ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Των φρονίμων τα παιδιά και η περίπτωση του Μαξίμοβιτς

Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς με τη φανέλα της εθνικής Σερβίας
Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς με τη φανέλα της εθνικής Σερβίας © 2022 DARKO BANDIC / AP IMAGES

Γιατί ο ΠΑΟΚ πρέπει να ψάξει για χαφ το Γενάρη, η περίπτωση Μαξίμοβιτς, που πάντα "παίζει" δυνατά, οι δανεικοί, και τα συμβόλαια των κεντρικών μέσων που λήγουν το καλοκαίρι.

Κάθε συζήτηση που αφορά στις μεταγραφές του ΠΑΟΚ εμπεριέχει το όνομα του Νεμάνια Μαξίμοβιτς που το περασμένο καλοκαίρι φάνηκε να είναι κοντά στη μετακόμιση του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο η μετακίνηση του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Ο Σέρβος, φίλος και συμπαίκτης του αρχηγού πλέον στον ΠΑΟΚ, Άντριγια Ζίβκοβιτς, μένει ελεύθερος από τη Χετάφε στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου κάτι που σημαίνει ότι μπορεί από το Γενάρη να επιλέξει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Το καλοκαίρι ο Δικέφαλος έφτασε να προσφέρει μέχρι και 4 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του, ποσό που έγινε σε πρώτο χρόνο αποδεκτό από την ισπανική ομάδα, ωστόσο η μεταγραφή του "χάλασε" όταν τέθηκε το θέμα του ποσοστού μεταπώλησης που είχε στον παίκτη η Βαλένθια. Ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε να πληρώσει επιπλέον χρήματα στις νυχτερίδες και με απόφαση του Ιβάν Σαββίδη έκανε πίσω πηγαίνοντας τελικά σε λύσεις δανεικών όπως ο Σουαλιό Μεϊτέ και ο Μάρκος Αντόνιο.

Ο Μαξίμοβιτς έμεινε στην Χετάφε και πραγματοποιεί μια ακόμη γεμάτη σεζόν έχοντας αγωνιστεί βασικός και στα 13 παιχνίδια της La Liga με απολογισμό ένα γκολ. Το γεγονός ότι πλέον μπορεί ο ίδιος να επιλέξει που θα συνεχίσει την καριέρα του μπορεί να φαίνεται ενθαρρυντικό, ωστόσο είναι λογικό για έναν ποδοσφαιριστή της δική του αξία να προσελκύει πολλούς ενδιαφερόμενους και στην Ισπανία αλλά και σε ομάδες της Αραβίας.

Ο 28χρονος κεντρικός μέσος το καλοκαίρι είχε "ψηθεί" για να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κανείς δεν ξέρει πως θα διαμορφωθούν τα δεδομένα τον Γενάρη και τι προτάσεις θα δεχθεί, είτε για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, είτε το καλοκαίρι.

Θεωρητικά ο Μαξίμοβιτς θα ήταν ιδανική περίπτωση για τον ΠΑΟΚ, ακόμη και να συμφωνούσε να έρθει στην Τούμπα την επόμενη σεζόν, έχοντας εξαντλήσει το συμβόλαιο του με την Χετάφε.

Και αυτό διότι μοιάζει δεδομένο ότι το καλοκαίρι η μεσαία γραμμή του Δικέφαλου θα αλλάξει άρδην για μια ακόμη φορά. Το καλοκαίρι δεν τελειώνει μόνο το συμβόλαιο του Μαξίμοβιτς με την ισπανική ομάδα αλλά και τα συμβόλαια δανεισμού των Μεϊτέ και Μάρκος Αντόνιο από Μπενφίκα και Λάτσιο αντίστοιχα. Οι ρήτρες και στις δυο περιπτώσεις είναι υψηλές και ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης και πάλι από την αρχή, τα συμβόλαια των δυο ποδοσφαιριστών είναι εξίσου υψηλά.

Ταυτόχρονα εκπνέει το συμβόλαιο και του Στέφαν Σβαμπ, με τον Αυστριακό να συμπληρώνει μια τετραετία στην Τούμπα και να έχει ανανεώσει τις δεσμεύσεις του με τον Δικέφαλο το καλοκαίρι του 2022.

Κάτι που σημαίνει ότι με την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου τα ενεργά συμβάλαια κεντρικών μέσων θα είναι του Μαγκομέντ Οζντόεφ, του Χάρη Τσιγγάρα, που ισχύουν μέχρι τον Ιούνιο του 2025 και του κατά συνθήκη χαφ Φιλίπε Σοάρες που λήγει έναν χρόνο αργότερα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ όσο και να αυτό φαντάζει πρόωρο θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις για τον άξονα της μεσαίας γραμμής της ομάδας τους. Και αν μέσα στα πλανά τους παραμένει ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς, του οποίου η περίπτωση μοιάζει ιδανική, θα έχουν κάνει μια πολύ μεγάλη κίνηση για το επόμενο καλοκαίρι.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ