ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: "Καυτές" οι επόμενες εβδομάδες στα μεταγραφικά

ΠΑΟΚ: "Καυτές" οι επόμενες εβδομάδες στα μεταγραφικά
Ο Λουτσέσκου με τον Ζοζέ Μπότο στους Ζωσιμάδες INTIME

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες του μεταγραφές, ωστόσο με το πλάνο να προβλέπει άλλες 7-8 κινήσεις μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για διψήφιο αριθμό μεταγραφών, όπως δημόσια παραδέχθηκε ο Ζοζέ Μπότο. Ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου έχοντας ήδη κλείσει τρεις συμφωνίες με Κουαλιάτα, Νέσμπεργκ και Σοάρες, εκτίμησε ότι η ομάδα του χρειάζεται άλλες 7-8 κινήσεις σχεδόν σε όλες τις θέσεις.

Ο Πορτογάλος έκανε λόγο για κεντρικό αμυντικό, αριστερό μπακ, ακραίους επιθετικούς, δεκάρι και υπό προϋποθέσεις επιθετικό.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι το σύνολο των κινήσεων αυτών θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί μέχρι και το ξεκίνημα της προετοιμασίας σε δυο εβδομάδες από την Τρίτη (7/6).

Το ρόστερ της περιόδου 2022-23 και οι εκκρεμότητες

Πώς είναι διαμορφωμένο το ρόστερ του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν αυτή την στιγμή και χωρίς να υπολογίζονται σε αυτό οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος του μήνα (Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Ζίβκο Ζίβκοβιτς και Σβαμπ), αλλά και αυτούς που επιστρέφουν από δανεισμό;

Στους τερματοφύλακες υπάρχουν οι νεαροί Ταλιχμανίδης και Μπαλωμένος. Ο Ζοζέ Μπότο έχει προχωρήσει την υπόθεση του επίσης νεαρού Ντομινίκ Κοτάρσκι με τον Κροάτη να υπολογίζεται ως βασικός, ενώ δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο το τι θα συμβεί με τον Ζίβκοβιτς που αν μείνει θα μείνει ως δεύτερος.

Στο δεξί άκρο της άμυνας ο ΠΑΟΚ έχει Λύρατζη και Σάστρε που θα παραμείνει στην Τούμπα μέχρι το καλοκαίρι του 2026, ενώ υπάρχει στο ρόστερ και ο Λούκας Τέιλορ. Το μέλλον του Βραζιλιάνου μοιάζει τουλάχιστον αβέβαιο, παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Στα στόπερ όλα μοιάζουν να κινούνται γύρω από τον Ίνγκι Ίνγκασον που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2025. Ο Μπότο αποκάλυψε την συμφωνία του με τον Νέσμπεργκ, με τον 25χρονο Νορβηγό να υπογράφει για τέσσερα χρόνια, ενώ υπάρχουν ακόμη ο τραυματίας Γιάννης Μιχαηλίδης και ο Ενέα Μιχάι.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Δικεφάλος μιλά με τον 25χρονο Γερμανό Μάρκο Ρέντε, την ώρα που συζητήσεις που γίνονται με τον Κρέσπο δεν έχουν ακόμη τελεσφορήσει.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας υπάρχει η συμφωνία με τον Ράφα Σοάρες που ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης (07/06) και αυτή με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, με τον αρχηγό του Δικεφάλου να συνεχίζει για έναν ακόμη χρόνο και ως τρίτος θα υπολογίζεται ο Μάριος Τσαούσης. Ο Μπότο πάντως έκανε λόγο για έναν ακόμη αριστερό μπακ.

Ο ΠΑΟΚ έχει στο ρόστερ του τρεις κεντρικούς και άλλους τρεις επιθετικούς μπακ στον άξονα της μεσαίας του γραμμής. Αουγκούστο, Κούρτιτς και Τσιγγάρας είναι οι περισσότερο ανασταλτικοί μέσοι – αν και ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε πολλά παιχνίδια φέτος ως προωθημένος- και Φιλίπε Σοάρες, Κουαλιάτα και Ελ Καντουρί που μπορούν να παίξουν λίγο πιο μπροστά.

Σύμφωνα με τον αθλητικό διευθυντή του Δικεφάλου είναι πιθανό να χρειαστούν και άλλοι, (πιθανότατα και άλλος επιτελικός) ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αν αποχωρήσει κάποιος από τους ήδη υπάρχοντες θα αντικατασταθεί.

Στους ακραίους επιθετικούς υπάρχει δεδομένα μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης και φαίνεται να γίνονται ήδη κινήσεις από τον ΠΑΟΚ για να καλυφθούν κενά.

Στον Δικέφαλο ανήκουν Ζίβκοβιτς, Μουργκ και Ζαμπά και από αυτούς μόνο ο Σέρβος μπορεί να θεωρείται σίγουρος στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου ψάχνει τουλάχιστον δυο ακραίους επιθετικούς με τα ονόματα των Κεϊτά Μπαλντέ, που μπορεί να παίξει και ως δεύτερος φορ, και Φάμπιο Μαρτίνς να έχουν δυο το φως της δημοσιότητας αλλά να μην είναι μόνο αυτά που απασχολούν τους επιτελείς του ΠΑΟΚ.

Ο Ζοζέ Μπότο έχει αφήσει ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση ενίσχυσης στα φορ. Ολιβέιρα, Τσόλακ και Κούτσιας συνθέτουν την τριάδα των επιθετικών του ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή ωστόσο μοιάζει πιθανό να προκύψουν διαφοροποιήσεις.

Μετά τις κινήσεις ενίσχυσης, νομοτελειακά θα υπάρξουν και αποχωρήσεις

Αυτή την στιγμή το ρόστερ του ΠΑΟΚ αποτελείται από 21 ποδοσφαιριστές, χωρίς να υπολογίζονται αυτοί που, από τους πέντε που μένουν ελεύθεροι, ενδέχεται ότι θα ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους.

Υπάρχουν επίσης, οι δανεικοί (Λάμπρου, Κωνσταντέλιας, Βρακάς, Νινούα), αλλά και κάποιοι νεαροί από τον ΠΑΟΚ Β’ που θα ακολουθήσουν το πρώτο τουλάχιστον στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ανάμεσα σε αυτούς θα πρέπει να λογίζεται και ο νεαρός Πορτογάλος Αντρέ Ρικάρντο, που αποκτά ο Δικέφαλος ως επένδυση για το μέλλον.

Αν προστεθούν και οι 7-8 επιπλέον μεταγραφές για τις οποίες έκανε λόγο ο Ζοζέ Μπότο καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι κάποιοι από αυτούς που έχουν σήμερα θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν λογικά θα την χάσουν.

Ωστόσο, οι αποχωρήσεις έπονται των κινήσεων που κάνει ο Δικέφαλος για την ενίσχυσή του.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ