FOOTBALL ANALYSIS

ΠΑΟΚ: Ο Μπάμπα ήταν μπακ, κόφτης κι εξτρέμ μαζί στον θρίαμβο του Φαλήρου

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο Ραχμάν Μπάμπα δεν έγραψε μεν το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά ήταν από τους πιο κομβικούς παίκτες στον θρίαμβο του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού. Δείτε τους λόγους, με τη βοήθεια της Opta.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε έναν τεράστιο θρίαμβο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο Δικέφαλος επικράτησε 4-2 του Ολυμπιακού για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League προσφέροντας θέαμα και πετυχαίνοντας μερικά πανέμορφα γκολ.

Οι ασπρόμαυροι είχαν μπόλικους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν, πράγμα φυσιολογικό σε μία τέτοια σπουδαία νίκη. Άλλωστε είχε τρεις διαφορετικούς σκόρερ, καθώς ο Ζίβκοβιτς άνοιξε το σκορ (38'), δύο τέρματα πέτυχε ο Μπράντον Τόμας (56', 65'), με τον Οζντόεφ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 78'.

Ο Ραχμάν Μπάμπα δεν έγραψε μεν το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ωστόσο ήταν δε από τους πιο κομβικούς παίκτες στο παιχνίδι του Δικεφάλου. Ήταν από τους ποδοσφαιριστές που έθεσαν τις βάσεις γι' αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ.

Ο 29χρονος Γκανέζος μπακ ήταν εκείνος που πραγματοποίησε το γύρισμα από τα αριστερά προς στην περιοχή τροφοδοτώντας τον Ζίβκοβιτς για το 1-0 του Δικεφάλου, ενώ στο δεύτερο μέρος είδε την κίνηση του Μπράντον Τόμας, ο οποίος ανατράπηκε από τον Πορόζο και ο ΠΑΟΚ κέρδισε το πέναλτι για το 2-0.

Μπορείτε να δείτε στο γράφημα της Opta/Stats Perform όλες τις ενέργειες του Ράχμαν Μπάμπα στην αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μπάμπα στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μπάμπα στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Ο Μπάμπα όργωσε την αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ και είχε 64 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες μεταξύ των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου. Η δουλειά του ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική, αν σκεφτεί κανείς πως είχε υπ' ευθύνη του την δυνατή πλευρά του Ολυμπιακού.

Ο Μπάμπα έπρεπε να βοηθήσει ανασταλτικά στην πλευρά όπου επιχειρούσε ο Ροντινέι, ενώ εναλλάσσονταν μπροστά του τα ισχυρά "χαρτιά" τον ερυθρόλευκων, οι Φορτούνης και Ποντένσε. Ο Γκανέζος μπακ είχε δέκα κερδισμένες μονομαχίες, στις 14 που ενεπλάκη συνολικά, κορυφαία επίδοση όχι μονάχα για την αναμέτρηση, αλλά και συνολικά για τον Δικέφαλο φέτος.

Επιπλέον, είχε επτά ανακτήσεις κατοχής, τρία κερδισμένα τάκλιν - επίσης κορυφαία επίδοση στο παιχνίδι - και ένα κλέψιμο της μπάλας. Ένα ακόμη ρεκόρ είναι οι τέσσερις ντρίμπλες που πραγματοποίησε, έναν αριθμό που φέτος δεν έχει καταφέρει να φτάσει ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Στη δημιουργία πήρε άριστα

Ο Μπάμπα, όπως προαναφέρθηκε, σέρβιρε το πρώτο γκολ, ενώ από δική του μεταβίβαση, ο Δικέφαλος κέρδισε το πέναλτι για το 2-0. Ο 29χρονος μπακ αξιοποιώντας χώρους που έβρισκε στην αριστερή πλευρά, ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του ΠΑΟΚ δημιουργικά.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις μεταβιβάσεις του Μπάμπα στην αναμέτρηση.

Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μπάμπα στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μπάμπα στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αναπτυσσόταν κυρίως από την αριστερή του πλευρά, εκμεταλλευόμενος τα ανεβάσματα του Ροντινέι με τον Μπάμπα να συμβάλει τα μέγιστα στην κυκλοφορία της μπάλας. Συγκεκριμένα, είχε 29 πετυχημένες στις 34 μεταβιβάσεις που δοκίμασε.

Ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις επιλογές του, με το κατόρθωμά του να μεγαλώνει αν αναλογιστεί κανείς πως πάνω από τη σέντρα είχε 15/16 πάσες και στην επίθεση 10/11.

Μάλιστα είχε και τέσσερις key passes, δηλαδή μεταβιβάσεις που έφτιαξαν ευκαιρία, κορυφαία επίδοση στο παιχνίδι και κοντά στο ρεκόρ του ΠΑΟΚ για φέτος (το έχει ο Μουργκ με έξι στην πρώτη αγωνιστική). Να σημειωθεί πως οι δύο ενέργειες που είχε στην αντίπαλη περιοχή έφτιαξαν τελική, με καλύτερη στιγμή το στρώσιμο στο άστοχο σουτ του Κουλιεράκη στο 26'.

Με λίγα λόγια, ο Μπάμπα ίσως έκανε την κορυφαία του εμφάνιση φέτος με τον ΠΑΟΚ και ήταν από τους πιο κομβικούς ποδοσφαιριστές στον θρίαμβο των ποδοσφαιριστών του Ραζβάν Λουτσέσκου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Δείτε τη Game Night

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ