ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Όλα μηδέν στην Τούμπα και ραντεβού πρόκρισης στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Οι Ζίβκοβιτς και Ρεάμπτσουκ σε φάση από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός | 21 Απριλίου 2022
Οι Ζίβκοβιτς και Ρεάμπτσουκ σε φάση από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός | 21 Απριλίου 2022 IN TIME SPORTS

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων που θα λύσουν τις διαφορές τους σε έξι βράδια στο "Γ. Καραϊσκάκης", την Τετάρτη (27/4) του Πάσχα.

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα την Μεγάλη Πέμπτη στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων με φόντο την πρόκριση στον τελικό και πλέον ο Δικέφαλος και οι ερυθρόλευλοι θα λύσουν τις διαφορές τους σε έξι βράδια στο "Γ. Καραϊσκάκης", την Τετάρτη (27/4) του Πάσχα.

Να θυμίσουμε πως στο Κύπελλο Ελλάδας μετράει το εκτός έδρας γκολ, κάτι το οποίο σημαίνει πως ισοπαλία με γκολ στο Φάληρο θα δώσει την πρόκριση στον ΠΑΟΚ.

Στην Τούμπα ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς, απείλησε πρώτος, με τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στη συνέχεια του αγώνα και να είναι αυτός που έκανε ένα καλύτερο δεύτερο 45λεπτο. Το παιχνίδι όμως δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με ελάχιστες φάσεις και από τις δύο ομάδες, λίγες καλές στιγμές και ένα 0-0 που ίσως ήταν και το δικαιότερο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Ολυμπιακού.

Οι αρχικές σκέψεις των δύο προπονητών

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε την έκπληξη στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ καθώς χρησιμοποίησε τον Λέο Ζαμπά ως βασικό με τον Βραζιλιάνο να επανέρχεται σε ματς των γηπεδούχων μετά το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο είχε υποπέσει. Από εκεί και πέρα ο Ρουμάνος τεχνικός που δεν είχε στη διάθεση του τους Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί επανέφερε στην ενδεκάδα αρκετούς παίκτες που δεν έπαιξαν κόντρα στον Άρη ενώ θέλησε και πάλι να παίξει με δίδυμο στα χαφ τους Κούρτιτς-Αουγκούστο.

Κάτω από το τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης με τον Λύρατζη να παίζει στα δεξιά και τον Σίντκλεϊ αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Κρέσπο-Ίνγκασον. Το δίδυμο στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κούρτιτς - Αουγκούστο οι οποίοι είχαν μπροστά τους τον Μπίσεσβαρ με τον Ζίβκοβιτς να παίζει στο δεξί άκρο και τον Ζαμπά στο αριστερό και στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ.

Από την άλλη ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε στην Αθήνα τους Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά και Φορτούνη και επανέφερε και αυτός στο αρχικό σχήμα τον Μαντί Καμαρά ο οποίος δεν έπαιξε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό επειδή είχε υποπέσει και αυτός σε πειθαρχικό παράπτωμα. Εκτός σε σχέση με το ντέρμπι έμεινε και ο Σισέ με τον Μανωλά να παίρνει τη θέση του αλλά και ο Ελ Αραμπί με τον Τικίνιο να αγωνίζεται στην κορυφή.

Στην εστία βρέθηκε ο Βατσλίκ με τον Λαλά να παίζει στο δεξί άκρο και τον Ρέαμπτσουκ στο αριστερό ενώ οι Μανωλάς - Παπασταθόπουλος ήταν το δίδυμο των στόπερ. Η τριάδα στα χαφ του Ολυμπιακού αποτελούνταν από τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά. Στα δεξιά της επίθεσης ήταν ο Ροντρίγκεζ, αριστερά ο Μασούρας και στην κορυφή ο Τικίνιο.

Μπήκε καλύτερα ο Ολυμπιακός, ανέβηκε μετά το 20' ο ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός όπως και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και είχε μια εξαιρετική στιγμή για να ανοίξει το σκορ στο 3' με πρωταγωνιστές όπως και πριν από τρεις μέρες τους Ροντρίγκες - Μασούρα. Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Έλληνα εξτρέμ να κάνει κακό κοντρόλ και τον Πασχαλάκη να προλαβαίνει τη μπάλα.

Στο 10' οι φιλοξενούμενοι σκόραραν αλλά το γκολ ακυρώθηκε αφού ο Μασούρας ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Ροντρίγκες και πάλι έκανε την ενέργεια και την παράλληλη μπαλιά προς τον διεθνή επιθετικό ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν ελάχιστα μπροστά από την άμυνα του ΠΑΟΚ, σε μια φάση που ελέγχθηκε και από το VAR.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 32' της αναμέτρησης όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Ρεάμπτσουκ έδιωξε με το κεφάλι, ο Ζίβκοβιτς πήρε τη μπάλα προ το Μασούρα, την έφερε στο αριστερό έκανε και το πλασέ με τον Βατσλίκ να διώχνει με το δεξί χέρι και να κρατάει το μηδέν στην εστία του.

Οι γηπεδούχοι που ανέβασαν την απόδοση τους μετά το πρώτο 25λεπτο απείλησαν ξανά στο 36' όταν σε τρία σερί κόρνερ μπόρεσαν να φτιάξουν τελική με την τρίτη, με τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί και τον Άκπομ να παίρνει την κεφαλιά άουτ. Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή προϋπόθεση και στο 43' με τον Λύρατζη να μπαίνει ωραία στην περιοχή, να προσπαθεί να γυρίσει τη μπάλα για τον Κούρτιτς και τον Εμβιλά να κόβει τη μπάλα τελευταία στιγμή.

Είχε την υπεροχή ο Δικέφαλος

Το δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές και σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο χωρίς την ίδια ένταση. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη μπάλα στα πόδια του, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει πίεση ψηλά αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να απειλήσει.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 63' λεπτό για να γίνει κάτι το αξιόλογο στην αναμέτρηση. Ο Ζαμπά ανατράπηκε λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει φάουλ και τον Κούρτιτς πάνω από την μπάλα. Ο Σλοβένος εκτέλεσε, η μπάλα πέρασε το τείχος, ο Ροντρίγκες προσπάθησε να διώξει με τακουνάκι και εν συνεχεία η μπάλα βρήκε στο χέρι του αλλά ο Ιταλός διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι χωρίς να αλλάξει κάτι και από τη χρήση του VAR.

Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος όταν ο Μασούρας εκτέλεσε ένα φάουλ με γέμισμα από τα δεξιά, η μπάλα απομακρύνθηκε, με τον Μαντί Καμαρά να κάνει το βολέ και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Πασχαλάκη.

Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκε στο 74' όταν οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στην επίθεση από αριστερά με τον Σίντκλεϊ να σουτάρει, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μπίσεσβαρ που έκανε το σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Βατσλίκ.

Αλλαγή σέντερ φορ και οι δύο

Στο 79' της αναμέτρησης τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός προχώρησαν σε αλλαγή σέντερ φορ. Ο Λουτσέσκου έβγαλε από το ματς τον Άκπομ για να περάσει στη θέση του τον Ολιβέιρα ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Ελ Αραμπί αντί του Τικίνιο. Και οι δύο θέλησαν με αυτή την κίνηση να δώσουν ενίσχυση στην επίθεση της ομάδας τους ώστε στο τελευταίο δεκάλεπτο να μπορέσουν να βρουν ένα γκολ που θα τους έδινε τη νίκη.

Το παιχνίδι έκλεισε με μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους όταν στο 90+2' σε σέντρα από τα δεξιά προς τον Ολιβέιρα ο Μανωλάς έδιωξε, η μπάλα έμεινε "ζωντανή" μέσα στην περιοχή και έφτασε στον Λύρατζη που έκανε με τη μία το σουτ αλλά την έστειλε πάνω από την εστία του Βατσλίκ.

Γκολ: -

Κίτρινες: 27' Άκπομ, 68' Κρέσπο, 70' Αουγκούστο/16' Μανωλάς, 58' Λαλά, 90' Παπασταθόπουλος

Κόκκινες: -

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκη, Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (66' Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (79' Ολιβέιρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά (88' Κούντε), Μασούρας, Ροντρίγκες (79' Καρβάλιο), Τικίνιο (79' Ελ Αραμπί).

Μη χάσετε την Game Night στις 21:30 για τον σπουδαίο ημιτελικό της Τούμπας:

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ