ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το Top-10 των πιο ακριβών πωλήσεων

Ο Γιαννούλης τρέχει για την μπάλα φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό.
Ο Γιαννούλης τρέχει για την μπάλα φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Η λίστα με τους παίκτες που έφεραν τα περισσότερα χρήματα στα ταμεία του Δικεφάλου συμπεριλαμβάνει από χθες και το Δημήτρη Γιαννούλη καθώς η μεταγραφή του στη Νόριτς είναι η 2η πιο ακριβή στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ με την ολοκλήρωση και τυπικά της μεταγραφής του Δημήτρη Γιαννούλη στη Νόριτς έβαλε στα ταμεία του συνολικά 8,5 εκατομμύρια ευρώ, συνυπολογίζοντας και τα χρήματα που πλήρωσαν τα "καναρίνια" για τον περυσινό δανεισμό του στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Το ποσό αυτό αποτελεί τη δεύτερη πιο ακριβή παραχώρηση στην ιστορία του Δικεφάλου, με την κορυφή της σχετικής λίστας να ανήκει ακόμη στον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς για τον οποίο η Αλ Ιτιχάντ έβγαλε από τα ταμεία της - έστω και με κάποιες καθυστερήσεις στην πορεία - συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει το Γενάρη του 2019.

Το σίγουρο είναι ότι ο Γιαννούλης είναι αυτός που έφερε τα περισσότερα χρήματα στον ΠΑΟΚ από κάθε άλλο Έλληνα ποδοσφαιριστή μέχρι τώρα. Μόνο ο Χρήστος Τζόλης δείχνει να μπορεί να καταρρίψει τις δύο πρωτιές και του Πρίγιοβιτς αλλά και του Δημήτρη Γιαννούλη.

Το top 10 των πιο ακριβών παραχωρήσεων του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με το transfermarkt, περιλαμβάνει τέσσερις Έλληνες ποδοσφαιριστές (Γιαννούλης, Κουλούρης, Λημνιός, Βενετίδης) και στην 10η θέση παραμένει η μεταγραφή του Μίλτον Νούνιες το μακρινό 2000.

Η μεταγραφή του επιθετικού από την Ονδούρα ακόμη μνημονεύεται ως η πιο αποτυχημένη μεταγραφή στην Αγγλία με τον αστικό μύθο να λέει πως η Σάντερλαντ…μπέρδεψε τον Μίλτον "Τάισον" Νούνιες με τον Αντόλφο Βαλένσια που επίσης τότε αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ.

  1. Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς/ Αλ Ιτιχάντ / 10 εκατομμύρια ευρώ
  2. Δημήτρης Γιαννούλης/ Νόριτς / 8,5 εκατομμύρια ευρώ
  3. Βιεϊρίνια/ Βόλφσμπουργκ /4 εκατομμύρια ευρώ
  4. Ευθύμης Κουλούρης / Τουλούζ / 3,5 εκατομμύρια ευρώ
  5. Γκάρι Ροντρίγκεζ/ Γαλατασαράι / 3,5 εκατομμύρια ευρώ
  6. Ρόμπερτ Μακ / Ζενίτ / 3,5 εκατομμύρια ευρώ
  7. Δημήτρης Λημνιός / Κολονία / 3,3 εκατομμύρια ευρώ
  8. Στέλιος Βενετίδης / Ολυμπιακός / 3,3 εκατομμύρια ευρώ
  9. Τσούμπα Άκπομ / Μίντλεσμπορ / 3 εκατομμύρια ευρώ
  10. Μίλτον Νούνιες / Σάντερλαντ /2,63 εκατομμύρια ευρώ
TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ