ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Γκόου Αχέντ Ιγκλς 4-0: Υπερηχητικός ο Δικέφαλος στο πρώτο φιλικό στην Ολλανδία

Ρικάρντο και Κωνσταντέλιας πανηγυρίζουν το γκολ του πρώτου
Ρικάρντο και Κωνσταντέλιας πανηγυρίζουν το γκολ του πρώτου ΙΝΤΙΜΕ

Ο ΠΑΟΚ ήταν υπερηχητικός στο πρώτο του φιλικό στην Ολλανδία, καθώς νίκησε 4-0 την Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Ολιβέιρα, Ρικάρντο και Κωνσταντέλιας χρίστηκαν σκόρερ για τον Δικέφαλο (ένα τέρμα προήλθε από αυτογκόλ). Ντεμπούτο για Κάργα, Ράφα Σοάρες, Ντάντας και Κουαλιάτα.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νίκη τα φιλικά προετοιμασίας του στην Ολλανδία, επικρατώντας της Γκόου Αχέντ Ιγκλς με 4-0. Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με τον Ολιβέιρα στο 29ο λεπτό. Στο 47ο λεπτό ανέβηκε ο δείκτης του σκορ σε 2-0 από αυτογκόλ. Ο Ρικάρντο έκανε ντεμπούτο με γκολ, με μια ωραία κεφαλιά στο 63' και δέκα λεπτά μετά ο Κωνσταντέλιας έκανε το 4-0.

Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος, στο οποίο πέτυχε και τρία γκολ, καθώς κινδύνεψε μόνο στο τέλος, όπου η Γκόου Αχέντ Ιγκλς είχε και δοκάρι στο 88ο λεπτό. Στα πρώτα 45 λεπτά, κατά τα οποία έπαιξαν περισσότεροι "νέοι", το παιχνίδι ήταν πιο αμφίρροπο.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήραν κεφάλι στο σκορ στην πρώτη τους τελική στο παιχνίδι. Ο Κάργας βρέθηκε μόνος απέναντι σε δύο, αλλά έκοψε την μπάλα με ωραίο τάκλιν. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έφυγαν ωραία στην αντεπίθεση και ο Φίλιπε Σοάρες με ωραία μπαλιά βρήκε τον Ολιβέιρα, ο οποίος με υπέροχο κοντρόλ και εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές που έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο περισσότερους "παλιούς", ενισχύοντας την ομοιογένεια του Δικεφάλου και εκείνοι ανέβασαν την απόδοσή τους.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκε τρία γκολ. Αρχικά με το καλημέρα ανέβασε τον δείκτη του σκορ με αυτογκόλ του Μπάκερ στο 47', έπειτα από γλυκιά σέντρα του Λύρατζη.

Ο Ρικάρντο συνδύασε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ στο 63ο λεπτό. Ο Ελ Καντουρί έκανε μια σέντρα από τα αριστερά και ο 21χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 73ο λεπτό. Ο Κωνσταντέλιας έκανε μια υπέροχη ατομική ενέργεια στην περιοχή και ένα ωραίο πλασέ. Ο Σβαμπ έκανε μια κίνηση με τακουνάκι και βρήκε ελάχιστα την μπάλα. Το γκολ φαίνεται να "ανήκει" στον νεαρό μεσοεπιθετικό.

Από τα μεταγραφικά αποκτήματα του Δικεφάλου, καλύτερα έδειξε να στέκεται ο Κάργας. Ο Ρικάρντο αν και χρίστηκε σκόρερ αποχώρησε στο 79ο λεπτό, για να περάσει στη θέση του ο Τζίμας.

Με τέσσερα μεταγραφικά αποκτήματα στο βασικό σχήμα ο ΠΑΟΚ

Ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα τέσσερα εκ των μεταγραφικών αποκτημάτων στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι. Βασικοί ξεκίνησαν οι Κάργας, Ντάντας, Ράφα Σοάρες και Κουαλιάτα, ενώ στο βασικό σχήμα και ο Παναγιώτου στο πλάι του Κάργα, στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ολιβέιρα έκανε το πρώτο χτύπημα

Το παιχνίδι είχε αργό ρυθμό, καθώς και ο ΠΑΟΚ είναι στα πρώτα βήματα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του, ενώ η Γκόου Αχέντ Ιγκλς έδωσε το πρώτο της δυνατό φιλικό.

Η πρώτη που απείλησε στο παιχνίδι ήταν η Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Ο Κάιπερς τροφοδότησε τον Μπέρντεν στο ημικύκλιο της περιοχής, αυτός έκανε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο οι Ολλανδοί σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους. Στο 27' ο Ρόμενς εκτέλεσε ένα δυνατό φάουλ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με τον Ολιβέιρα και πήρε κεφάλι στο σκορ. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του Σάστρε να απειλήσει, έπειτα από ωραία συνεργασία, ωστόσο το σουτ του πέρασε άουτ. Τελευταία τελική στο ημίχρονο έγινε στο 36ο λεπτό, με μια κεφαλιά του Μπερνέν, η οποία κατέληξε άουτ.

Άλλαξε όλη την ενδεκάδα ο Λουτσέσκου στο δεύτερο μέρος

Πάγια τακτική του Ρουμάνου τεχνικού είναι να αλλάζει ολόκληρη την ενδεκάδα στην ανάπαυλα των φιλικών. Αυτό έκανε και σε αυτό το παιχνίδι, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων τον Αντρέ Ρικάρντο, ο οποίος έκανε ντεμπούτο.

Ο μόνος από τις μεταγραφές που δεν χρησιμοποιήθηκε ήταν ο Ντομινίκ Κοτάρσκι. Φυσικά χρησιμοποιήθηκαν και οι Ταλιχμανίδης, Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας και Τσαούσης.

Ανέβασε στροφές στο δεύτερο και καθάρισε τους Ολλανδούς

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και βρήκε το δεύτερο γκολ, έστω και με αυτογκόλ, έπειτα από γλυκιά σέντρα του Λευτέρη Λύρατζη.

Ο Δικέφαλος έχοντας περισσότερους "παλιούς" στο γήπεδο ανέβασε και την απόδοσή του, πιέζοντας την Γκόου Αχέντ Ιγκλς στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου στεκόντουσαν ψηλά στο γήπεδο και πίεζαν, στην προσπάθεια τους να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αντιπάλων, τα οποία "προκάλεσαν σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πριν από το γκολ του ΠΑΟΚ, οι Λύρατζης και Τσαούσης, απείλησαν με δύο δυνατά σουτ, ωστόσο και οι δύο αστόχησαν. Την ίδια τύχη είχε και ένα δυνατό σουτ του Κωνσταντέλια στο 61'.

Μετά το δεύτερο γκολ ο Δικέφαλος ανέβασε στροφές και βρήκε άλλα δύο γκολ στο ματς, συνεχίζοντας να έχει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Από την άλλη οι Ολλανδοί απείλησαν κατά κύριο λόγο στο τελευταίο κομμάτι του ημιχρόνου, με κάποια επικίνδυνα γυρίσματα, ενώ στο 88' ο Στάινχελ με ένα δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι του Ταλιχμανίδη. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή στο ματς.

Να σημειωθεί ότι άπαντες στον ΠΑΟΚ "πάγωσαν" με τον τραυματισμό του Λευτέρη Λύρατζη στο 82ο λεπτό. Ο Έλληνας διεθνής ακραίος αμυντικός χτύπησε στον αστράγαλό του και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Μάλιστα αποσύρθηκε στον πάγκο, όπου του τοποθετήθηκε πάγος.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Παναγιώτου, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες, Λάμπρου, Κουαλιάτα, Ολιβέιρα.

Και η ενδεκάδα στο δεύτερο: Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Ίνγκασον Κουλιεράκης, Τσαούσης, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Ρικάρντο, Τσόλακ, Τζίμας.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ