ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο "πενηντάρης" Μιχαηλίδης που άλλαξε μόνος του το status του στην Τούμπα

Ο Μιχαηλίδης πανηγυρίζει γκολ του ΠΑΟΚ με αντίπαλο το Βόλο | 17 Οκτωβρίου 2021
Ο Μιχαηλίδης πανηγυρίζει γκολ του ΠΑΟΚ με αντίπαλο το Βόλο | 17 Οκτωβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια ο 21χρονος στόπερ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Μιχαηλίδης, έφτασε στο πρώτο του milestone με την φανέλα του δικεφάλου. Το νέο του συμβόλαιο μάλιστα δείχνει ότι οι πενήντα επίσημες εμφανίσεις ήταν μόνο η αρχή.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης συμπλήρωσε στο νικηφόρο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πενήντα επίσημες εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Έχοντας μάλιστα υπογράψει μια ημέρα νωρίτερα και το νέο του συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στην Τούμπα μέχρι το 2025 ο νεαρός κεντρικός αμυντικός μοιάζει να είναι ακόμη στην αρχή.

Η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Γιάννη Μιχαηλίδη για νέο συμβόλαιο αλλάζει άρδην τα δεδομένα για τον νεαρό στόπερ. Στην πραγματικότητα ο Μιχαηλίδης άλλαξε το status του στο δικέφαλο.

Τον Γενάρη του 2020 ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Δυο ημέρες αργότερα υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ με ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Οι όροι του συμβολαίου στους οποίους συμφώνησε αντικατόπτριζαν την κατάσταση ενός νεαρούς, με πίστη στις ικανότητες του και με προοπτική για μια σπουδαία καριέρα στο μέλλον.

Έτσι συμφώνησε να εισπράττει 50 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, αλλά και με μεγάλο μπόνους συμμετοχών – σύμφωνα με πληροφορίες για κάθε συμμετοχή του έπαιρνε 4 χιλιάδες ευρώ- , και να μπει ρήτρα στο συμβόλαιο του για την εξαγορά των δικαιωμάτων του ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι αλλάζει με το νέο συμβόλαιο

Οι ετήσιες απολαβές του Μιχαηλίδη στο νέο συμβόλαιο του θα φτάνουν σύμφωνα με πληροφορίες στις 300 χιλιάδες ευρώ ωστόσο το πιο σημαντικό κομμάτι της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ έχει να κάνει με την απουσία buy out. Ο Δικέφαλος όπως συμβαίνει εδώ και καιρό δεν βάζει στα συμβόλαια που προσφέρει στους ποδοσφαιριστές ρήτρα για την εξαγορά των δικαιωμάτων τους.

Μια τακτική που ξεκίνησε με παίκτες όπως ο Τζόλης και ο Κούτσιας και συνεχίστηκε με τις περιπτώσεις Σβιντέρσκι, Άντριγια Ζίβκοβιτς και τώρα με τον Γιάννη Μιχαηλίδη.

Κάτι που σημαίνει ότι όταν θα προκύψουν ενδιαφερόμενοι ο ΠΑΟΚ θα ορίσει την τιμή για να συζητήσει μαζί τους και θα είναι στη δική του διάθεση το ποσό αξιολόγησης που θα θέσει για τον ποδοσφαιριστή του. Με αυτό τον τρόπο η δέσμευση του Δικεφάλου στον 21χρονο αμυντικό είναι ακόμη πιο ισχυρή αν και η αλήθεια είναι ότι στην Τούμπα δεν βιάζονται να βάλουν τον Μιχαηλίδη στην…βιτρίνα.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι ο παίκτης έχει μεγάλες προοπτικές για το μέλλον, για αυτό άλλωστε του πρόσφεραν και τετραετές και συμβόλαιο και θα περιμένουν η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κάνει…limit up για να συζητήσουν ενδεχόμενη παραχώρηση του.

Το ξεκίνημα στην πρώτη ομάδα με τον Φερέιρα...

Από το Γενάρη του 2020 μέχρι σήμερα ο Μιχαηλίδης πέρασε με επιτυχία τα τεστ του Φερέιρα, του Πάμπλο Γκαρσία αλλά και του Ραζβάν Λουτσέσκου, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Το καλοκαίρι του 2020 ο Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε να του δίνει συμμετοχές στα playoffs του πρωταθλήματος και από ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό του παραχώρησε φανέλα βασικού.

Ο Πορτογάλος του εμπιστεύτηκε μια θέση στην τριάδα των στόπερ και στα προκριματικά του Champions League, παρουσιάζοντας σε όλο τον κόσμο αυτόν και τον Χρήστο Τζόλη ως τα σπουδαία προϊόντα των Ακαδημιών του Δικεφάλου. Και οι δύο άρπαξαν την ευκαιρία τους - κάνοντας και λάθη, όπως το αυτογκόλ που πέτυχε ο νεαρός στόπερ στο δεύτερο παιχνίδι των playoffs της χρυσοφόρας διοργάνωσης με την Κράσνονταρ στην Τούμπα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα συνέχισε να τον εμπιστεύεται και τον είχε βασικό στα περισσότερα από τα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα μέχρι και την ημέρα που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ.

Με τον Γκαρσία που τον γνώριζε από την Κ-19

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου έμοιαζε αρχικά να μην τον επηρεάζει. Άλλωστε τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο Πάμπλο Γκαρσία ο προπονητής με τον οποίο είχε κατακτήσει τίτλους στην Κ-19 και ο οποίος τον γνώριζε καλύτερα από κάθε άλλον. Αυτό που τον επηρέασε ήταν η αλλαγή τακτικής που επέβαλε ο Ουρουγουανός. Το πρώτο που άλλαξε ο Γκαρσία ήταν να επαναφέρει στον ΠΑΟΚ το σχήμα με τέσσερις στην άμυνα και στο ντεμπούτο του στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό άφησε τον Μιχαηλίδη στον πάγκο.

Τον επανάφερε στην ενδεκάδα τρία παιχνίδια μετά δίνοντας του φανέλα βασικού για μια σειρά αγώνων ωστόσο στη συνέχεια έμοιαζε να μην τον έχει στις βασικές του επιλογές. Μέχρι τα playoffs και πάλι σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Γκαρσία είχε ήδη βάλει νερό στο κρασί του και έπαιζε και αυτός με τριάδα στα στόπερ και ο Ίνγκασον άρχισε να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του στο γόνατο.

Έπεισε και τον Λουτσέσκου

Με τον ερχομό του Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Ίνγκασον στα πιτς ο Μιχαηλίδης ήταν η τρίτη επιλογή πίσω από τους Βαρέλα και Κρέσπο. Οι δυο θλάσεις ωστόσο του Ισπανού ήταν αυτές που του έδωσαν χώρο και τον έφεραν στις βασικές επιλογές του Ρουμάνου. Ο νεαρός εκμεταλλεύτηκε ξανά την ευκαιρία που του δόθηκε.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Λουτσέσκου στη συνέντευξη πριν τον αγώνα με την Κοπεγχάγη αναφέρθηκε σε αυτόν και ήταν ξεκάθαρος: "Για τον Μιχαηλίδη δεν μπορώ να πω κάτι, είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται κι είμαστε όλοι ικανοποιημένοι" είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ που υπολογίζει πλέον στον Έλληνα στόπερ στο γκρουπ των παικτών που θεωρούνται βασικοί. Κάτι που για τον Ρουμάνο τεχνικό μόνο εύκολο δεν είναι…

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ