ΠΑΟΚ: Μηδενίζεται και χάνει άλλους τρεις βαθμούς αν κάνει ένσταση η ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ κάνει ένσταση για παράνομη συμμετοχή παικτών του ΠΑΟΚ στο μεταξύ τους ματς και δικαιωθεί τότε ο Δικέφαλος χάνει τον αγώνα, του αφαιρούνται τρεις βαθμοί και θα του επιβληθεί πρόστιμο από οκτώ έως σαράντα χιλιάδες ευρώ.

Σε μπελάδες έχει μπει ο ΠΑΟΚ μετά την αντικανονική συμμετοχή 12 ποδοσφαιριστών της ομάδας της Θεσσαλονίκης καθώς τα δελτία Υγείας τους ήταν ληγμένα. Πλέον η ΑΕΚ έχει περιθώριο 48 ωρών για να καταθέσει ένσταση για το ματς.

Εάν το κάνει τότε ο Δικέφαλος του Βορρά κινδυνεύει με βαριά τιμωρία σύμφωνα με όσα αναφέρει το άρθρο 23 του ΚΑΠ.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ χάνει τον αγώνα, του αφαιρούνται τρεις βαθμοί και θα του επιβληθεί πρόστιμο από οκτώ έως σαράντα χιλιάδες ευρώ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το άρθρο 23 παράγραφος 6: "α) Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή ή/και για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., λόγω υπαιτιότητας μιας ομάδας, η υπαίτια ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρεις (-3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ εάν πρόκειται για ΠΑΕ και έως 2.000,00 Ευρώ εάν πρόκειται για σωματείο.

Ως προς τον χρόνο υποβολής των ενστάσεων ισχύουν τα εξής (η ένσταση της ΑΕΚ δεν μπορούσε να καταχωρηθεί στο Φ.Α. καθώς αυτό γίνεται μόνο για περίπτωση πλαστοπροσωπίας):

Ενστάσεις μη καταχωρούμενες στο Φ.Α.:

Για τις λοιπές ενστάσεις που δεν καταχωρούνται στο Φ.Α. τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ισχύουν τα εξής:

α) Υποβάλλονται στη διοργανώτρια, με υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρονται συγκεκριμένα οι λόγοι υποβολής τους, μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία δεν υπολογίζεται.

β) Το υπόμνημα είτε κατατίθεται στο πρωτόκολλο της διοργανώτριας είτε αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax επί ποινή απαραδέκτου εντός της ανωτέρω προθεσμίας και παράλληλα αποστέλλεται υποχρεωτικά και με συστημένη επιστολή ή με αποδεικτικό επίδοσης, που κατατίθενται στο πρωτόκολλο της διοργανώτριας.

γ) Οι ενστάσεις της παρούσης παραγράφου πρέπει να συνοδεύονται, επί ποινή απαραδέκτου, από το ορισθέν χρηματικό παράβολο (στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ανάλογο τέλος λειτουργίας της Επιτροπής), το οποίο κατατίθεται στον λογαριασμό της διοργανώτριας και αποστέλλεται σε αυτήν με τον αυτό ως άνω τρόπο και εντός των ίδιων προθεσμιών. Τα ποσά των παραβόλων καθορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας στην αρχή κάθε αγωνιστικής περιόδου".

ΠΑΟΚ: Μηδενίζεται και χάνει άλλους τρεις βαθμούς αν κάνει ένσταση η ΑΕΚ

ΑΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΑΕΚ

Τι σημαίνει πρακτικά ενδεχόμενη ένσταση της ΑΕΚ; Ότι η Ένωση εάν δικαιωθεί τότε θα καταλάβει τη δεύτερη θέση ότι και να γίνει στην τελευταία αγωνιστική των playoffs. Ο ΠΑΟΚ χάνει τον ένα βαθμό από το ματς, η ΑΕΚ παίρνει τη νίκη και παράλληλα ο Δικέφαλλος τιμωρείται με μείον τρεις. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί τρεις βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ. Με δεδομένο ότι οι κιτρινόμαυροι υπερτερούν σε πιθανή ισοβαθμία τους δίνει την δεύτερη θέση ότι και να γίνει την τελευταία αγωνιστική.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS

1. Ολυμπιακός 88

2. ΠΑΟΚ 72

3. ΑΕΚ 69

4. Παναθηναϊκός 55

5. Άρης 41

6. ΟΦΗ 36

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

1. Ολυμπιακός 88

2. ΑΕΚ 71

3. ΠΑΟΚ 68

4. Παναθηναϊκός 55

5. Άρης 41

6. ΟΦΗ 36

SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.