CONFERENCE LEAGUE

Γάνδη - ΠΑΟΚ 1-2: Τρέλανε την Ευρώπη ο μαγικός Δικέφαλος και πέρασε στους "8" του Conference League

Γάνδη - ΠΑΟΚ 1-2: Τρέλανε την Ευρώπη ο μαγικός Δικέφαλος και πέρασε στους "8" του Conference League
PHOTO BY KURT DESPLENTER / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Γάνδης στο Βέλγιο με μια ψυχωμένη εμφάνιση και τρέλανε την Ευρώπη με την ιστορική του πρόκριση στα προημιτελικά Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου τρέλαναν την Ευρώπη το βράδυ της Πέμπτης, νίκησαν τη Γάνδη για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, αυτή τη φορά με 2-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Μετά από μια ψυχωμένη εμφάνιση και με σκόρερ τους Κρέσπο και Αουγκούστο έκανε τους φίλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν στο Βέλγιο αλλά και σε όλο τον κόσμο να μην πιστεύουν στα μάτια τους με όσα έβλεπαν και στο τέλος όλοι μαζί πανηγύρισαν τη μεγαλειώδη πρόκριση στους οκτώ του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη με ένα πανέξυπνο γκολ του Αουγκούστο στο 77' της αναμέτρησης μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια από τα αριστερά. Ένα τέρμα που πανηγυρίστηκε έντονα απ' όλους στον δικέφαλο καθώς ήξεραν πως αυτό το γκολ ουσιαστικά έδινε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ.

Και όλα αυτά χωρίς τους Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς και Ελ Καντουρί για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που νίκησε και τις απουσίες της.

Με δύο αλλαγές η ενδεκάδα

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με μια ενδεκάδα που είχε δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς των δύο ομάδων στην Τούμπα αφού οι Κούρτιτς - Ζίβκοβιτς ήταν τιμωρημένοι και εκτός αναμέτρησης. Οι Σβαμπ και Μουργκ πήραν τη θέση τους με και το αρχικό σχήμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης είχε ως εξής.

Ο Πασχαλάκης επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ με τον Λύρατζη να παίζει στο δεξί άκρο, τον Βιεϊρίνια στο αριστερό και τους Ίνγκασον - Κρέσπο να αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας. Ο Τσιγγάρας βρέθηκε στη μεσαία γραμμή και είχε δίπλα του τον Σβαμπ με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Μουργκ, Αουγκούστο και Μπίσεσβαρ ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Άκπομ.

Η Γάνδη μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, είχε την υπεροχή και άρχισε να πιέζει από τα πρώτα λεπτά την εστία του ΠΑΟΚ με στόχο να βάλει το γκολ με το οποίο θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 6' μάλιστα ο Τισουνταλί μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους απείλησαν για πρώτη φορά με σουτ του Αουγκούστο έξω από την περιοχή στο 11'. Η Γάνδη συνέχισε να έχει την υπεροχή αλλά χωρίς τελικές προς την εστία του Πασχαλάκη.

Ο Κρέσπο έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που ήθελε στο 20' της αναμέτρησης με τον Κρέσπο. Σε κόρνερ από τα αριστερά η άμυνα της Γάνδης δεν απομάκρυνε σωστά, ο Άκπομ κράτησε τη μπάλα ζωντανή εντός περιοχής, ο Σβαμπ τη γύρισε παράλληλα στην περιοχή με τον Κρέσπο στο δεύτερο δοκάρι να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό της εστίας της Γάνδης για το 0-1 του ΠΑΟΚ.

Η Γάνδη δεν πτοήθηκε από το γκολ που δέχτηκε, συνέχισε να πιέζει και απείλησε την εστία του Πασχαλάκη. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ δεν άντεξε να βγάλει το πρώτο μέρος μπροστά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 40' της αναμέτρησης με γκολ του Ντεπουάτρ μετά από σέντρα από τα δεξιά.

Συνέχισε να πιέζει η Γάνδη, άντεξε ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Κρέσπο έμεινε στα αποδυτήρια και ο Μιχάι πήρε τη θέση του. Η Γάνδη μάλιστα με το καλημέρα απείλησε όταν στο 47' έγινε η σέντρα από τα αριστερά με τον Σαμουάζ στο δεύτερο δοκάρι να κάνει το πλασέ και να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ απάντησε δύο λεπτά αργότερα όταν ο Άκπομ πήρε την κάθετη πάσα, μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ρουφ. Ένα λεπτό αργότερα ο Οκούμου πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Οφόε με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Οφόε ήταν αυτός που απείλησε με σουτ στην κίνηση αλλά ο γκολκίπερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης απομάκρυνε και πάλι. Ενώ στο ίδιο λεπτό ο Ντεπουάτρ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου άρχισε να κάνει αλλαγές με σκοπό να δώσει ανάσες στους ποδοσφαιριστές του ώστε να μπορέσει να αντέξει ο ΠΑΟΚ και τα κατάφερε.

Το γκολ που έδωσε την πρόκριση

Στο 77' της αναμέτρησης ο Άκπομ κέρδισε φάουλ στα αριστερά. Ο Βιεϊρίνια πήγε στην εκτέλεση, την έκανε πανέξυπνα με πάσα προς τον Αουγκούστο ο οποίος με πλασέ στο ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ρουφ και έγραψε το 2-1 για τον ΠΑΟΚ.

Το γκολ αυτό μάλιστα έκοψε κάθε ελπίδα της Γάνδης που γνώριζε πως δεν μπορούσε να βάλει δύο τέρματα για να στείλει το ματς στην παράταση και τρία για να πάρει την πρόκριση. Με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του αγώνα να παραμείνει το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ που έφτασε σε μια ιστορική πρόκριση.

Γκολ: 40' Ντεπουάτρ/20' Κρέσπο, 77' Αουγκούστο

Κίτρινες: 32' Οφόε, 71' Οβούζου/28' Πασχαλάκης, 86' Τσόλακ

Κόκινες:

ΓΑΝΔΗ: Ρουφ, Οκούμου, Ενγκαντό, Τορουναρίγκα, Κάστρο (86' Όλσεν), Κουμς, Οβουζού, Σαμουάζ (86' Φορτούνα), Οφόε (82' Χιούλσαγκερ), Τισουνταλί (82' Μπέζους), Ντεπουάτρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46' Μιχάι), Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (85' Μιτρίτσα), Μουργκ, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (57' Σίντκλεϊ), Άκπομ (85' Τσόλακ).

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ