FOOTBALL ANALYSIS

ΠΑΟΚ: Το μηδέν κόντρα στον Άρη και η "ακτινογραφία" του ακίνδυνου Δικεφάλου

ΠΑΟΚ: Το μηδέν κόντρα στον Άρη και η "ακτινογραφία" του ακίνδυνου Δικεφάλου
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 1-0 από τον Άρη στην Τούμπα και για τέταρτο παιχνίδι στη σεζόν κόντρα στους κίτρινους δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η "ακτινογραφία" των αγώνων.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε το σερί αποτελεσμάτων μακριά από τις νίκες. Ο Δικέφαλος ηττήθηκε 1-0 τον Άρη στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten. Η ομάδα του Λουτσέσκου σ' ένα ακόμη ματς κόντρα στους κίτρινους δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και φυσικά να φύγει με το τρίποντο.

Τη φετινή σεζόν σε τέσσερα παιχνίδια απέναντι στον Άρη, ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει με τον Δικέφαλο να μην εμφανίζεται απειλητικός όταν συναντά τον συμπολίτη του. Από την άλλη οι κίτρινοι, είτε με τον Μάντζιο, είτε με τον Τερζή, είτε με τον Μπούργος βρίσκουν τρόπο να πάρουν κάτι. Δεν έχουν δεχθεί γκολ από τον ΠΑΟΚ, έχουν δύο διπλά στην Τούμπα, μία νίκη και μία ισοπαλία στο Βικελίδης.

Στο ματς της Κυριακής (11/5) ο ΠΑΟΚ είχε 0,53xGoals κόντρα στον Άρη. Είχε μόλις έξι τελικές από τις οποίες οι τρεις είχαν κατεύθυνση προς το τέρμα του Κουέστα, με τις πέντε από αυτές να είναι μέσα από την περιοχή. Ο Δικέφαλος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, με την μεγαλύτερη ευκαιρία να είναι η κεφαλιά του Μιχάι στο 76'.

Στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας στις 28 Νοεμβρίου η εικόνα δεν ήταν πολύ διαφορετική. Ο Δικέφαλος, που ηττήθηκε 1-0 είχε 0,76xG, και ακόμη μία φορά δεν έφτασε στη μονάδα. Οι τελικές του ήταν έξι, έναντι εννέα του Άρη (0,63xG) και η καλύτερή του στιγμή ήταν πάλι μία κεφαλιά του Κούρτιτς από την μικρή περιοχή στο 68'.

Δεν απείλησε ούτε στο Βικελίδης

Ο Άρης πήρε τον αέρα του ΠΑΟΚ και στο Κλεάνθης Βικελίδης. Όπως και στα ματς της Τούμπας, έτσι και στα παιχνίδια με γηπεδούχους τους κίτρινους, ο Δικέφαλος δεν εμφανίστηκε σε κάποια περίπτωση απειλητικός. Συγκεκριμένα, ο αγώνας της κανονικής διάρκειας στις 20 Φεβρουαρίου είχε λήξει 0-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε 0,48xGoals έχοντας κάνει 12 τελικές προσπάθειες. Μόλις οι τέσσερις είχαν κατεύθυνση προς τα δίχτυα, ενώ είχε έξι σουτ εκτός περιοχής. Παράλληλα, μεγάλη ευκαιρία δεν έκανε, όπως φαίνεται και από το μέγεθος των κύκλων παραπάνω. Αν κάποιος άξιζε τη νίκη σε αυτό το ματς ήταν ο Άρης με 1,12xG και τουλάχιστον τρεις μεγάλες ευκαιρίες (Καμαρά 3', Εντιαγέ 3' Σάσα 65').

Τέλος, στον πρώτο αγώνα των playoffs ο Άρης πήρε αυτό που άξιζε επικρατώντας 1-0. Σε ακόμη ένα ματς ο Δικέφαλος με 0,50xG κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, έναντι 1,01xG των κιτρίνων. Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν δέκα τελικές προσπάθειες (16 ο Άρης) με τη μεγάλη φάση να λείπει. Μόλις ένα σουτ είχε κατεύθυνση στην εστία και οι μισές τελικές έγιναν έξω από την περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ φέτος απέναντι στον Άρη έχει δείξει αρνητικό πρόσωπο. Δεν είναι απειλητικός και δίκαια δεν έχει σκοράρει. Μάλιστα, τα δύο ματς του Βικελίδης είναι η χειρότερη επίδοση σε xG του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ