ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Πρώτη φορά στην ιστορία του έχει πάρει πέντε προκρίσεις σε μια σεζόν

Ο Τσούμπα Άκπομ πανηγυρίζει τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Γάνδης στο Βέλγιο και την πρόκριση του Δικεφάλου στους 8 του Europa Conference League | 17 Μαρτίου 2022
Ο Τσούμπα Άκπομ πανηγυρίζει τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Γάνδης στο Βέλγιο και την πρόκριση του Δικεφάλου στους 8 του Europa Conference League | 17 Μαρτίου 2022 EUROKINISSI SPORTS

Η νίκη στο Βέλγιο επί της Γάνδης ήταν η 80η του ΠΑΟΚ στις διοργανώσεις της UEFA, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι πλέον ο προπονητής του Δικεφάλου με τις περισσότερες συμμετοχές στην Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια ιστορική νίκη επί της Γάνδης και πήρε μια πανηγυρική πρόκριση, κάνοντας το 2 στα 2 απέναντι στους Βέλγους. Το επίτευγμα του είναι ήδη ιστορικό καθώς για πρώτη φορά μετά το κύπελλο Κυπελλούχων της περιόδου 1973-74 βρίσκεται στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η νίκη αυτή αποτελεί ορόσημο για την ευρωπαϊκή ιστορία του Δικεφάλου, καθώς ήταν η 80η που πετυχαίνει στις διοργανώσεις της UEFA. Ο ΠΑΟΚ έχει επίσης 61 ισοπαλίες και 73 ήττες σε 214 επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχοντας σκοράρει 288 γκολ.

Μάλιστα ο «αρχιτέκτονας» της πρόκρισης Ραζβάν Λουτσέσκου έγινε χθες ο πρώτος σε συμμετοχές σε ευρωπαϊκά παιχνίδια στην ιστορία του ΠΑΟΚ ξεπερνώντας τον Άγγελο Αναστασιάδη. Ο Ρουμάνος τεχνικός κοουτσάρισε για 28η φορά τον Δικέφαλο στην Ευρώπη έχοντας απολογισμό 13 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες. Μετά την πρόκριση της ομάδας του ο Λουτσέσκου θα φτάσει τουλάχιστον στα 30 ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ.

Το φετινό είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο, σε διάρκεια, ευρωπαϊκό ταξίδι του Δικεφάλου που ξεκίνησε από τις 3 Αυγούστου του 2021 με τον πρώτο αγώνα απέναντι στην Μπόεμιανς και θα κρατήσει σίγουρα, τουλάχιστον μέχρι και τις 14 του Απρίλιου για 254 ημέρες. Βέβαια επειδή με την φόρα που έχει πάρει η ομάδα του Λουτσέσκου κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος θα πρέπει να τονιστεί πως αν ο ΠΑΟΚ πάει μέχρι το τέρμα και τον τελικό της 25ης Μάϊου τότε θα φορά το ευρωπαϊκό του κουστούμι για συνολικά 294 ημέρες.

Ήδη η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της να πετύχει 5 προκρίσεις σε μια αγωνιστική περίοδο. Ξεκινώντας από τον 3ο προκριματικό της διοργάνωσης με τους Ιρλανδούς, τα πλέι οφ του Αυγούστου με την Ριέκα , τους ομίλους της διοργάνωσης και κατόπιν την ενδιάμεση φάση με τον αποκλεισμό της Μίντιλαντ και της Γάνδης στους 16. Και όπως φαίνεται δεν έχει διάθεση να σταματήσει...

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ