ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – Σπαρτάκ Μιγιάβα 2-3: Από την κόλαση στον παράδεισο και ξανά στην κόλαση, με την πρόκριση να κρίνεται στη Σλοβακία

INTIME SPORTS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε αρχικά στο ματς με εξαιρετικό δεύτερο μέρος απέναντι στη Σπαρτάκ Μιγιάβα (από 2-0 σε 2-2), ωστόσο στις καθυστερήσεις λύγισε και γνώρισε την ήττα με 3-2, στο γήπεδο του Μακεδονικού για τη φάση των 32 του UEFA Europa Cup του ποδοσφαίρου γυναικών και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στη Σλοβακία.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο ματς με εξαιρετικό β μέρος, ωστόσο λύγισε στις καθυστερήσεις, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 από τη Σπαρτάκ Μιγιάβα, στο γήπεδο του Μακεδονικού για το ποδόσφαιρο γυναικών, στο πλαίσιο του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των 32 του UEFA Europa Cup.

Η ομάδα από τη Σλοβακία έκανε την είσοδό της στη διοργάνωση και εκείνη όπως και ο ΠΑΟΚ, μέσω του Champions League, ενώ στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας έχει σαρώσει έχοντας 6/6 με 46 γκολ και 4 παθητικό.

Ο Δικέφαλος από την άλλη, ερχόταν από τη νικηφόρα πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, καθώς είχε επικρατήσει τη ΑΕΚ με 1-0.

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 2-0 με την Έλενα Σεμάνοβα στο 19′ και στο 35′, όμως με καταπληκτικό β’ μέρος οι ασπρόμαυρες επέστρεψαν στο παιχνίδι, με τις Γκούνη (52′) και Λιόπις (57′) ισοφαρίζοντας την κατάσταση, όμως όλα άλλαξαν και πάλι στις καθυστερήσεις.

Στο 90+2′ η Μπογκόροβα πάτησε περιοχή από τα δεξιά και με δυνατό σουτ νίκησε τη Νόιχάους για το 3-2 που ήταν και το τελικό σκορ, πληγώνοντας έτσι τον ΠΑΟΚ που είχε φτάσει πολύ κοντά νωρίτερα στην ανατροπή.

Πλέον το έργο για τις παίκτριες του Θανάση Πατρικίδη δυσκολεύει αρκετά και πρέπει να βρούν απαντήσεις στον δεύτερο ματαξύ τους αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 30/09 και ώρα 19:00 Ελλάδας.

Το ματς:

Στην πρώτη του αναμέτρηση στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ο ΠΑΟΚ, είχε απέναντι του στο πρώτο μέρος, μια εξαιρετική Στέλα Σεμάνοβα, η οποία πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας από τη Σλοβακία (19′ & 35′).

Ο Δικέφαλος όμως μπήκε πιο δυνατά στη συνέχεια, απειλώντας συνεχώς την περιοχή της Σπαρτάκ στο β’ μέρος, κυρίως με την Δρακογιαννάκη και την Γκατσανίτσα φτάνοντας πολύ κοντά στη μείωση του σκορ.

Ό,τι ωστόσο δεν κατάφερε λίγο νωρίτερα, το κατάφερε η Μαρία Γκούνη με εξαιρετική κεφαλιά στο 52′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ της Μήτκου για το 2-1 στο σκορ.

Πέντε μόλις λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο τέρμα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Η Αργυρίου πέρασε όποια βρήκε μπροστά της στο 57′, πάτησε περιοχή και στη συνέχεια γύρισε για τη Λιόπις, η οποία με ιδανικό τελείωμα βρήκε δίχτυα για την ισοφάριση του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε εκεί και προσπάθησε να πάρει και κεφάλι στο σκορ κηνυγώντας την ανατροπή. Στο 73′ η Γκατσάνιτσα έφτασε πολύ κοντά σε τρίτο τέρμα της ομάδας, ωστόσο η μπάλα από το σουτ που δοκίμασε λίγο έξω από την περιοχή της Σπαρτάκ, πέρασε άουτ.

Όλα άλλαξαν δραματικά όμως και πάλι στις καθυστερήσεις, με τη Σπαρτάκ να βρίσκει το τελειωτικό χτύπημα στο 90+2′ για το τελικό 3-2, πληγώνοντας τον ΠΑΟΚ.

  • ΠΑΟΚ: Νόιχαους, Γιαννακά, Μήτκου, Γκούνη, Μόρις, Δρακογιαννάκη, Μιχαήλ (46′ Κιουρεξίδου), Λιόπις (86′ Σταυροπούλου), Αργυρίου (80′ Γκιζάρη), Αντρέφσκα, Γκατσανίτσα (79′ Σχωρτσιανίτη).
  • Σπάρτακ Μιγιάβα: Οπαλόβκα, Στάνοβιτς, Βαργκόβα, Κρισιάκοβα, Ματουσίτσοβα (56′ Νόρκους), Ντβοράκοβα, Ναρόζνα, Κραμλίκοβα, Ντόχερτι, Βρεντίκοβα, Σεμάνοβα (56′ Μπογκόροβα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ