ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Οι δώδεκα μεγάλες ανατροπές επί Λουτσέσκου

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Άρη
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Άρη INTIME

Από την Έστερσουντ στο ντέρμπι με τον Άρη. Τα παιχνίδια που γύρισε ο ΠΑΟΚ από το ντεμπούτο του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του μέχρι και την ανατροπή στο Κλ. Βικελίδης την Κυριακή (19/3).

Ο ΠΑΟΚ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο έχει καταφέρει να γυρίσει δώδεκα φορές εις βάρος του αποτέλεσμα. Καθαρές ανατροπές, όπως αυτή στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη, να αλλάξει αποτέλεσμα από ημίχρονο σε τελικό σκορ, η αλήθεια είναι ότι δεν έχει μόνο δυο.

Πέρυσι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν πρώτη φορά και στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη την Κυριακή (19/3) η δεύτερη.

Ο ΠΑΟΚ όμως, κατάφερε να γυρίσει μεγάλα παιχνίδια, όπως ο περυσινός προημιτελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ ή το εις βάρος του 2-0 στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Σπαρτάκ Μόσχας για τα προκριματικά του Champions League την περίοδο του νταμπλ.

Λίγοι θυμούνται ότι με ανατροπή ξεκίνησε η καριέρα του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ίσως γιατί το γεγονός ότι γύρισε το εις βάρος του 0-1 και επικράτησε τελικά με 3-1 της Έστερσουντ του σημερινού προπονητή της Τσέλσι, Γκράχαμ Πότερ, δεν ήταν αρκετό να δώσει την πρόκριση του που ηττήθηκε με 2-0 στη Σουηδία.

Ήταν όμως η πρώτη σε μια σειρά αγώνων στους οποίους ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ και κατάφερε στο τέλος να πανηγυρίσει νίκη, από αυτές που όπως λένε αξίζουν πολλά περισσότερα, αναδεικνύοντας το μέταλλο μιας ομάδας.

Ιδού οι δώδεκα ανατροπές του ΠΑΟΚ με τον Ρουμάνο στον πάγκο του:

  1. ΠΑΟΚ- Έστερσουντ 3-1 (17/8/17 Προκριματικά Europa League): Ο Ραζβάν Λουτσέσκου διαδέχεται τον Στανόγεβιτς και πραγματοποιεί το ντεμπούτο στον εντός έδρας αγώνα με τους Σουηδούς στην Τούμπα για τα προκριματικά του Europa League. Στο 21' ο Ροντρίγκο Ρέι ανατρέπει έναν αντίπαλό του στην περιοχή και ο αρχηγός της Έστερσουντ ευστοχώντας από την άσπρη βούλα ανοίγει το σκορ για την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ απαντά. Ο Μάτος ισοφαρίζει με κεφαλιά σε σέντρα του Τσίμιροτ στο 38' και ο Πρίγιοβιτς τον μιμείται στο 77' σε σέντρα του Κάμπος για να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος "μπόμπερ" θα γράψει και το τελικό 3-1 στο 88' με πέναλτι.

  2. ΠΑΟΚ- Ατρόμητος 2-1 (20/11/17 Πρωτάθλημα): Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο του Νταμίρ Κάναντι κι ο Αυστριακός δίνει για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον 20χρονο Στέφανο Στρούγγη. Ο νεαρός είναι που θα ανοίξει το σκορ στο 22' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ούμπιντες. Ο Βιεϊρίνια όμως στο 45' ισοφαρίζει και ο Τζάλμα Κάμπος στο 71' θα δώσει τη νίκη στον Δικέφαλο.

  3. ΠΑΟΚ- Σπαρτάκ Μόσχας 3-2 (8/8/18 Προκριματικά Champions League): Έχοντας αποκλείσει την Βασιλεία με δυο νίκες στο 2ο προκριματικό ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στα προκριματικά του Champions Legue την Σπαρτάκ Μόσχας. Οι Ρώσοι "παγώνουν" την κατάμεστη Τούμπα σκοράροντας 2 γκολ μέχρι το 17' με Ποπόφ και Πρόμες. Ο Πρίγιοβιτς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 29' σημαίνει την αντεπίθεση κι ο ΠΑΟΚ ανατρέπει από το πρώτο ημίχρονο κιόλας το εις βάρος του σκορ με γκολ του Λημνιού και του Πέλκα.

  4. ΟΦΗ- ΠΑΟΚ 1-3 (15/9/18 Πρωτάθλημα): Ο Μανώλης Παπαστεργιανός θα σκοράρει το 1ο γκολ σε βάρος του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα δίνοντας προβάδισμα στο 21' στον ΟΦΗ, αλλά τη χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος η ομάδα του Λουτσέσκου θα απαντήσει με Μπίσεσβαρ στο 37', Μάτος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και θα καθαρίσει τη νίκη με τον Ζαμπά στο 53'.

  5. Άρης- ΠΑΟΚ 1-2 (21/10/18 playoffs): Στην αρχική έκδοση της κυριακάτικης (19/3) ανατροπής ο Άρης ανοίγει το σκορ μόλις στο 2' με τον Ματέο Γκαρσία. Ο ΠΑΟΚ ισοφαρίζει με τον Πρίγιοβιτς να νικά από την άσπρη βούλα τον Κουέστα. Ο Πασχαλάκης νικά τον Γιουνές σε πέναλτι υπέρ του Άρη στο 66' και ο Σέρβος μετά από συνεργασία με τον Άμρ Ουάρντα δίνει μια τεράστια νίκη στον Δικέφαλο.

  6. ΠΑΟΚ- ΑΕΛ 2-1 (9/12/18 Πρωτάθλημα): Στο 36' ο Νούνιτς βάζει μπροστά στο παιχνίδι την ΑΕΛ, αλλά δεν κρατά το προβάδισμά της μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο Πρίγιοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κερδίζει πέναλτι και το εκτελεί ο ίδιος και ισοφαρίζει. Ο Άκπομ στο 69' γράφει το τελικό 2-1.

  7. Παναιτωλικός- ΠΑΟΚ 1-2 (16/3/19 Πρωτάθλημα): Το παιχνίδι που όλοι θυμούνται για την γκολάρα του Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ σούταρε από… το σπίτι του στο 64' ισοφαρίζοντας το γκολ του Μπαΐροβιτς που έβαλε μπροστά στο σκορ του γηπεδούχους 10' νωρίτερα. Το γκολ που έδωσε τη νίκη στον Δικέφαλο ήρθε από κεφαλιά του Μάτος σε σέντρα του Μπίσεσβαρ, αλλά όλοι θυμούνται την φωτοβολίδα του Βιεϊρίνια.

  8. ΠΑΟΚ- Λαμία 2-1 (12/12/21 Πρωτάθλημα): Σ' ένα διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών ο Αραμπούλι σκοράρει στην Τούμπα κι ανοίγει το σκορ για τη Λαμία σε μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων στο 7ο λεπτό. Ο Λύρατζης σκοράρει το πρώτο και μοναδικό του γκολ στη σεζόν και ισοφαρίζει 11 λεπτά αργότερα και ο Γιασμίν Κούρτιτς στο 64' θα ολοκληρώσει την ανατροπή για την ομάδα του Λουτσέσκου.

  9. ΠΑΟΚ- Αστέρας Τρίπολης 3-2 (19/12/21 Πρωτάθλημα): Μια εβδομάδα αργότερα ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στο γήπεδό του την ομάδα της Αρκαδίας. Ο Σονί σκοράρει στο 12' κι ο Άκπομ ισοφαρίζει στο 43'. Ο Κούρτιτς αξιοποιεί το πέναλτι που κερδίζει ο Αουγκούστο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά οι Αρκάδες σκοράρουν και πάλι στο 60' με κεφαλιά του Χριστόπουλου. Στο 90' ο Κούρτιτς και πάλι από την άσπρη βούλα θα δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

  10. ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός 2-1 (6/2/22 Πρωτάθλημα): Η τελευταία καθαρή ανατροπή, πριν από την χθεσινή με τον Άρη. Οι πράσινοι προηγούνται από νωρίς στο 6' με τον Παλάσιος να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Αλεξανδρόπουλου. Το ημίχρονο τελειώνει με τον Παναθηναϊκό να προηγείται, ωστόσο ο ΠΑΟΚ θα βρει δυο γκολ από αμυντικούς για να πάρει τη νίκη. Στο 77' ο Ίνγκασον ισοφαρίζει και στο 88' ο Σάστρε πιάνει ένα δυνατό σουτ από μακριά και νικά τον Μπρινιόλι για το 2-1.

  11. ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 1-2 (9/2/22. Κύπελλο): Για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο ΟΑΚΑ να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα να έχει τελειώσει χωρίς γκολ. Οι γηπεδούχοι σκοράρουν στο 83' με τον Σιμόες και παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης. Στο 90+5' ωστόσο, ο Κούρτιτς πιάνει ένα τεχνικό σουτ από το ύψος της περιοχής ισοφαρίζει. Ο ΠΑΟΚ προκρίνεται με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ να έχει ακόμη ισχύει, ωστόσο θα πάρει τη νίκη με τον Μίτριτσα να ολοκληρώνει την ανατροπή δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της ομάδας του.


  12. Άρης -ΠΑΟΚ 1-2 (19/3/23 Πρωτάθλημα): Η πρώτη ανατροπή για τον ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν σε μια επανάληψη αυτή της χρονιάς του νταμπλ. Ο Άρης είναι καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και το κλείνει προηγούμενος χάρη στο γκολ του Πάλμα στο 17'. Ο Λουτσέσκου πραγματοποιεί τρεις αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βάζοντας στον αγώνα Σάστρε, Τάισον και Σβαμπ. Στο 68' ο Αυστριακός κερδίζει πέναλτι σε ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του Μπράμπετς και το εκτελεί εύστοχα ο ίδιος. Λίγο αργότερα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θα συνδυαστούν από τα αριστερά κι ο Ράφα Σοάρες θα σεντράρει προς την εστία. Μετά την απόκρουση του Σιαμπάνη, ο Ζίβκοβιτς θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση θα ελεγχθεί από το VAR, καθώς ο πρώτος βοηθός έχει σηκώσει σημαία για οφσάιντ και το γκολ θα μετρήσει κανονικά, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει με νίκη στα φετινά playoffs.
TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ