ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το εφιαλτικό 2019 του Βέρνμπλουμ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Την πιο δύσκολη περίοδο της καριέρας του ζει ο Σουηδός αμυντικός χαφ, Πόντους Βέρνμπλουμ που εδώ και 12 μήνες προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών και να παίξει πάλι ποδόσφαιρο.

Έναν χρόνο εκτός αγωνιστικών χώρων συμπληρώνει σήμερα ο Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο Σουηδός είχε τραυματιστεί σε μια ανύποπτη φάση στον εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ με το Λεβαδειακό.

Σε μια προσπάθεια να πάρει μια κεφαλιά στην αντίπαλη περιοχή πάτησε πολύ άσχημα στο χόρτο και εξ αρχής η διάγνωση ήταν άσχημη: ρήξη αχίλλειου τένοντα, χειρουργείο και απουσία από 4 έως 6 μήνες.

Πώς πέρασαν, ομως, 12 μήνες και ο Βέρνμπλουμ δεν έχει επιστρέψει; Ο Σουηδός βρέθηκε κοντά στην επιστροφή του το περασμένο καλοκαίρι. Ταξίδεψε με την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και άρχισε να συμμετέχει στα πρώτα λεπτά των προπονήσεων αλλά ποτέ δεν μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς. Η αιτία; Οστικό οίδημα στην φτέρνα, ως υποτροπή στον αρχικό τραυματισμό που τον πήγε και πάλι πολύ πίσω.

ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ

Από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα ο 33χρονος προσπαθεί να επιστρέψει και σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ Μανώλη Παπακώστα η προσπάθεια που κάνει είναι πολύ μεγάλη. "Στη μέχρι τώρα καριέρα μου δεν έχω δει άλλον αθλητή να προσπαθεί τόσο πολύ να επιστρέψει από έναν τραυματισμό", είχε πει δημόσια ο γιατρός του Δικεφάλου, δίνοντας το στίγμα για το Βέρνμπλουμ και την αποθεραπεία του.

"Δεν αντέχω να βλέπω άλλο τα παιχνίδια από την κερκίδα. Θέλω να προπονηθώ, να πάρω μυρωδιά από τα αποδυτήρια. Είχα επιστρέψει για περίπου ένα μήνα, αλλά ήρθε ξανά ο τραυματισμός. Μου έχει λείψει να μπορώ να παίξω με την ομάδα, αλλά και το να παίζω ποδόσφαιρο με το γιο μου", δήλωσε πριν ένα μήνα περίπου ο ίδιος ο Βέρνμπλουμ, δείχνοντας πόσο έχει επηρεαστεί από την μακροχρόνια απουσία του.

Πότε θα επιστρέψει; Οι εκτιμήσεις πλέον περισσεύουν… Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη νέα χρονιά θα ξεκινήσει σταδιακά την προσπάθεια του για την επανένταξη του στην ομάδα αλλά το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά δεν είναι ακόμη γνωστό.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ

Το σίγουρο είναι ότι η απουσία του αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ καθώς δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Σουηδός ανήκει στην ανώτερη μισθολογική κλίμακα των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου. Ο Βέρνμπλουμ στον 1,5 χρόνο στον ΠΑΟΚ έχει κάνει μόλις 16 συμμετοχές, από τις οποίες οι 10 ως βασικός και οι υπόλοιπες 6 ως αλλαγή.

Το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ ισχύει μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και για την ώρα τουλάχιστον δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια, ουσιαστική τουλάχιστον, συζήτηση για το μέλλον του στην Τούμπα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ: "Γεμάτος" στην πιο κατάλληλη στιγμή
Κύπελλο: Τα ζευγάρια των "16"
Super League 1: Ο Σέζος στο Ολυμπιακός - ΑΕΛ, ο Κουμπαράκης στο Πανιώνιος - ΠΑΟΚ
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ