FOOTBALL ANALYSIS

ΠΑΟΚ: Το ακραίο 3-13 τα λέει όλα για το πάρτι του Δικέφαλου στο "Καραϊσκάκης"

Ο Κωνσταντέλιας στο μαγικό τακουνάκι στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-4
Ο Κωνσταντέλιας στο μαγικό τακουνάκι στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-4

Ο ΠΑΟΚ σάρωσε με ανεπανάληπτο τρόπο τον Ολυμπιακό στο γήπεδό του και ο Θέμης Καίσαρης αναλύει τη στόχευση του Λουτσέσκου και το πάρτι στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Μεγάλη νίκη θα ήταν ένα 0-1, 0-2. Θρίαμβος ένα 0-3, 1-3. Το 0-4 ήταν κάτι παραπάνω από θρίαμβος. Σοκαριστικό σκορ, ακραίο, αλλά ταυτόχρονα και αντιπροσωπευτικό της εικόνας στο χορτάρι.

Ναι, ο ΠΑΟΚ τελικά επικράτησε με 4-2 επί του Ολυμπιακού, αυτό έγραψε η ιστορία ως το τελικό σκορ. Όμως στην ουσία το ντέρμπι υπάρχει μέχρι το 78'.

Μέχρι ο Κωνσταντέλιας να ντριμπλάρει από την εξωτερική τον Πασχαλάκη, μέχρι το wonderkid του ΠΑΟΚ να πατήσει προς τα πίσω, με ένα άγγιγμα μαγείας που έκανε τον Πασχαλάκη να μπει γκολ και τον Οζντόεφ να πλασάρει σε κενή εστία.

Εκεί δεν τελείωσε μόνο το ματς, αλλά και η παράσταση του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λουτσέσκου πήγε στο Φάληρο και έβαλε τέσσερα αναπάντητα γκολ, προηγήθηκε 0-4, σάρωσε τον Ολυμπιακό με έναν τρόπο αναπανάληπτο.

Η στόχευση στα αριστερά

Πώς το έκανε; Πρώτη ματιά, η διάταξη και η ξεκάθαρη στόχευση. Αυτός ήταν ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών του ΠΑΟΚ στα πρώτα 45'.

Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο
Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο

Η στόχευση είναι ξεκάθαρη. Ο ΠΑΟΚ "έγειρε" προς τα αριστερά και έπαιξε από εκεί, έστειλε το δίδυμο των Μπάμπα (21) και Τάισον (11) πάνω στα κενά στην πλάτη των Ροντινέι - Φορτούνη.

Η απόφαση να επιτεθεί στον Ροντινέι, αντί να σκεφτεί πως θα τον ελέγξει

Ο Λουτσέσκου είδε την πιο επικίνδυνη πλευρά του Ολυμπιακού, εκεί που Ροντινέι - Φορτούνης μπορούν να "οργιάσουν" επιθετικά και διέταξε επίθεση. Δεν σκέφτηκε πόσο πίσω πρέπει να μείνουν οι παίκτες του για να αντιμετωπιστεί ο αντίπαλος, αλλά πώς μπορούν να εξουδετερώσουν τους ερυθρόλευκους πάνω στη δυνατή τους πλευρά.

Όποτε ναι μεν ο Ολυμπιακός βρήκε εκεί τη (μία και μοναδική) καλή στιγμή του με το γύρισμα του Φορτούνη που βρήκε τον Ποντένσε, αλλά ο ΠΑΟΚ εκεί βρήκε την επίθεση που του έδωσε το προβάδισμα, εκεί ακουμπούσε την μπάλα όποτε ήθελε να κρατήσει την μπάλα και ελέγξει τον ρυθμό, εκεί χτύπησε και στα επόμενα τρία γκολ που ακολούθησαν.

Όχι αντεπιθέσεις ή στημένα, αλλά πάρτι στην περιοχή του Πασχαλάκη

Ένα ιστορικό 0-4 που δεν γράφτηκε με αντεπιθέσεις ή με στημένες φάσεις. Ένα ιστορικό 0-4 που μπορεί να έχει ως κερασάκι τη μαγεία του Κωνσταντέλια, αλλά δεν το πέτυχε ο ΠΑΟΚ επειδή τον πήρε στην πλάτη του η βραδιά ενός παίκτη, αλλά με όπλο τη συνολική του παρουσία, τη δουλειά όλων.

Στα πρώτα 45', οι ενέργειες στην περιοχή ήταν 9-13 υπέρ του ΠΑΟΚ, δείγμα πως το 0-1 δεν ήταν αποτέλεσμα σποραδικής παρουσίας.

3-13 ενέργειες στην περιοχή από το 46' στο 78'

Όταν ο Κωνσταντέλιας σταμάτησε τον χρόνο, το πλασέ του Οζντόεφ στην κενή εστία ήταν η 26η ενέργεια του ΠΑΟΚ στην περιοχή του Πασχαλάκη, ενώ οι ερυθρόλευκοι είχαν 12.

Με λίγα λόγια, το επί μέρους σκορ από το 46' μέχρι το 0-4 λέει πως οι ενέργειες στην περιοχή ήταν 3-13.

Ο Ολυμπιακός έχανε 1-0 στο γήπεδό του και για 32 λεπτά μπήκε στην αντίπαλη περιοχή μόνο τρεις φορές. Στο ίδιο διάστημα, η ομάδα που είχε το προβάδισμα, η ομάδα που έπαιζε εκτός έδρας κατασκήνωσε στην περιοχή του Πασχαλάκη, με 13 ενέργειες στο κουτί.

Ο καθένας μπορεί να ψάξει και όντως θα βρει κραυγαλέα λάθη στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και στην ισορροπία της τελευταίας τετράδας. Όμως όλα φανερώθηκαν από την φοβερή εμφάνιση του ΠΑΟΚ.

"Θα κάνουμε πάρτι μέχρι να τελειώσει το ματς"

Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν μπροστά στο σκορ και είπε "δεν θα μπείτε στην περιοχή μας κι εμείς θα κάνουμε πάρτι στη δική σας μέχρι να τελειώσουμε το ματς".

Δεν είναι άποψη, είναι γεγονός: 9-13 ενέργειες στα πρώτα 45', 3-13 από το 46' ως το 78', συνολικό σκορ 12-26 τη στιγμή που το ταμπλό έγραψε 0-4.

Τα όργια των Μπάμπα, Μουργκ, Ζίβκοβιτς

Τι μένει; Μια αναφορά σε τρεις από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ. Ο Μπάμπα έκανε ένα τεράστιο ματς στην αριστερή πλευρά.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μπάμπα στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μπάμπα στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ είχε 64 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες για τους θριαμβευτές, την ασίστ στο γκολ του Ζίβκοβιτς, τέσσερις πετυχημένες ντρίμπλες και 10/14 κερδισμένες μονομαχίες.

Από κοντά και ο Μουργκ, που δικαίωσε απόλυτα τον Λουτσέσκου για τη θέση του στην ενδεκάδα αντί του Κωνσταντέλια.

Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Μουργκ απέναντι στον Ολυμπιακό
Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Μουργκ απέναντι στον Ολυμπιακό

Ο Αυστριακός έδωσε αυτά που λείπουν από τον Μπράντον Τόμας, έγινε ο παίκτης που κινείται κεντρικά και πάνω του ακουμπάει η μπάλα για να βγει ο ΠΑΟΚ μπροστά.

Ο Μουργκ είχε 27/31 μεταβιβάσεις, 10/11 στην επίθεση και φαίνεται στο γράφημα η προτίμησή του προς τα αριστερά. Εκεί έστελνε την μπάλα ο Αυστριακός, σε Μπάμπα και Τάισον, αλλά στη φάση του 0-3 κοίταξε από την άλλη πλευρά σε ένα άψογο "πάρε-βάλε" στον Μπράντον Τόμας.

Από κοντά προφανώς και ο Ζίβκοβιτς, με το περιβραχιόνιο, μπροστάρης σε ο,τι καλό έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι χθες.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Ζίβκοβιτς απέναντι στον Ολυμπιακό
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Ζίβκοβιτς απέναντι στον Ολυμπιακό

Και εξτρέμ που θα προσφέρει στη γραμμή και επιτελικός που θα έρθει κεντρικά, που θα πατήσει έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, σαν αυθεντικό δεκάρι.

Βγήκε από το ματς στη συμπλήρωση των 90' με 49 ενέργειες με την μπάλα, επτά (!) ανακτήσεις κατοχής και φυσικά το γκολ που τα ξεκίνησε όλα, με τη βοήθεια και του Πασχαλάκη.

Αντί για Μπάμπα, Μουργκ, Ζίβκοβιτς θα μπορούσαμε να δούμε γραφήματα και επιδόσεις από Κουλιεράκη, Μεϊτέ, Τάισον, που ήταν εξίσου καθοριστικοί.

Αποδεικνύεται και με αυτόν τον τρόπο πόσο σαρωτική ήταν η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ