ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Οι πρώτες σκέψεις του Λουτσέσκου για Λίνκολν, τα προβλήματα και η ανάγκη για ρίσκα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου EUROKINISSI SPORTS

Παιχνίδι χωρίς αύριο είναι για τον ΠΑΟΚ αυτό απέναντι στην Λίνκολν (9/12, 22:00) την τελευταία αγωνιστική του Conference League και μοιάζει ως μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει κάπως το κλίμα στην Τούμπα.

Στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο ανεξάρτητα από τον αντίπαλο τον οποίο αντιμετωπίζει. Ούτε καν αυτό με τη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ που θα βρεθεί στο δρόμο του Δικεφάλου την Πέμπτη (9/12, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD και LIVE από το SPORT24) και θα κρίνει την ευρωπαϊκή του συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ για να βρεθεί στην επόμενη φάση του Conference League χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που θα φέρει η Σλόβαν Μπρατισλάβας που την ίδια ώρα θα αντιμετωπίζει στην Κοπεγχάγη τους αδιάφορους βαθμολογικά Δανούς που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση. Στην περίπτωση που οι Σλοβάκοι κερδίσουν, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πετύχει τουλάχιστον 2 περισσότερα γκολ από την Σλόβαν για επικρατήσει έναντι τους στο κριτήριο της διαφοράς τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου.

Ο ΠΑΟΚ θα πάει στον αγώνα της Πέμπτης κουβαλώντας όλα τα προβλήματα που τον έχουν οδηγήσει στην κατρακύλα των τελευταίων δυο εβδομάδων. Με το ρόστερ του στα όρια της κατάρρευσης, με την αμυντική του λειτουργία προβληματική, με έλλειμα στην δημιουργία αλλά και στο σκοράρισμα. Οφείλει όμως να βρει τρόπους να τα ξεπεράσει και να πετύχει μια νίκη με μεγάλο σκορ ώστε να παραμείνει στην Ευρώπη και να χρυσώσει κάπως το χάπι για την ολική οπισθοχώρηση στο πρωτάθλημα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να πάρει ρίσκα για να βοηθήσει την ομάδα του να παρουσιαστεί με ενέργεια και επιθετική φιλοσοφία για να πάρει μια νίκη με ευρύ σκορ απέναντι σε μια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας αλλά και που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Λογικά θα παρατάξει την ομάδα του με δύο επιθετικούς, στο σχήμα που «πρόβαρε» στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, χωρίς πάντως ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Ρουμάνος τεχνικός παραδέχθηκε ότι το συγκεκριμένο σχήμα ήταν μια δοκιμή την οποία δεν μπορούσε να κάνει στις προπονήσεις, ωστόσο δεν μπορεί να κάνει και πολλά από το να παίξει «φουλ» επίθεση.

Αμυντικά παραμένει το πρόβλημα της απουσίας του Γιάννη Μιχαηλίδη. Ο νεαρός στόπερ, που έχει τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές για την αποβολή του στον αγώνα με την Κοπεγχάγη αποτελεί σημαντική απώλεια. Και αυτό κυρίως της ικανότητας του να συμμετέχει περισσότερο από τους υπόλοιπους κεντρικούς αμυντικούς του Δικεφάλου στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Με τον Ίνγκασον εκτός ευρωπαϊκής λίστας και τον Μιχαηλίδη εκτός το δίδυμο στα στόπερ πιθανότατα θα αποτελείται από τους Βαρέλα και Μιχάι, εκτός και αν ο Κρέσπο που επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς θα είναι την Πέμπτη 100% έτοιμος να αγωνιστεί.

Σημαντική θα είναι μια ενδεχόμενη νέα απουσία του Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ συμπληρώνει έναν μήνα απουσίας από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του και συνέχισε και χθες να κάνει ατομικό πρόγραμμα στην προπόνηση του Δικεφάλου. Σε μια περίοδο στην οποία ο Λουτσέσκου έχει διαγνώσει ότι στην ομάδα του υπάρχει πρόβλημα νοοτροπίας και προσωπικοτήτων η απουσία του Βιεϊρίνια είναι πολύ μεγάλη. Και μάλιστα εξαιτίας ενοχλήσεων στην ποδοκνημική που τον ταλαιπωρούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου και τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Όπως και να έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τους οι παίκτες του θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι της Πέμπτης ως έναν "αγώνα δίχως αύριο" και θα πρέπει να τον κερδίσουν με όσα γκολ διαφορά απαιτούνται για να προκριθούν. Διαφορετικά η κρίση στην δίνη της οποίας έχει μπει για τα καλά ο ΠΑΟΚ θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη χωρίς να διαφαίνεται οδός διαφυγής για την έξοδο από αυτήν.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ