ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα "βαριά χαρτιά" του Λουτσέσκου που θα βγάλουν τον Δικέφαλο από τη δύσκολη κατάσταση

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι προπονητής που παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι προπονητής που παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του INTIME

Σε ποιους μπορεί να ποντάρει ο προπονητής του ΠΑΟΚ για να βγάλει την ομάδα του από την δύσκολη κατάσταση που δημιούργησε η γκέλα με το Βόλο και ενόψει των δυο ντέρμπι που ακολουθούν με Κοπεγχάγη και Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει σήμερα το απόγευμα για Δανία "σοκαρισμένος" ακόμη από την εξέλιξη του αγώνα με τον Βόλο και την απώλεια δυο βαθμών που έμοιαζαν δεδομένοι με το προβάδισμα τριών γκολ που είχε αποκτήσει.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην χθεσινή (18/10) προπόνηση δούλεψε με τους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι της Κυριακής και απέφυγε οποιαδήποτε ομιλία προς την ομάδα του. Κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα στην τελευταία, πριν από την αναχώρηση για την Δανία, προπόνηση.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ξέρει ότι τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Κοπεγχάγη στο Europa Conference League και Ολυμπιακό για τη Super League Interwetten είναι δύσκολα και σημαντικά και περιμένει να δει αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές του.

Σε ποιους μπορεί να "ποντάρει" ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

1) Στην παρουσία του Σίντκλεϊ: Ενώ για το κέντρο της άμυνας δεν μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και ο Λουτσέσκου θα πρέπει να βρει λύσεις από την τριάδα των στόπερ που έχει διαθέσιμους (Βαρέλα, Μιχαηλίδης και Μιχάι) η επιστροφή του Βραζιλιάνου στη διάθεση του, του δίνει λύσεις. Η απουσία του Σίντκλεϊ στον αγώνα με το Βόλο προέκυψε από την ανάγκη να είναι έτοιμος στα παιχνίδια με Κοπεγχάγη και Ολυμπιακό.

Ο Βραζιλιάνος προπονήθηκε κανονικά και είναι ξανά ετοιμοπόλεμος. Με τον Ροντρίγκο εκτός ευρωπαϊκής λίστας και τον Τέιλορ να κάνει πολύ άσχημη εμφάνιση την Κυριακή ο Λουτσέσκου θα αντιμετωπίσει ως «πακέτο» τα δύο δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν. Κάτι που σημαίνει ότι λογικά θα διαχειριστεί τον Βιεϊρίνια και λογικά θα του δώσει ανάσες στη Δανία.

2) Στην επιστροφή του Ομάρ Ελ Καντουρί: Ο Μαροκινός πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με την Ριέκα στην Κροατία. Ο Ελ Καντουρί επιστρέφει στη διάθεση του προπονητή του στην πλέον κατάλληλη στιγμή, την ώρα που ο Λουτσέσκου έχει να διαχειριστεί την πολύ σημαντική απουσία του Γιασμίν Κούρτιτς στη μεσαία του γραμμή πιθανότατα και για τα δύο δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.

Με τον Μαροκινό ο Ρουμάνος μπορεί να μετατοπίσει τον Ντόουγκλας Αουγκούστο σε θέση κεντρικού χαφ και δώσει σε άλλον – είτε στον Καντουρί, είτε στον Μπίσεσβαρ- τον ρόλο του «δεκαριού». Άλλωστε είναι δεδομένο ότι και τον Ελ Καντουρί ο Λουτσέσκου τον υπολογίζει ως επιθετικό μέσο.

3) Στο ανέβασμα του Άντριγια Ζίβκοβιτς: Ο Σέρβος σταδιακά επανέρχεται στα περυσινά του στάνταρτ και το φορμάρισμα του αυτήν την περίοδο είναι κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου . Ο Σέρβος που δεν ήταν στην καλύτερη του κατάσταση στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και ταλαιπωρήθηκε στη συνέχεια από κορονοϊό έδειξε να ανεβαίνει στα τελευταία παιχνίδια έχοντας μια ασίστ στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και δυο γκολ στο παιχνίδι της Κυριακής.

Και δεν είναι μόνο η συμμετοχή του στο σκοράρισμα που δείχνει ότι μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμος για την ομάδα στα δυο δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν αλλά και η νοοτροπία του νικητή που δείχνει στα δύσκολα. Για παράδειγμα ο εκνευρισμός του μετά την ισοπαλία με το Βόλο είναι χαρακτηριστικός. Ο Ζίβκοβιτς, που στη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν συνεπής και στα ανασταλτικά καθήκοντα του ήταν «σκασμένος» με την λήξη του αγώνα και μοιάζει «πεισμωμένος» για την επιστροφή στις επιτυχίες.

4) Στην παρατεταμένη φόρμα του Μπίσεσβαρ: Ο Σουριναμέζος και απέναντι στον Βόλο πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Ήταν μέσα στα 2 από τα 4 γκολ που πέτυχε η ομάδα του και είχε και καλές ενέργειες στο δεύτερο ημίχρονο με αποκορύφωμα το «τακουνάκι» με το οποίο πέρασε την μπάλα στον Αουγκούστο και έβγαλε μόνο του στην αντίπαλη περιοχή τον Βραζιλιάνο σε μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που είχε ο ΠΑΟΚ να σκοράρει και 5ο γκολ.

Με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να διαχειριστεί τις δυνάμεις του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο Λουτσέσκου σίγουρα περιμένει πολλά από τον πλέον ποιοτικό του μεσοεπιθετικό στα δυο ντέρμπι που ακολουθούν στην Κοπεγχάγη και το Καραϊσκάκης.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ