ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο Μπότο και η προσαρμογή του στο πλάνο

Ο Ζοζέ Μπότο στον αγώνα του ΠΑΟΚ Β' με την Αναγέννηση Καρδίτσας | 26 Νοεμβρίου 2022
Ο Ζοζέ Μπότο στον αγώνα του ΠΑΟΚ Β' με την Αναγέννηση Καρδίτσας | 26 Νοεμβρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Μπότο σε δηλώσεις του στην Ιταλία τόνισε πως ακόμη προσαρμόζεται στον ΠΑΟΚ και στην φιλοσοφία πως η επιτυχία έρχεται "με έμπειρους παίκτες που έχουν βαριά βιογραφικά".

Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Ζοζέ Μπότο έδωσε μια ακόμη συνέντευξη σε ιταλικό ΜΜΕ, αυτή την φορά με βασικό άξονα την επικείμενη αναμέτρηση ανάμεσα σε Ίντερ και Μπενφίκα στο Champions League.

Ανάμεσα σε όλα όσα είπε για το συγκεκριμένο ζευγάρι ο Πορτογάλος αναφέρθηκε και στην παρουσία του στον ΠΑΟΚ κάνοντας πάντως μια μάλλον διφορούμενη δήλωση.

"Στη Θεσσαλονίκη βρήκα μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που είχα συνηθίσει. Στην Μπενφίκα και τη Σαχτάρ, αυτό που έκαναν ήταν να εκτιμώ την αξία των νεαρών ποδοσφαιριστών και μετά να τους πουλάω στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Εδώ θεωρείται πιο εύκολο να κερδίζεις με έμπειρους παίκτες, σπουδαία ονόματα και βιογραφικά. Έχω προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, δεν ήταν εύκολο και αυτή η διαδικασία προσαρμογής είναι ακόμα σε εξέλιξη" είπε ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου.

Το πλάνο ωστόσο που έχει ξεκινήσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με την αξιοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών είναι σε πλήρη εξέλιξη με τον ΠΑΟΚ να έχει τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας από τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος κάθε άλλο παρά επενδύει "Σε σπουδαία ονόματα και βιογραφικά" όπως ανέφερε ο Ζοζέ Μπότο. Εκτός και αν ο Πορτογάλος περιορίζει τη δήλωση του στις δυο κινήσεις που έγιναν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο όταν και αποκτήθηκαν ο 35χρονος Τάισον, ως ελεύθερος και ο Τόμας Κεντζιόρα με δανεισμό από την Ντιναμό Κιέβου.

Ο Μπότο ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να δουλέψει στην Ιταλία το οποίο για μια ακόμη φορά δεν απέκλεισε: "Το καμπιονάτο είναι ένα από τα κορυφαία 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης, ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν μπορείς να πεις όχι. Αν μια μέρα έφτανε μια πρόταση από τη Serie A, σίγουρα θα την άκουγα. Το αν θα την αποδεχόμουν εξαρτάται πολλοί παράγοντες ενδιάμεσα. Αυτή τη στιγμή η Ιταλία έχει μια νέα γενιά προπονητών και παικτών που μπορούν να κάνουν το πρωτάθλημά ένα από τα πιο ελκυστικά στον κόσμο"

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ