιάδης οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε άνετη νίκη επί της Βέροιας με 2-0. Οι φιλοξενούμενοι που είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Λόπεθ, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 72'.

Απότομα έριξε τους ρυθμούς του ο ΠΑΟΚ μετά το ντέρμπι στο στάδιο Καραϊσκάκη, χωρίς αυτό να τον εμποδίσει να κερδίσει τη Βέροια με 2-0 στην Τούμπα.

Η ομάδα του Δώνη μπροστά σε μισοάδειες κερκίδες έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κερδίσει, αν και ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, αφού ο Τζόναθαν Λόπεθ είχε καίριες επεμβάσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το ΟΑΚΑ και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 28η αγωνιστική της Superleague.

Ο ΠΑΟΚ με το 4-4-1-1 και τον Λόρενς σε ρόλο επιτελικού πίσω από τον Σαλπιγγίδη (ο Κλάους έμεινε αρχικά στον πάγκο), έφθανε εύκολα μέχρι την περιοχή, ωστόσο χρειάστηκε ένα καλοχτυπημένο κόρνερ του Λίνο και ένα αυτογκόλ του Μοκάκε για να ανοίξει το σκορ.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ο σταθερά πιο παραγωγικός παίκτης του ΠΑΟΚ, ενώ κατά διαστήματα έκαναν πολύ καλές ενέργειες, ο Λόρενς και ο Ολίσε. Ο Καμαρά ξύπνησε προς το φινάλε, ενώ το δεύτερο μέρος φέρει τη σφραγίδα του Αθανασιάδη που μπήκε ορεξάτος απείλησε και πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ.

Από την άλλη πλευρά, η Βέροια είχε πολύ παθητικό ρόλο, καλή άμυνα και απείλησε μόνο δύο φορές. Στη δεύτερη φάση ζήτησε πέναλτι όταν ο Καλτσάς βρέθηκε στο έδαφος στο 72'.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η επιστροφή του Γεωργιάδη μετά από 3 μήνες, τα συνθήματα υπέρ του Γκαρσία και ένα πανό για τον Ουρουγουανό που απλώθηκε στα κάγκελα της θύρας 4.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ - Βέροια

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Βοσκάκης

Βοηθοί: Καρατζίκας, Κοντιζάς

ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ (65' Φωτάκης), Ολίσε, Λόρενς (78' Γεωργιάδης), Καμαρά, Σαλπιγγίδης (65' Αθανασιάδης)

ΒΕΡΟΙΑ (Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Μπερτέν, Ορέστες, Τζημογιάννης, Αμαραντίδης, Καλογέρης, Μοκάκε (82' Παυλίδης), Ολαϊτάν, Μπαργκάν (70' Καλτσάς), Πέρεθ (64' Ρεάνο), Ιωάννου

Γκολ: 34' αυτ. Μοκάκε, 85' Αθανασιάδης

Κίτρινες κάρτες: Λόρενς, Λίνο / Καλτσάς

Ανασκόπηση αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή με καλή διάθεση στο παιχνίδι και στο 5' καταγράφηκε η πρώτη καλή προσπάθεια. Ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην περιοχή, όμως, ανακόπηκε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του, στην εξέλιξη της φάση, ο Λάζαρ σέντραρε από δεξιά και ο Λόρενς μέσα από την περιοχή, μόνος, σούταρε άουτ.

Ο Λόρενς ήταν αυτός που απείλησε και πάλι στο 13' με σουτ στην κίνηση μετά από φάουλ, αναγκάζοντας τον Λόπεθ να κάνει μία εντυπωσιακή επεμβαση. Η επιθετικότητα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο 15', μετά από σέντρα του Λίνο, ο Ολίσε αντί να σπάσει τη μπάλα δίπλα στον Σαλπιγγίδη έκανε σκαστή κεφαλιά και ο Λόπεθ είπε και πάλι "όχι".

Στο 25' ο Λίνο με καλοχτυπημένο φάουλ από τα δεξιά έστειλε τη μπάλα δίπλα στο δεξί δοκάρι του Λόπεθ. Το σερί των ευκαιριών του ΠΑΟΚ σταμάτησε στο 27', όταν η Βέροια ξεδιπλώθηκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση. Ο Ιωάννου έκοψε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Μπαργκάν δεν τη βρήκε και ο Μοκάκε που ακολουθούσε με αριστερό σουτ δεν κατάφερε να απειλήσει. Στο 31' φάση διαρκείας που άρχισε με σόλο και ωραία σέντρα του Ολίσε, ολοκληρώθηκε με σουτ του Κάτσε στην αγκαλιά του Λόπεθ.

Τελικά, στο 34' η πίεση του ΠΑΟΚ έφερε αποτέλεσμα. Ο Λίνο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά ο Σαλπιγγίδης πήδηξε και βρήκε τη μπάλα που μετά από μπέρδεμα του Μοκάκε με τον Λόπεθ κατέληξε στα δίχτυα. Στο 43' ο Λόρενς σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού της Βέροιας και κατέληξε κόρνερ που δεν υπέδειξε ο βοηθός Καρατζίκας με αποτέλεσμα ο Λόρενς να πάρει κάρτα για διαμαρτυρία.

Η σειρά του Κλάους

Ο ΠΑΟΚ επανήλθε από τα αποδυτήρια χωρίς τη... βιασύνη να σκοράρει, όπως το πρώτο μέρος, αφού είχε το 1-0 στο ενεργητικό του. Παρόλα αυτά, αυτός που έκανε τις ευκαιρίες ήταν ο "Δικέφαλος", καθώς η Βέροια είχε παθητικό ρόλο. Στο 59΄ ο Λόρενς έσκαψε τη μπάλα από δεξιά και ο Τζημογιάννης έκοψε σωτήρια με το κεφάλι προ του Σαλπιγγίδη.

Στα μισά του δευτέρου μέσους ο Δώνης έριξε Αθανασιάδη και Φωτάκης για να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική γραμμή του, ενώ ο Καλαϊτζίδης τον Ρεάνο. Λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε μία μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν στο 68' ο Ολίσε σούταρε, ο Λόπεθ έδιωξε, ο Αθανασιάδης πλάσαρε στην επαναφορά, όμως ο τερματοφύλακας της Βέροιας έσωσε την ομάδα του από βέβαιο γκολ.

Στο 72' ο Καλτσάς που μόλις δύο λεπτά πριν είχε περάσει στο παιχνίδι, μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος, μαρκαρισμένος από τον Κατσουράνη. Διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι (κράτημα με τα χέρια), αλλά το μόνο που κέρδισε ήταν η κίτρινη του Βοσκάκη.

Στο 75' ο ΠΑΟΚ απείλησε με ωραία γυριστή κεφαλιά του Αθανασιάδη μετά από σέντρα του Αποστολόπουλου, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 80' ο Γεωργιάδης που πέρασε αλλαγή ξεχύθηκε μόνος στην αντεπίθεση, καθυστέρησε, όμως, χαρακτηριστικά και ανακόπηκε από την άμυνα της Βέροιας.

Στο 84' ο Λίνο επεδίωξε και πήρε για καθυστέρηση στην εκτέλεση ενός φάουλ κίτρινη κάρτα, την τέταρτη, για να πάει καθαρός στα πλέι οφ. Στο 85' ο Αθανασιάδης με άψογη κεφαλιά μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σέντρα του Ολίσε "τελείωσε" το ματς. Ακολούθησαν δύο καλές ευκαιρίες του Καμαρά (ειδικά στη δεύτερη στις καθυστερήσεις φλέρταρε με το γκολ) και ενδιάμεσα ένα σουτ του Κάτσε που μπλόκαρε ο Λόπεθ, για να ακολουθήσει το σφύριγμα της λήξης από το Βοσκάκη.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Λίνο ήταν αυτός που με άψογη εκτέλεση κόρνερ στην καρδιά της άμυνας της Βέροιας, υποχρέωσε τον Μοκάκε να ανοίξει το σκορ εις βάρος της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος χειροκροτήθηκε ουκ ολίγες φορές, αφού ήταν ο πιο παραγωγικός παίκτης του ΠΑΟΚ

Ο αδύναμος κρίκος

Η ανασταλτική λειτουργία της Βέροιας. Κακές αλληλοκαλύψεις και αναποτελεσματικά μαρκαρίσματα, έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να φθάνει εύκολα στην περιοχή του πολύ καλού Λόπεθ .

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ