ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Το who is who του Δανού διαιτητή Γενς Μάε

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Το who is who του Δανού διαιτητή Γενς Μάε

Για δεύτερη φορά φέτος σε ελληνικό ντέρμπι θα διαιτητεύσει ρέφερι από την Δανία. Διαβάστε ποιος είναι ο 36χρονος Γενς Μάε που ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού τη Δευτέρα (29/10).

Ένας ακόμη διαιτητής από την Δανία έρχεται στην Ελλάδα για να σφυρίξει σε ντέρμπι της Super League. Μετά, λοιπόν, από τον Μαντς Κρίστοφερ Κριστόφερσεν στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, ορίστηκε από την ΚΕΔ ο 36χρονος, Γενς Μάε για το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (29/10) στην Τούμπα.

Ο Μάε ασχολείται με την διαιτησία από το 1998, ενώ έγινε διεθνής το 2014 και σε επίπεδο ανδρών έχει σφυρίξει μονάχα σ' έναν προκριματικό του Champions League και σε έξι για το Europa League (τα δύο φέτος).

Tα highlight της καριέρας του μέχρι στιγμής είναι ένας τελικός Euro U17 μεταξύ Ισπανίας και Αγγλίας το Μάιο του 2017 και ο τελικός του κυπέλλου Δανίας της ίδιας χρονιάς.

Στο επάγγελμα ο Μάε είναι φυσιοθεραπευτής και το ερέθισμα για τη διαιτησία το πήρε από τον πατέρα και τον αδερφό του οι οποίοι ήταν ρέφερι. Τα μαθήματά του στο κομμάτι αυτό τ' άρχισε στα 15 του χρόνια, εγκαταλείποντας την τότε απασχόλησή του που ήταν να πουλάει εφημερίδες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σε συνέντευξή του τον Γενάρη του 2018, ο Μάε είχε δηλώσει: " Στη Δανία έφτασα στην κορυφή. Έχω σφυρίξει σε μεγάλα ντέρμπι και αναδείχθηκα καλύτερος διαιτητής σε μόλις 1,5 χρόνο παρουσίας στο τοπ επίπεδο..."

Συνολικά στην καριέρα του μέχρι στιγμής ο Μάε έχει διαιτητεύσει σε 235 ματς, μοιράζοντας 661 κίτρινες κάρτες και 10 κόκκινες.

Photo Credits: UEFA.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ