ΟΦΗ

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 1-0

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 1-0
ΠΑΟΚ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον ΟΦΗ με 1-0, όμως ο "Δικέφαλος του Βορρά" έμεινε εκτός Ευρώπης

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (59') ήταν ο σκόρερ για τον "Δικέφαλο του Βορρά", ωστόσο τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν ευνόησαν την ομάδα του για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή έξοδο. Οι Κρητικοί απο την πλευρά τους προσπάθησαν στο δεύτερο ημίχρονο να φθάσουν στο γκολ, αλλά είχαν εξαιρετικά δύσκολη αποστολή...
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Γ. Παράσχος): Φερνάντεζ, Γκονζάλες, Μπαλάφας, Μπαρκαουάν, Μελίσσης, Γεωργιάδης, Ζαγοράκης (60' Ίντιο), Μουμίν (46' Τόργκελε), Χριστοδουλόπουλος (77' Γιασεμάκης), Μίετσελ, Βαγγελής.

ΟΦΗ (Ρ. Μάουρερ): Σηφάκης, Ουέλινγκτον, Μπελεβώνης, Πίτσος, Ντρούλιτς, Νουαφόρ, Ισά, Ρουμπάκης (72' Πλούσης), Σφακιανάκης (89' Εντνίλσον), Κωνσταντινίδης, Σίμιτς.

Διαιτητής: Α. Κάκκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Κ. Δάλλας (Ηπείρου) - Δ. Γούκος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Γκονζάλες (ΠΑΟΚ) / Κωνσταντινίδης, Ρουμπάκης. Μπελεβώνης, Εντνίλσον (ΟΦΗ)
Με μια ματιά
Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του απέναντι στον ΟΦΗ (1-0), αλλά το αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη δεν τον ευνόησε. Οι τρεις συγκεκριμένες ομάδες, που ήταν ισόβαθμες πριν τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής, διεκδικούσαν μια θέση στην Ευρώπη, την οποία τελικά κέρδισε ο Πανιώνιος.

Ετσι, οι μονομάχοι της Τούμπας, απλά έμειναν με την "γλύκα" της θαυμάσιας ατμόσφαιρας που επικρατούσε στο γήπεδο. Βεβαίως σε κάποια στιγμή παρατηρήθηκε και το φαινόμενο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μαζί με 200 οπαδούς του ΟΦΗ, τραγουδούσαν μαζί συνθήματα, τα οποία είχαν σαν στόχο τις ομάδες της Αθήνας και ειδικά τον Πανιώνιο.

Κατά τα άλλα, ο ΠΑΟΚ είχε φυσικά και τα δικά του. Έτσι υπήρχαν πανό κατά της Κυβέρνησης, ενώ κάποιοι κρέμασαν πανό και υπέρ του Αγγελου Αναστασιάδη. Το συγκεκριμένο πανό κατέβηκε από παρέμβαση άλλων ΠΑΟΚτζήδων γύρω στο 30', για γίνουν αντεγκλήσεις με συνθήματα μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ, που οι μισοί ήθελαν τον Αναστασιάδη και οι άλλοι μισοί δεν τον θέλουν.

Το ματς αυτό, μάλλον ήταν το τελευταίο στην καριέρα του Ζαγοράκη, αν και δεν το έχει ανακοινώσει επίσημα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια. Ηταν καλύτερος. Το γκολ σημείωσε ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μελίσση (59'). Ο ΟΦΗ απο την μεριά του έχασε τέσσερις αξιόλογες ευκαιρίες με τον Νουαφόρ, που ήταν μοιραίος παίκτης για τους Κρητικούς.
Συνέντευξη Τύπου
Παράσχος: "Η ΑΕΚ πήγε για βόλτα"

Η απώλεια της εξόδου στο Κύπελλο UEFA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου είχε σαν αποτέλεσμα να σκορπίσει απογοήτευση στα στρατόπεδα των ΠΑΟΚ και ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας την ίδια ώρα που το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ πιθανό να ήταν το τελευταίο στην πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Η νίκη του Πανιωνίου επί της ΑΕΚ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης έδωσε στους "κυανέρυθρους" το τελευταίο εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA με το 1-0 του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ με το γκολ του Χριστοδουλόπουλου να ισοδυναμούσε με μία νίκη γοήτρου για τον "Δικέφαλο" του Βορρά πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Τα μάτια ήταν επικεντρωμένα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, το μυαλό όμως όλων όσων βρέθηκαν στις κερκίδες (υπήρχαν και περίπου 300 φίλοι του ΟΦΗ) ήταν περίπου 520 χιλιόμετρα πιο πέρα. Για την ακρίβεια στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Η νίκη του Πανιωνίου επί της ΑΕΚ άφησε τους ΠΑΟΚ και ΟΦΗ να μάχονται χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς οι "κυανέρυθροι" πήραν το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και άφησαν τους δύο.

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο Γιώργος Παράσχος για το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης ο τεχνικός του ΠΑΟΚ απάντησε: "Δεν το είδατε; Ο Πανιώνιος είχε δύσκολο πρόγραμμα σε σχέση με το δικό μας, έκανε όμως πολλές απρόσμενες νίκες. Η ΑΕΚ παρέταξε την αναπληρωματική της ομάδας και ουσιαστικά πήγε για βόλτα στη Νέα Σμύρνη".

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην βγήκε από το πρωτάθλημα της Super League στο Κύπελλο UEFA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ωστόσο μπορεί να διεκδικήσει την συμμετοχή του σε αυτό μέσω του Ιντερτότο. Ο Γιώργος Παράσχος πάντως δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας: "Δεν έχω να σας πω κάτι οριστικό, αφού είναι ένας ζήτημα που θα συζητήσουμε. Το κακό είναι ότι ήμασταν σίγουροι για την έξοδό μας στο Κύπελλο UEFA και προγραμματίσαμε τη προετοιμασία μας ανάλογα. Αναφέρομαι στις ημερομηνίες των φιλικών αγώνων κλπ.".

Όσο για το παιχνίδι; "Παρά τη νίκη, δεν ολοκληρώσαμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Παρά τον καύσωνα, είμαι ικανοποιημένος από τη προσπάθεια των παικτών. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί. Φτάναμε εύκολα στην περιοχή του ΟΦΗ, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν κακοί", για να ολοκληρώσει ευχόμενος: "Εύχομαι την επόμενη σεζόν να μην έχουμε προβλήματα και να επέλθει διοικητική ηρεμία".

Μάουρερ: "Δεν είναι η κατάλληλη ώρα"

"Δεν είναι η κατάλληλη ώρα να το συζητήσουμε", τόνισε ο τεχνικός του ΟΦΗ, Ράινερ Μάουρερ, για την μάχη εξόδου στο Κύπελλο UEFA και συνέχισε: "Ο Πανιώνιος πήρε τους πόντους που χρειαζόταν και απλά του δίνω συγχαρητήρια. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από την συνολική προσπάθεια των παικτών μου παρότι δεν εξασφαλίσαμε την έξοδό μας στο Κύπελλο UEFA", κι όσο για το παιχνίδι που είχε τελειώσει είπε: "Η ζέστη ήταν ανυπόφορη. Και οι δύο ομάδες είχαν την πίεση του αποτελέσματος. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πιο σίγουροι για τη παρουσία μας, στο δεύτερο κάναμε πολλές ευκαιρίες όταν το σκορ ήταν 0-0, αλλά στη πρώτη του ευκαιρία ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε, κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν τα καταφέραμε".

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας υπήρχαν πανό που συζητήθηκαν έντονα και κυρίως αυτό που ανέφερε ότι: "Ο ΠΑΟΚ έχει βρει πάτο" αλλά και πως είναι απαραίτητο να "επιστρέψει ο Άγγελος Αναστασιάδης".
Όλα τα λεφτά...
H ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
\Κάποιες αντεγκλήσεις που είχαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μεταξύ τους. Δυστυχώς, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να "μαστίζεται" απο προβλήματα (κυρίως οικονομικά) που δεν μπορούν να αφήσουν τον σύλλογο να κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
2' Σουτ ΠΑΟΚ : Μουμίν
Σουτ του Μουμίν, η μπάλα πάνω απο την εστία του Σηφάκη.
8' Σχόλιο
Ο Πανιώνιος ανοίγει το σκορ στη Νέα Σμύρνη ένα αποτέλεσμα που δεν ευνοεί τον ΠΑΟΚ...
10' Σχόλιο
Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης...
15' Σχόλιο
Στην Τούμπα έχει περάσει ένα τέταρτο και δεν έχει δημιουργηθεί κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δυο εστίες.
17' Σουτ ΠΑΟΚ : Γεωργιάδης
Ο Γεωργιάδης μπήκε στην περιοχή και έκανε σουτ αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα του Σηφάκη.
21' Σουτ ΠΑΟΚ : Χριστοδουλόπουλος
Ο Χριστοδουλόπουλος επιχείρησε σουτ, όμως ο Σηφάκης μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
25' Σουτ ΠΑΟΚ : Βαγγελής
Ο Γκονζάλες εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφθασε στον Βαγγελή που επιχείρησε σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Σηφάκη.
28' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Χριστοδουλόπουλος
Κάθετη πάσα του Μίετσελ για τον Χριστοδουλόπουλο που βρέθηκε απέναντι απο τον Σηφάκη, όμως αντί να πλασάρει προσπάθησε να τον περάσει με αποτέλεσμα ο πορτιέρο του ΟΦΗ να βρει την ευκαιρία και να απομακρύνει τον κίνδυνο απο τα καρέ του.
30' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, όμως μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να φθάσει στο γκολ.
35' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Βαγγελής
Ο Γκονζάλες τροφοδότησε τον Βαγγελή, εκείνος επιχείρησε σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Σηφάκη.
36' Ευκαιρία ΟΦΗ : Νουαφόρ
Σίμιτς και Ντρούλιτς συνδυάστηκαν ωραία και προσπάθησαν να τροφοδοτήσουν τον Νουαφόρ, όμως ο Φερνάντεζ βγήκε εγκαίρως απο την εστία του, έπεσε στα πόδια του Νιγηριανού και μπλόκαρε την μπάλα.
37' Σχόλιο
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Ντρούλιτς έκανε αισθητή την παρουσία του στην Τούμπα, καθώς μέχρι τώρα ήταν "εξαφανισμένος"...
40' Σουτ ΟΦΗ : Σφακιανάκης
Ο Σφακιανάκης μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και επιχείρησε σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στον Ζαγοράκη και απομακρύνθηκε.
42' Οφσάιντ ΠΑΟΚ : Γκονζάλες
44' Σχόλιο
Η ΑΕΚ ισοφαρίζει στη Νέα Σμύρνη και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξεσπούν σε πανηγυρισμούς....
45' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Μίετσελ
Ο Μίετσελ γύρισε ωραία το σώμα του, απέφυγε έναν αντίπαλο και επιχείρησε σουτ όμως η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.
45' Έναρξη καθυστερήσεων : 1'
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Τόργκελε στην θέση του Μουμίν.
50' Σουτ ΟΦΗ : Σφακιανάκης
Σουτ του Σφακιανάκη, η μπάλα καταλήγει άουτ.
53' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Τόργκελε
Ο Τόργκελε έκανε γυριστό σουτ, όμως η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα καθώς ο Σηφάκης απομάκρυνε με τα πόδια.
55' Ευκαιρία ΟΦΗ : Νουαφόρ
Ο Σίμιτς τροφοδότησε τον Ντρούλιτς, εκείνος έδωσε στον Νουαφόρ που έκανε πλασέ αλλά ο Φερνάντεζ απομάκρυνε με το αριστερό χέρι και κράτησε ανέπαφη την εστία του.
58' Φάουλ ΟΦΗ : Ντρούλιτς
Ο Ντρούλιτς εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε απο όλους και ο Φερνάντεζ μπλόκαρε με άνεση την μπάλα.
59' Γκολ ΠΑΟΚ : Χριστοδουλόπουλος
Σέντρα του Μελίσση στο δεύτερο δοκάρι, οι αμυντικοί του ΟΦΗ δεν απομάκρυναν και ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη
60' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Ίντιο στην θέση του Ζαγοράκη.
61' Σουτ ΟΦΗ : Νουαφόρ
Σουτ του Νουαφόρ, η μπάλα έξω απο το αριστερό δοκάρι του Φερνάντεζ.
62' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Κωνσταντινίδης
65' Σουτ ΟΦΗ : Νουαφόρ
Ο Νουαφόρ έκανε την ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω απο την εστία του Φερνάντεζ.
69' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Ρουμπάκης
70' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Μπελεβώνης
72' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Πλούσης στην θέση του Ρουμπάκη.
73' Σχόλιο
O Πανιώνιος πετυχαίνει δυο μαζεμένα γκολ και προηγείται της ΑΕΚ 3-1...Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει νίκη χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.
77' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Γιασεμάκης στην θέση του Χριστοδουλόπουλου.
78' Ευκαιρία ΟΦΗ : Νουαφόρ
Ο Νουαφόρ έκανε μια ντρίμπλα και στην συνέχεια σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε έξω απο την εστία του Φερνάντεζ.
80' Κεφαλιά ΠΑΟΚ : Τόργκελε
Κεφαλιά του Τόργκελε, η μπάλα άουτ.
84' Ευκαιρία ΟΦΗ : Κωνσταντινίδης
Ο Ντρούλιτς τροφοδότησε τον Ισά και εκείνος άφησε για τον Κωνσταντινίδη που επιχείρησε σουτ αλλά ο Φερνάντεζ μπλόκαρε την μπάλα.
86' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ : Γκονζάλες
87' Ευκαιρία ΟΦΗ : Ντρούλιτς
Ο Ντρούλιτς εκτέλεσε φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
89' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Εντνίλσον στην θέση του Σφακιανάκη.
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 4'
92' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Εντνίλσον
94' Λήξη αγώνα
































TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ