THE SPORTS ECONOMIST

ΠΑΟΚ: Μπαλντέ όπως Κούρτιτς

Ο Κεϊτά Μπαλντέ με τη φανέλα της Ίντερ
Ο Κεϊτά Μπαλντέ με τη φανέλα της Ίντερ © 2018 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Αν και εφόσον ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να επισημοποιήσει το ενδιαφέρον του για τον Κεϊτά Μπαλντέ (η πλευρά του οποίου δηλώνει άγνοια), τότε το περυσινό deal που έφερε τον Γιασμίν Κούρτιτς στην Τούμπα θα αποτελέσει τον μπούσουλα της επιδίωξης του Δικέφαλου και για τον Σενεγαλέζο επιθετικό.

Ότι ο Κεϊτά Μπαλντέ απασχολεί τους ιθύνοντες του αγωνιστικού σχεδιασμού του ΠΑΟΚ, αδιαμφισβήτητο. Ότι είναι έστω αποφασισμένο πως θα γίνει προσπάθεια για την απόκτηση του Σενεγαλέζου επιθετικού, όχι ακόμη. Και για αγωνιστικούς λόγους, αλλά και για πρακτικούς.

Κυρίως λόγω ανταγωνισμού. Ενδεικτικό ότι η πλευρά του άσου της Κάλιαρι επικαλείται άγνοια για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Δικέφαλου, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία πως προτεραιότητα του Κεϊτά είναι να αγωνιστεί σε κάποιο από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η πόρτα όμως γενικά, δεν κλείνει τη δεδομένη στιγμή σε κανέναν ενδιαφερόμενο. Απολύτως λογικό, μιας και ο Μπαλντέ δεν θέλει να παραμείνει στην Κάλιαρι μετά τον υποβιβασμό της στη Serie B και αναζητά την επόμενη ομάδα στην καριέρα του. Οι Σαρδηνοί έτσι κι αλλιώς θεωρείται πως δεν θα είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Πέρυσι τον απέκτησαν από τη Μονακό χωρίς να δώσουν ευρώ. Η συμφωνία των δύο ομάδων απλώς προέβλεπε πως οι Μονεγάσκοι θα κρατούσαν 25% των δικαιωμάτων του Μπαλντέ, ο οποίος – επίσης ενδεικτικό της εξέλιξης του στάτους του – την αμέσως επόμενη σεζόν είχε παραχωρηθεί δανεικός στη Σαμπντόρια με τους 'μπλουτσερτσιάτι" να έχουν οψιόν αγοράς 10 εκατ. ευρώ και να καλύπτουν το 100% των απολαβών του (2,5 εκατ. ευρώ).

Η μείωση στις απολαβές και η κίνηση αλά... Κούρτιτς

Απολαβές που ο 27χρονος επιθετικός δέχτηκε να μειώσει στο 50%, ώστε να διευκολύνει την περυσινή του μετακόμιση στην Κάλιαρι, ποσό που πλέον αποτελεί το ζητούμενό του για οποιαδήποτε συζήτηση κάνει με ομάδα που αποτελεί ευκταίο προορισμό (ομάδα δηλαδή του top-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων). Οπουδήποτε αλλού, οι απαιτήσεις του αυξάνονται.

Τη δεδομένη στιγμή αν και εφόσον αποφασιστεί ο ΠΑΟΚ να επισημοποιήσει το ενδιαφέρον του, να το γνωστοποιήσει και να εντατικοποιήσει τις επαφές του με την Κάλιαρι και (κυρίως) την πλευρά του Μπαλντέ, θα επιδιώξει deal ανάλογο με αυτό που πέτυχε πέρυσι με τον Γιασμίν Κούρτιτς.

Και ο Σλοβένος άνηκε τότε σε ομάδα που υποβιβάστηκε από τη Serie A και αυτός είχε δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο, επίσης δεν ήθελε να ακολουθήσει την ομάδα του στη Serie B και έτσι ο ΠΑΟΚ, εξασφαλίζοντας πρώτα τη συναίνεση της Πάρμα, τον έπεισε και τον απέκτησε με διετή δανεισμό, ουσιαστικά δηλαδή (υπέρ)καλύπτοντας τις απολαβές που είχε στους "παρμέντσι".

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ