ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο Σοάρες "κουμπώνει" απόλυτα στα πλάνα του Λουτσέσκου

Ο Φελίπε Σοάρες
Ο Φελίπε Σοάρες MIGUEL RIOPA/AFP

Όσα περιμένει ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τον νεαρό κεντρικό χαφ, Φιλίπε Σοάρες και πώς ο προπονητής του ΠΑΟΚ σκοπεύει να αξιοποιήσει τα χαρακτηριστικά του για να βελτιώσει τη λειτουργία της μεσαίας γραμμής της ομάδας του.

Ο Φιλίπε Σοάρες έφτασε χθες (24/1) το απόγευμα στην Ελλάδα αλλά όχι στην Θεσσαλονίκη που είναι ο τελικός προορισμός. Η κακοκαιρία Ελπίδα τον κράτησε στην Αθήνα και ανέβαλε την υπογραφή του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ.

Ο νεαρός Πορτογάλος χαφ θα ταξιδέψει για το αεροδρόμιο Μακεδονία, πιθανότατα σήμερα (25/1) για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Δικέφαλο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιμένει πως και πως τον Φιλίπε Σοάρες καθώς από τις πρώτες συζητήσεις που έκανε με τον νέο αθλητικό διευθυντή της ομάδας του, Ζοζέ Μπότο, είχε θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Είναι ένας μοντέρνος χαφ "box to box"

Ο 22χρονος Πορτογάλος είναι ένας ποδοσφαιριστής που ανταποκρίνεται στα "θέλω" του προπονητή του ΠΑΟΚ. Και αυτό όχι μόνο γιατί διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν έχουν οι άλλοι κεντρικοί μέσοι που ανήκουν στον Δικέφαλο. Ο Σοάρες είναι ένας μοντέρνος χαφ "box to box", με αθλητικά προσόντα και ταχύτητα. Ένας ποδοσφαιριστής με καλό κράτημα της μπάλας και τη δυνατότητα να βοηθά σε γρήγορες μεταβάσεις του παιχνίδι. Μπορεί ανασταλτικά να μην είναι ο καλύτερος χαφ του κόσμου, ωστόσο δεν παρατά και τα αμυντικά του καθήκοντα.

Αυτό όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η ικανότητα του στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Διαθέτει καλή κάθετη μπαλιά και πατά πολλές φορές ο ίδιος στην αντίπαλη περιοχή. Έχει όλα όσα έψαχνε ο Λουτσέσκου από έναν κεντρικό μέσο και μπορεί να είναι περισσότερο "οκτάρι" παρά επιτελικό μέσος ωστόσο ταιριάζει απόλυτα στα χαρακτηριστικά των υπολοίπων χαφ του ΠΑΟΚ.

Μπορεί να είναι το κομμάτι που έλειπε στη μεσαία γραμμή

Ο Σοάρες μπορεί να είναι το κομμάτι που έλειπε στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου εφόσον ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει να παίξει με 4-3-3. Να είναι δηλαδή το δεύτερο "οκτάρι" δίπλα στον Γιασμίν Κούρτιτς για παράδειγμα και τον Τσιγγάρα στο "έξι". Ή από την άλλη πλευρά μπορεί να εξυπηρετήσει το αγαπημένο σχήμα του Λουτσέσκου με ένα "εξάρι", τον Πορτογάλο στο "οκτώ" και ένα περισσότερο επιτελικό χαφ μπροστά τους.

Γενικά ο νεαρός μπορεί να δώσει πολλές λύσεις και να "κουμπώσει" στον τρόπο παιχνιδιού του προπονητή του Δικεφάλου. Να είναι δηλαδή ένας περισσότερος γρήγορος και πιο αθλητικός... Σάκχοφ της πρώτης θητείας του Ραζβάν Λουτσέσκου στην Τούμπα.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ