ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η ώρα του Πάμπλο Γκαρσία

O Πάμπλο Γκαρσία κατά τη διάρκεια αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Super League Κ19
O Πάμπλο Γκαρσία κατά τη διάρκεια αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Super League Κ19 EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάμπλο Γκαρσία παίρνει τη σκυτάλη από τον Αμπέλ Φερέιρα έχοντας στα συν του πως διαθέτει την στήριξη της διοίκησης, την καθολική αποδοχή από τον κόσμο του ΠΑΟΚ αλλά και την γνώση των αποδυτηρίων.

Ο Ουρουγουανός παίρνει δικαιωματικά την ευκαιρία που περίμενε , αναλαμβάνοντας την πρώτη ομάδα έχοντας την αμέριστη στήριξη της διοίκησης, την καθολική αποδοχή από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την γνώση των αποδυτηρίων της Τούμπας. Το μόνο που χρειάζεται είναι, σε αντίθεση με τον προκάτοχο του, να εμπνεύσει και τους παίκτες του

Ο Πάμπλο Γκαρσία περιμένει την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο για να πιάσει δουλειά. Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου άκουσαν τον Αμπέλ Φερέιρα να τους αποχαιρετά μετά τον αγώνα με την Γρανάδα και σήμερα το απόγευμα θα προπονηθούν για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Ουρουγουανού τεχνικού.

Αρκετοί από τους παίκτες ήδη έχουν δουλέψει μαζί του. Όλη σχεδόν η... πιτσιρικαρία (Τζόλης, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Κούτσιας, Λύρατζης) τον γνωρίζουν καλά από τις ημέρες του στην Κ-19 του Δικεφάλου και ξέρουν τις απαιτήσεις του.

Οι υπόλοιποι θα τον γνωρίσουν σήμερα ως προπονητή. Σε λίγες μέρες θα επιστρέψει στην ομάδα και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια που υπήρξε συμπαίκτης του Πάμπλο Γκαρσία και για μια ακόμη φορά θα αναλάβει να χτίσει, γύρω από τον Ουρουγουανό, δυνατά αποδυτήρια.

Ο Γκαρσία παίρνει την ευκαιρία του κάτι που νομοτελειακά κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Ο Ουρουγουανός με παρακαταθήκη τα κοντά στα 80 αήττητα παιχνίδια με την ομάδα Νέων του Δικέφαλου δήλωνε έτοιμος από καιρό για το επόμενο βήμα.

Δούλεψε με τις καλύτερες φουρνιές νεαρών ποδοσφαιριστών που βγήκαν από τα τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και κατάφερε έχοντας την απόλυτη στήριξη του οργανισμού του Δικεφάλου να παρουσιάσει πετυχημένο έργο. Και τώρα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην ανδρική ομάδα.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΛΕΥΕΙ

Βέβαια ο Γκαρσία ξέρει, καλύτερα από όλους, ότι οι απαιτήσεις στην πρώτη ομάδα είναι διαφορετικές και ότι η καθολική αποδοχή που απολαμβάνει από τους φίλους της ομάδας δεν αρκεί από μόνη της για να καθορίσει την τύχη της πρώτης προσπάθειας που θα κάνει ως προπονητής στο αντρικό ποδόσφαιρο.

Η στήριξη που θα έχει από την διοίκηση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ήδη τον περιμένει επαρκώς στελεχωμένο προπονητικό επιτελείο, που δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και χτίστηκε γύρω από τους συνεργάτες του Αμπέλ Φερέιρα με την λογική ενίσχυσης της δουλειάς του Πορτογάλου. Αυτό το επιτελείο θα στηρίξει πλέον τον Πάμπλο Γκαρσία και θα τον βοηθήσει στα πρώτα του βήματα.

Οι περισσότεροι από τους φίλους του ΠΑΟΚ που πίνουν νερό στο όνομα του έχουν στο μυαλό τους την εικόνα του Γκαρσία ως ποδοσφαιριστή. Για αυτούς ο Πάμπλο Γκαρσία θα είναι ο μαχητής, ο αντισυμβατικός, αυτός που ήξερε ότι "επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς".

Τον προπονητή Πάμπλο Γκαρσία θα τον γνωρίσουν τώρα. Το λιγότερο που περιμένουν από αυτόν είναι μια ομάδα που θα παλεύει πάντα για τη νίκη με "το μαχαίρι στα δόντια", που θα ξεχειλίζει από πάθος, μια ομάδα "κατ’εικόνα και ομοίωση" του προπονητή της.

Το στοίχημα της επιλογής του Πάμπλο Γκαρσία είναι μεγάλο. Και μπορεί να το αναλαμβάνουν όλοι μαζί, οικογένεια Σαββίδη, διοίκηση και κόσμος αλλά αυτοί που θα το κρίνουν είναι οι ποδοσφαιριστές. Και όχι οι μικροί που λίγο πολύ είναι ήδη δικοί του, αλλά οι υπόλοιποι, οι πιο έμπειροι, οι ξένοι που θα πρέπει να αποδεχθούν ότι ο "τρόπος" του Γκαρσία είναι ο μοναδικός για να έρθουν οι επιτυχίες.

Αυτοί θα κρίνουν αν το έργο του Ουρουγουανού θα είναι πετυχημένο. Όπως σε μεγάλο βαθμό έκριναν και το στοίχημα που έβαλε ο ΠΑΟΚ φέρνοντας πριν δύο καλοκαίρι τον Αμπέλ Φερέιρα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ