ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η αναμονή για τον Γιόνι και οι περιορισμοί στο δεξί άκρο της άμυνας

Wolverhampton Wanderers' Jonny Otto during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Friday, Dec. 27, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Ο Γιόνι Ότο @ 2019 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Όσο θα διαρκέσει η αναμονή του Ραζβάν Λουτσέσκου για τον Γιόνι Ότο, ο Ρουμάνος τεχνικός θα πρέπει να βρει λύσει για το δεξί άκρο της άμυνας του όπου οι επιλογές του είναι πλέον περιορισμένες.

Στον ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει να εξαντλήσουν τις πιθανότητες τους για την απόκτηση του Γιόνι Ότο Κάστρο από τη Γουλβς, θεωρώντας σωστά ότι ο Ισπανός μπορεί να φέρει την ποιοτική αναβάθμιση που απαιτείται στο δεξί άκρο της άμυνας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο 29χρονος ακραίος με υψηλές παραστάσεις, παραμένει ωστόσο μια δύσκολη περίπτωση, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα περιμένει να διαμορφωθούν οι ιδανικές συνθήκες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του. Ποιες είναι αυτές; Πρώτα να λυθεί το συμβόλαιο του με την Γουλβς -με τον παίκτη να περιμένει να αποζημιωθεί για το υπόλοιπο της διάρκειας του- και φυσικά να επιλέξει τον Δικέφαλο για να συνεχίσει την καριέρα του.

Μέχρι τότε ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να βρει τρόπους να καλύψει το δεξί άκρο στα μετόπισθεν της ομάδας του χωρίς να… κάψει τον Ζόαν Σάστρε.

Οι περιορισμένες επιλογές για το δεξί άκρο της άμυνας

Η αλήθεια είναι ότι οι ενοχλήσεις που κρατούν στα πιτς τον Αντρέ Βιεϊρίνια, σε συνδυασμό με την απουσία του Τροστ Εκόνγκ στο Κόπα Άφρικα, δυσκολεύουν το έργο του προπονητή του Δικεφάλου.

Τι σχέση έχει ο Εκόνγκ με το δεξί άκρο της άμυνας; Η απουσία του Νιγηριανού στην ουσία καλύπτεται με τον Τόμας Κεντζιόρα, που εδώ και καιρό λογίζεται από τον Ρουμάνο τεχνικό περισσότερο ως στόπερ, παρά ως μπακ.

Χωρίς όμως τον Βιεϊρίνια, η απουσία του οποίου και από τον αγώνα με τον Βόλο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφήνει τον Λουτσέσκου με μοναδική λύση τον Σάστρε που έχει παίξει και στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει το Γενάρη ο ΠΑΟΚ, στα 3 τελευταία μάλιστα ως βασικός και πηγαίνει για 5ο αύριο στο Πανθεσσαλικό.

Από την στιγμή μάλιστα που ολοκληρώθηκε και ο δανεισμός του Λευτέρη Λύρατζη στον Αστέρα Τρίπολης, η εναλλακτική ώστε να πάρει ανάσες ο Σάστρε είναι ο Πολωνός που θα πρέπει να μετακινηθεί δεξιά. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Λουτσέσκου είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί δίδυμο με δυο αριστεροπόδαρους στο κέντρο της άμυνας του.

Ο ίδιος ο 54χρονος έχει τονίσει ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πρόβλημα ωστόσο είναι δεδομένο ότι η απουσία του Βιεϊρίνια σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα δεδομένα που ισχύουν αυτήν την στιγμή δημιουργεί "ντόμινο" διαφοροποιήσεων στην αμυντική γραμμή της ομάδας του.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ