ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η "αποφοίτηση" της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ

ΠΑΟΚ: Η "αποφοίτηση" της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ
INTIME

Ο κύκλος της ομάδας του ΠΑΟΚ που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα το 2019 κλείνει και τα μέλη της λιγοστεύουν στην Τούμπα. Τα δεδομένα με Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια, Άκπομ και αυτούς με συμβόλαιο.

Δυο πολύ σημαντικά στελέχη της ομάδας - ορόσημο στην ιστορία του ΠΑΟΚ, η οποία κατέκτησε το εγχώριο νταμπλ, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Φερνάντο Βαρέλα, αποχαιρέτησαν ήδη την Τούμπα. Κι όπως όλα δείχνουν από εκείνους που πήραν αήττητοι το πρωτάθλημα θα αποχωρήσουν και άλλοι.

Κοινές οι περιπτώσεις Κρέσπο - Μπίσεσβαρ

Τα συμβόλαια των Κρέσπο και Μπίσεσβαρ λήγουν στο τέλος του Ιούνη και οι συζητήσεις με τους ανθρώπους του Δικεφάλου δεν έχουν καταλήξει σε οριστικό αποτέλεσμα. Και για τους δυο ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει εισηγηθεί θετικά, γνωρίζοντας και ο ίδιος πως ο ρόλος τους μέσα στην ομάδα, σε περίπτωση πάντα που παραμείνουν στην Τούμπα, θα είναι εντελώς διαφορετικός απ' αυτόν που σχεδόν αναγκαστικά τούς έδωσε την εφετινή σεζόν. Αντίστοιχες δε θα είναι και οι νέες απολαβές τους, εφόσον υπογραφούν νέα συμβόλαια.

Η αλήθεια είναι ότι όποιες κουβέντες έχουν γίνει πριν ξεκινήσουν οι διακοπές των ποδοσφαιριστών δεν έφτασαν σε τελικό στάδιο. Και αυτό όχι μόνο εξαιτίας του οικονομικού σκέλους, αλλά κυρίως γιατί ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη φάση δεν φαίνεται να "καίγεται" να επεκτείνει τις συμβάσεις τους μετά τις 30/6.

Διαφορετικά δεδομένα για τον αρχηγό

Και το συμβόλαιο του Βιεϊρίνια με τον ΠΑΟΚ τελειώνει. Γίνεται κατανοητό ωστόσο ότι στην περίπτωση του αρχηγού του Δικεφάλου τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Και αυτό διότι έχει γίνει συζήτηση με τον Πορτογάλο για το τι θέλει η ομάδα από αυτόν για την επόμενη σεζόν, αλλά και τι περιμένει ο ίδιος από την ομάδα.

Οριστική συμφωνία, με τη μορφή υπογραφών δεν έχει υπάρξει ακόμη, με τον Βιεϊρίνια μετά τον τελικό του Κυπέλλου να δηλώνει ότι περιμένει τον ΠΑΟΚ για να κλείσει και τυπικά το θέμα του.

Αποχωρεί -για δεύτερη φορά- ο Άκπομ

Ο Τσούμπα Άκπομ αποχώρησε για δεύτερη φορά από την Τούμπα, με τον εκπρόσωπο του να προσπαθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα να διερευνήσει τις προθέσεις του ΠΑΟΚ μετά τη λήξη του δανεισμού του. Σκοπός της πλευράς του Άγγλου επιθετικού είναι να ασκήσει πίεση στην Μίντλεσμπρο, που έτσι και αλλιώς δεν τον υπολογίζει, να του χαρίσει την ελευθερία του για να απαλλαγεί από το αρκετά μεγάλο συμβόλαιο του.

Ο Άκπομ χαίρει της εκτίμησης του Λουτσέσκου, ωστόσο ο εκπρόσωπος του δεν αποκόμισε κάποια συγκεκριμένη υπόσχεση από τον ΠΑΟΚ για το τι μέλλει γενέσθαι με τον πελάτη του.

Αυτοί που έχουν (ακόμη) συμβόλαιο

Από την ομάδα του πρωταθλήματος ενεργό συμβόλαιο με το ΠΑΟΚ εξακολουθούν να έχουν ο Λέο Ζαμπά, το οποίο μάλιστα λήγει τον Ιούνιο του 2023, ο Ομάρ Ελ Καντουρί, που ανανέωσε το περυσινό καλοκαίρι, και ο Ίνγκασον, που δεν είχε μεγάλο ρόλο σε εκείνη τη σεζόν.

Για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ υπάρχουν ερωτηματικά, όπως -ως ένα βαθμό- και για τον Καντουρί λόγω των συχνών τραυματισμών του. Ωστόσο οι περιπτώσεις τους δεν πρόκειται να απασχολήσουν άμεσα τουλάχιστον τον προγραμματισμό του ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ