ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Όσα είπε και όσα προτίμησε να μην πει ο Όλαφ Ρέμπε

ΠΑΟΚ: Όσα είπε και όσα προτίμησε να μην πει ο Όλαφ Ρέμπε
Ο Όλαφ Ρέμπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε EUROKINISSI

Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Όλαφ Ρέμπε, επιβεβαίωσε πως ο προγραμματισμός του καλοκαιριού είχε ως πρώτο άξονα τον εξορθολογισμό των οικονομικών. Το Sport24.gr αναλύει όσα ειπώθηκαν και όσα δεν ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

Περισσότερες από δύο ώρες κράτησε η συνέντευξη Τύπου του Όλαφ Ρέμπε αν και η αλήθεια είναι ότι μετά από αυτή οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν έγιναν και πολύ… σοφότεροι. Ο Γερμανός στην πραγματικότητα επιβεβαίωσε ότι το πρώτο και βασικό μέλημα του προγραμματισμού που έγινε το περασμένο καλοκαίρι ήταν για το Δικέφαλο να διορθώσει τα οικονομικά του.

Ο Ρέμπε μίλησε για κρίση που δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας αλλά και για κρίση που υπήρχε στα οικονομικά του ΠΑΟΚ δείχνοντας το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετώπιζε η ομάδα στην αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου εξαιτίας του Financial Fair Play.

Στο πιο καυτό από τα θέματα της επικαιρότητας αυτό του Αντελίνο Βιεϊρίνια στην πραγματικότητα με όσα ακούστηκαν στη σημερινή συνέντευξη το… μπαλάκι πέρασε στο γήπεδο του Πορτογάλου. Τι είπαν Κυριάκος Κυριάκος και Όλαφ Ρέμπε για τον Πορτογάλο; Ότι ο ΠΑΟΚ με εντολή Σαββίδη κρατά την πόρτα του ανοικτή στον, μέχρι πρότινος αρχηγό του, και δεν πρόκειται να την κλείσει όσο υπάρχει πιθανότητα ανατροπής των δεδομένων.

Θα πρέπει όμως αυτός να πάρει την πρωτοβουλία για να επιστρέψει. Προφανώς αποδεχόμενος τους όρους που του έχει προτείνει η ομάδα και για την ώρα "Δεν υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό" όπως τόνισε ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ήταν ξεκάθαρος "Ο ΠΑΟΚ περιμένει τον Βιεϊρίνια" είπε.

ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα πάντως στον ΠΑΟΚ εξαρτώνται πλέον από τη νέα οικονομική πολιτική. Εξαιτίας της ο Δικέφαλος αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει παίκτες που έμπαιναν στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους. Και να αποδεχθεί σαφώς μικρότερο τίμημα από ότι θα υπολόγιζε για το Λημνιό, τον Άκπομ και τον Πέλκα τους οποίους δεν θα μπορούσε να ανανεώσει με τα νέα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στην Τούμπα.

Εξαιτίας της ανάγκης που υπήρχε για εξορθολογισμό του μπάτζετ ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να περιμένει να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να αποκτήσει τον Αντόνιο Τσόλακ λίγες ημέρες πριν τους αγώνες με την Κράσνονταρ. Και αυτό ενώ γνώριζε από την αρχή της προετοιμασίας ότι ο Τζούμπα Άκπομ ετοίμαζε βαλίτσες για να αποχωρήσει και έγινε μεγάλη προσπάθεια να μείνει τουλάχιστον μέχρι τον αγώνα με την Μπενφίκα. "Ο Τσόλακ ήταν η πρώτη μας επιλογή αλλά έπρεπε να περιμένουμε. Οι μεταγραφές δεν είναι μαγαζί να πηγαίνεις απλά να αγοράσεις ότι θέλεις" είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ ΚΑΙ ΜΑΤΟΣ

Μόνο το θέμα με τον Μαουρίσιο δεν ήταν οικονομικό. Όπως τόνισε ο Ρέμπε ο Βραζιλιάνος δεν ήταν στα πλάνα του ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν και η επαναπροσέγγιση του στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου έγινε με παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη. Ο ιδιοκτήτης του Δικέφαλου ως ένδειξη σεβασμού στην προσφορά του Μαουρίσιο στην ομάδα θέλησε να του δώσει την επιλογή να συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα, από την στιγμή που στην κανονική περίοδο των μεταγραφών δεν είχε βρει ομάδα ωστόσο και ούτε με τον Βραζιλιάνο προέκυψε συμφωνία.

Όσο για τον Μάτος; Ο Ρέμπε, υποστηρίζοντας σθεναρά τη θέση του Αμπέλ Φερέιρα επανέλαβε όσα είχε πει πριν από μερικές ημέρες και ο Πορτογάλος τεχνικός στο θέμα του Βραζιλιάνου. Ότι δηλαδή ποτέ δεν τέθηκε εκτός ομάδας – έστω και αν ήταν εκτός αποστολής από τους αγώνες του Δικεφάλου- απλά εξαιτίας μιας διάστασης απόψεων, για την οποία δεν θέλησε να επεκταθεί, και των προβλημάτων που τον ανάγκασαν να ταξιδέψει στην Βραζιλία έχασε ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας και ουσιαστικά έμεινε πίσω.

ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Και για να κλείσουμε τις προσωπικές αναφορές σε ποδοσφαιριστές ο Ρέμπε άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα στην περίπτωση του Δημήτρη Γιαννούλη αλλά και του Ομάρ Ελ Καντουρί.

"Το γεγονός ότι έμεινε ο καλύτερος Έλληνας αριστερός μπακ και ίσως από τους καλύτερους στην Ευρώπη είναι επιτυχία" είπε αρχικά και στην συνέχεια όμως είπε ότι δεν μπορεί να προβλέψει αν ο παίκτης παραχωρηθεί στην επόμενη μεταγραφική περίοδο ή αν θα αναπροσαρμόσει το συμβόλαιο του. "Δεν είναι σίγουρο τι θα γίνει με το Γιαννούλη θέλουμε να τον ανανεώσουμε. Ο παίκτης έχει τις δικές του επιθυμίες και εμείς προσπαθούμε να προασπιστούμε τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ" είπε για το Γιαννούλη ενώ χαρακτήρισε μεγάλο παίκτη τον Μαροκινό. "Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις, με τον Ομάρ που είναι μεγάλος παίκτης και έχει προτάσεις και από άλλους συλλόγους" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Ρέμπε έδειξε να πιστεύει στις δυνατότητες του ρόστερ που έχει δημιουργηθεί. "Θέλουμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα και το κύπελλο αλλά και να διακριθούμε στο Europa League. Θέλαμε να παίξουμε στο Champions League αλλά είναι σημαντικό να διακριθούμε στην Ευρώπη έτσι και αλλιώς. Ξέρουμε ότι υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις και πως ο κόσμος μας περιμένει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Ξέρουμε τι μουσική παίζει εδώ" είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΧΑΦ

Και η πίστη του στην ποιότητα του νέου ΠΑΟΚ που έχει ο ίδιος δημιουργήσει είναι τόσο μεγάλη που θεωρεί ότι δεν υπάρχει ανάγκη για την απόκτηση ενός ακόμη χαφ. Και μπορεί να μην απέκλεισε εντελώς το ενδεχόμενο να κινηθεί ο ΠΑΟΚ στην αγορά των ελεύθερων αλλά τόνισε ότι θεωρεί ότι η ομάδα και στη μεσαία γραμμή είναι πλήρης και πως έχει τουλάχιστον δυο αξιόπιστες λύσεις σε κάθε θέση του γηπέδου.

Και στο σημείο αυτό μάλιστα έδειξε και πως είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. "Άκουσα τις δηλώσεις του προπονητή που είπε ότι η ομάδα χρειάζεται έναν ακόμη μέσο και σέβομαι την άποψη του. Όμως θα πρέπει να σεβαστεί και αυτός το γεγονός ότι εγώ αποφασίζω" ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα. Αυτή δεν σημαίνει βέβαια ότι ο Ρέμπε δεν στηρίζει τον Αμπέλ Φερέιρα.

Αν κρίνει κανείς από όσα είπε μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, αν και ο Γερμανός έδειξε πως αν χρειαστεί, θα πάρει και σκληρές αποφάσεις για τον Πορτογάλο τον οποίο χαρακτήρισε ως «football expert». "Γνωρίζω τον Αμπέλ από παλιά. Τον γνώριζα σαν προπονητή από την Μπράγκα και τα όσα είχε πετύχει. Όταν ήρθα εδώ και είδα πως υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα εις βάρος του με εξέπληξε. Εγώ προσπάθησα να τον προσεγγίσω και να τον σεβαστώ και να τον στηρίξω.

Είναι ένας άνθρωπος που ίσως μερικές φορές κάνει τα πράγματα διαφορετικά. Γνωρίζει αρκετά καλά το αντικείμενο του ποδοσφαίρου δουλεύει 24 ώρες το 24ώρο για το ποδόσφαιρο. Δεν υπήρξε για μένα θέμα αποχώρησης του. Ξέρω βέβαια ότι κάθεται σε μια καρέκλα που καίει και αν χρειαστεί θα είμαι εγώ που θα βάλω την φωτιά" είπε σε μια ατάκα που δεν μεταφράστηκε.

Σε ό,τι αφορά πάντως στον τρόπο με τον οποίο εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε ο προγραμματισμός, ο Ρέμπε τόνισε πως η οικογένεια Σαββίδη είναι αυτή που παίρνει τις τελικές αποφάσεις για μια μεταγραφή σε σχέση με το οικονομικό της κομμάτι και έχει δώσει σε αυτόν και στον προπονητή την απόλυτη ελευθερία κινήσεων σε ό,τι αφορά τις επιλογές των παικτών. "Έχουμε ελευθερία κινήσεων, ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά εγώ και ο προπονητής έχουμε την ελευθερία να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει".

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ