ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα κλειστά χαρτιά του Λουτσέσκου και η έκπληξη με Ολιβέιρα

Ο Νέλσον Ολιβέιρα
Ο Νέλσον Ολιβέιρα EUROKINISSI SPORTS

Οι δοκιμές του Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό (27/04, 20:00, COSMOTE SPORT 2 HD) δείχνουν ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να πάρει ρίσκα για να οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό του Κυπέλλου. 

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα για το σημερινό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (27/04, 20:00, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE από το SPORT24), χωρίς να ανακοινώσει την αποστολή του. Κάτι που σημαίνει ότι ο Λουτσέσκου κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το σχήμα με το οποίο σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του απέναντι στους ερυθρόλευκους.

Ο Ρουμάνος τεχνικός όπως και πριν το πρώτο παιχνίδι της Τούμπας έχει δοκιμάσει πολλά σχήματα και παίκτες, χωρίς να υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για το ποιο από αυτά θεωρεί το ιδανικό προκειμένου η ομάδα του, που θα παίζει για δυο αποτελέσματα να πάρει την πρόκριση και να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο αντι-Βιεϊρίνια και το δίλημμα στη μεσαία γραμμή

Οι δοκιμές που έκανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχουν να κάνουν με την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του. Και αυτό διότι από την στιγμή που ο Βιεϊρίνια δεν προπονήθηκε ούτε την Τρίτη με τους συμπαίκτες του και δεν μπορεί να αγωνιστεί στα μετόπισθεν δεν προβλέπονται αλλαγές. Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο και Σίντκλεϊ θα παίξουν μπροστά από την εστία του Πασχαλάκη.

Τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Η πεπατημένη λέει ότι ο Ντόουγκλας Αουγκούστο θα ανέβει και πάλι στη θέση πίσω από τον επιθετικό, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να πηγαίνει αριστερά στην επίθεση.

Έχουν ωστόσο γίνει και άλλες δοκιμές με τον Αουγκούστο να μένει στο πλευρό του Κούρτιτς, τον Μπίσεσβαρ στο "δέκα" και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δοκιμάζει Μίτριτσα -κυρίως αυτόν- Μουργκ και φυσικά τον Ζίβκοβιτς για τα δυο άκρα της επίθεσής του.

Η έκπληξη και το ρίσκο με Ολιβέιρα

Αυτή η δεύτερη δοκιμή εμπεριέχει περισσότερο ρίσκο καθώς στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ πηγαίνει να παίξει στην έδρα του Ολυμπιακού, όπως έπαιξε στον πρώτο αγώνα στην Τούμπα.

Μάλιστα δεν αποκλείεται ο Λουτσέσκου να επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις καθώς σε πολλές από τις δοκιμές του είχε τον Νέλσον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης και σε άλλες τον Τσούμπα Άκπομ. Όπως και αν έχει αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του που ο Πορτογάλος έχει τόσες πιθανότητες να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα του Δικεφάλου, μετά από δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Και αυτή η επιλογή εμπεριέχει ρίσκο καθώς ο Ολιβέιρα έχει καλύτερα τελειώματα από τον Άγγλο, όμως ο Άκπομ είναι περισσότερο πιεστικός και πιο δυνατός στις μονομαχίες.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ -και αυτό φαίνεται και στις δοκιμές του Λουτσέσκου- πηγαίνει στο "Καραϊσκάκης" με σκοπό να επιβάλλει το παιχνίδι του και να πάρει την πρόκριση. Ο Λουτσέσκου μετά το 0-0 στον πρώτο ημιτελικό στην Τούμπα είχε προβλέψει ότι ένα γκολ εκτός έδρας θα είναι αρκετό στην ομάδα του για να περάσει στον τελικό. Σήμερα θα φανεί αν δικαιωθεί η πρόβλεψη του.

TAGS ΠΑΟΚ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ