ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Κουτσιανικούλης

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 20'

Στο πρώτο ματς της 18ης αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0, παρά το γεγονός πως έπαιζε με δέκα παίκτες από το 20ο λεπτό. Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ήταν όλα τα λεφτά για τους γηπεδούχους, καθώς εκτός από το γκολ που πέτυχε αναστάτωσε αρκετές φορές την άμυνα του Αστέρα.
Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους ήταν τραγικοί επιθετικά, αφού σε ενενήντα λεπτά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν μια οργανωμένη φάση, με αποτέλεσμα να ηττηθούν για δεύτερη φορά μετά από εννιά αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Ντάκος(Ξάνθης)
Βοηθοί: Γκάγκας(Λάρισας), Φαντόπουλος(Πειραιώς)
4ος: Αρετόπουλος(Τρικάλων)
Παρατηρητής: Σωμαρακάκης(Αθηνών)

ΠΑΟΚ(Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Φιλομένο(Κουτσιανικούλης 12' / Σαβίνι 90+), Κριστιάνο(Σορλέν 75').

Αστέρας Τρίπολης(Βλάχος): Αναστασόπουλος, Φυτανίδης(Ρόκας 80'), Ουριμπάρι, Καρντόσο, Αργυρόπουλος(Βίλτσες 58'), Μπαστία(Έντερ 68'), Καρέρα, Λαζαρίδης, Ουντότζι, Μαρσελάο, Καούνος.

Κίτρινες: Λαζαρίδης(Αστέρας 17'), Ίβιτς(ΠΑΟΚ 17'), Μπαστία(21' Αστέρας), Ουριμπάρι(34' Αστέρας).

Κόκκινες: Βιεϊρίνια(20' ΠΑΟΚ).

Με μια ματιά


Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν την αναμέτρηση με σκοπό ένα θετικό αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους σε οκτώ ματς να έχουν μόλις μια ήττα, ενώ τους γηπεδούχους να μετρούν πέντε σερί θετικά αποτελέσματα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να μην δημιουργούν κάποια φάση στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον ρυθμό να είναι ιδιαίτερα αργός. Στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λούσιο Φιλομένο, που καλά καλά δεν πρόλαβε να επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα, τραυματίστηκε σε μια κόντρα, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί και στην θέση του να περάσει ο Κουτσιανικούλης.

Αρένα η Τούμπα-Τρεις κίτρινες και μια κόκκινη σε 4 λεπτά!

Όλα ξεκίνησαν στο 17ο λεπτό, όταν ο Λαζαρίδης με τον Ίβιτς είχαν μια μικρή αψιμαχία στον χώρο του κέντρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούν από μία κίτρινη κάρτα, με τα πνεύματα να έχουν οξυνθεί αρκετά.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Μπαστία να κάνει ένα μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια, που όπως πέρναγε πάνω από τον Πορτογάλο τον βρήκε με τις τάπες στο πρόσωπο. Ο Βιεϊρίνια δεν μπόρεσε να συνγκρατήσει την ψυχραιμία του και έσπρωξε τον Μπαστία, ο οποίος έπεσε στο έδαφος.

Ο κ. Ντάκος έβγαλε αμέσως την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ, ενώ ο Μπαστία την γλύτωσε με μια κίτρινη.

Λίγες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να κάνει δυο καλές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα, παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Στο 40' ο Γκαρσία έκανε γέμισμα από το κέντρο μέσα στην περιοχή του Αστέρα, με τον Αναστασόπουλο να κάνει άστοχη έξοδο και να χάνει την μπάλα, με τον Ίβιτς να παίρνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Κουτσιανικούλης έφυγε στην αντεπίθεση με τρεις αντιπάλους τους οποίους ξεπέρασε με την ταχύτητα του, όμως το πλασέ που έκανε εξουδετέρωσε ο Αναστασόπουλος. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους δεν έκαναν κάποια αξιόλογη φάση.

Ξεκίνημα με γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να χάνει μια σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λαζαρίδης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, με την μπάλα να βγαίνει άουτ.

Στο 52ο λεπτό ο ο Κουτσιανικούλης μπήκε μέσα στην περιοχή του Αναστασόπουλου και έκανε το πλασέ, με τον Έλληνα πορτιέρο να μπλοκάρει. Δυο λεπτά αργότερα ωστόσο ο νεαρός μεσοεπιθετικός κατάφερε να σκοράρει, με κοντινό πλασέ.

Συγκεκριμένα Βιτόλο και Ίβιτς συνδυάστηκαν ωραία στο κέντρο, με τον Σέρβο μέσο να δίνει ωραία στον Κουτσιανικού που ήταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Εκεί με εξουδετερωμένο τον Αναστασόπουλο έκανε το πλασέ, γράφοντας το 1-0.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό με αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι λιγοστές. Στο 75ο λεπτό, ο Ουντότζι με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από το να κάνει δυο τα τέρμα του, όταν σε ένα λάθος της άμυνας του Αστέρα η μπάλα στρώθηκε στον Βιτόλο έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ που έκανε μπλόκαρε με δυσκολία ο Αναστασόπουλος.

Συνέντευξη Τύπου από τον Πάρη Τσελεπίδη


Βαγγέλης Βλάχος (προπονητής Αστέρας Τρίπολης): "Ήταν η χειρότερη εμφάνιση του Αστέρα από τότε που έχω αναλάβει την ομάδα. Δεν ήμασταν τόσο άσχημοι αλλά ο ΠΑΟΚ δεν μας επέτρεψε να παίξουμε καλά παρά την αριθμητική μας υπεροχή. Ένα δώρο που είχαμε αλλά και την αναγκαστική αντικατάσταση του Φιλομένο. Παρόλα αυτά και παρά το ότι ήταν όλα ευνοϊκά για μας δεν μπορέσαμε να αποδώσουμε όπως έπρεπε. Δεν ξέρω αν μας επηρέασε το ματς της Τετάρτης εγώ δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Συγχαίρω τον ΠΑΟΚ που παρά το ότι έμεινε με παίκτη λιγότερο έκανε την διαφορά και σε αυτό το ματς. Εμείς συνεχίζουμε. Είναι μία άλλη μέρα η αυριανή και περιμένουμε τον επόμενο αντίπαλο".

Για την περίπτωση του Κουτσιανικούλη σε σχετική ερώτηση σχολίασε: "Το τραγικότερο είναι ότι στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου όταν μας ξαναχτύπησε την πόρτα, με μας στα αποδυτήρια να συστήσαμε προσοχή ότι ο ΠΑΟΚ θα χτυπήσει με ταχύτητα και αντεπιθέσεις είμαστε άξιοι της τύχης μας. Με τον ΠΑΟΚ πάντως στην φάση του γκολ να έκανε μία υποδειγματική αντεπίθεση".

Σε ερώτηση για τους στόχους του Αστέρα Τρίπολης απάντησε: "Εγώ για την ομάδα μου όταν ρωτήθηκα είχα πει ότι είναι πολύ δύσκολο για ομάδες όπως ο Αστέρας Τρίπολης να διεκδικήσει κάτι καλύτερο γιατί υπάρχουν και άλλες ομάδες πιο έμπειρες με μας να είμαστε για τρίτη χρονιά στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να αποκτήσουμε ταυτότητα και σεβασμό στην κατηγορία. Εμείς είμαστε μία καλή ομάδα και προσπαθούμε να παίξουμε πάντα καλά και επιθετικά. Οι ομάδες του βεληνεκούς του Αστέρα Τρίπολης θα πρέπει πρώτα από όλα να δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεφύγουμε από αυτές τις θέσεις. Πρώτος στόχος είναι η απόκτηση ταυτότητας και σεβασμού και μετά σιγά σιγά βηματάκι βηματάκι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι να το κάνουμε στο μέλλον".

Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ): "Η νίκη μας ήταν απολύτως δίκαιη σε ένα δύσκολο παιχνίδι που το κάναμε ακόμα πιο δύσκολο με τα δικά μας λάθη. Ναι μεν είχαμε την ατυχία να τραυματιστεί ο μοναδικός μας επιθετικός που είχαμε ο Φιλομένο πολύ νωρίς αλλά νομίζω ότι το χειρότερο από όλα είναι ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές μπήκανε στον αγωνιστικό χώρο με μεγάλη αλαζονεία που δεν μπορώ να την δικαιολογήσω. Κάναμε λάθη παιδικά που μπορούσαν να μας στοιχίσουν και κάπως έτσι μείναμε να παίζουμε με δέκα ποδοσφαιριστές από πολύ νωρίς. Ωστόσο η ομάδα έδειξε και πάλι τον χαρακτήρα και το μέταλλο που έχει με αυτούς που μείνανε στον αγωνιστικό χώρο να δώσανε το κάτι παραπάνω για να αναπληρώσουνε το κενό του ενός ποδοσφαιριστή. Για μας το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου ήταν πιο δύσκολο κομμάτι του παιχνιδιού με τον Αστέρα όμως να μην θυμάμαι να έφθασε στην εστία μας με αξιώσεις.

Στην ανάπαυλα μιλήσαμε και θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου ότι τα κατάλαβαν. Ανταποκρίθηκαν σε αυτά 100% και παρόλο που ο Αστέρας έπαιξε με παίκτη παραπάνω και αναμενότανε να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού είχε έναν έλεγχο ανούσιο που δεν έφερε κάτι παραπάνω με μας να είχαμε τις πιο επικίνδυνες φάσεις με 3-4 συνολικά. Ο Αστέρας αντίθετα από ότι θυμάμαι δημιούργησε μόλις μία. Ο προπονητής του Αστέρα με διάφορες κινήσεις προσπάθησε για κάτι καλύτερο βάζοντας μέσα επιθετικούς αλλά η ομάδα μου ήταν καλύτερη και δύσκολο να αλλάξει κάτι. Για αυτό και δίνω και πάλι συγχαρητήρια στους δέκα ποδοσφαιριστές που τελειώσανε τον αγώνα. Συγχαρητήρια και στον κόσμο μας που μας βοήθησε πολύ σημαντικά στο παιχνίδι και πλέον σκεφτόμαστε τον επόμενο αγώνα"

.

Για τα συγχαρητήρια που έδωσε στους παίκτες του είπε: "Το άξιζαν πάνω από όλα οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές με το κενό να μην φάνηκε σχεδόν ποτέ".

Για την εικόνα της ομάδας του που ανταποκρίνεται παρά τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει είπε: "Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα συνεχίζει με πολλά προβλήματα τραυματισμών αλλά μέσα στα παιχνίδια αντιδράει και σίγουρα θα πρέπει να εξάρουμε αυτήν την συμπεριφορά. Ότι οι ποδοσφαιριστές μας έχουν πολύ μεγάλη ικανότητα και στον ψυχολογικό τομέα. Θα πρέπει να σταθούμε ωστόσο και στην συμπεριφορά που είχαμε στα πρώτα 15΄ του σημερινού παιχνιδιού όπου είχαμε την αποβολή (σ.σ. Βιεϊρίνια) αλλά και την πολύ καλή αντίδραση στην συνέχεια".

Για την σκέψη του περί χρησιμοποίησης του Εντίνιο στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Πανσερραϊκό την Τετάρτη στις Σέρρες για το Κύπελλο hellas online τόνισε: "Εάν ο Εντίνιο πρώτα από όλα πάρει την μπλε κάρτα του και θα είναι στην διάθεσή μας σίγουρα θα είναι μέσα στους 18 της αποστολής".

Τέλος κι όσον αφορά την αποβολή του Βιεϊρίνια με τον τρόπο που ήρθε αυτή από την αντίδράση του στο μαρκάρισμα του Μπαστία υπογράμμισε: "Ο Βιείρίνια ήταν ουσιαστικά η κορυφή του παγόβουνου. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο είδαμε συμπεριφορές όχι σωστές με τον Αστέρα να έπαιζε δυνατά αλλά εμείς αντιαθλητικά και μας θύμισαν περασμένα πράγματα που θεωρώ ότι τα έχουμε ξεπεράσει".

Κουτσιανικούλης: "Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας, καθώς μείναμε πολύ νωρίς με 10 παίκτες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για αυτή την νίκη. Πάνω από όλα ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και αυτό φαίνεται από τον κόσμο, ο οποίος μας βοήθησε από το πρώτο λεπτό.

Οι παίκτες είμαστε μια γροθιά και αν και μείναμε με δέκα παίκτες καταφέραμε να κάνουμε φάσεις και να πάρουμε το παιχνίδι"

.

Για ντέρμπι με Ολυμπιακό είπε:

"Το μυαλό μας είναι στο ματς Κυπέλλου της Τετάρτη. Αφού τελειώσει θα κοιτάξουμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό".

Για την απόδοση του:

"Το ότι παίζω καλά συμβαίνει λόγω των συμπαικτών μου, όσο με βοηθάνε θα γίνομαι όλο και καλύτερος".

Όλα τα λεφτά...


Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Με την ταχύτητα και την τεχνική του δημιούργησε πολλούς κινδύνους μπροστά από την εστία του Αναστασόπουλου, ενώ πέτυχε και το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Οι κίτρινες κάρτες ήταν περισσότερες από τις φάσεις του αγώνα. Όπότε ας ξεχάσουμε καλύτερα το παιχνιδι.

To Live του αγώνα...


Η 11άδα των γηπεδούχων
Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Φιλομένο, Κριστιάνο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Αναστασόπουλος, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Καρντόσο, Αργυρόπουλος, Μπαστία, Καρέρα, Λαζαρίδης, Ουντότζι, Μαρσελάο, Καούνος
1' Έναρξη αγώνα
9' Σχόλιο
Τίποτα ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πιέζει, αλλά οι φιλοξενούμενοι κρατούν καλά την μπάλα στο χώρο του κέντρου
12' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Φιλομένο να δίνει τη θέση του στον Κουτσιανικούλη
17' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Ίβιτς
Για διαμαρτυρία
17' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Λαζαρίδης
Για μαρκάρισμα στον Ίβιτς
20' Κόκκινη κάρτα ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
Για σπρώξιμο στον Μπαστία
21' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Μπαστία
34' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Ουριμπάρι
Για τράβηγμα στον Κουτσιανικούλη
40' Κεφαλιά ΠΑΟΚ Ίβιτς
Ο Ίβιτς προλαβαίνει την άστοχη έξοδο του Αναστασόπουλου και παίρνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι
45' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Κουτσιανικούλης
Ο Κουτσιανικούλης φεύγει στην αντεπίθεση, ανοίγεται όμως στα πλάγια και το σουτ του μπλοκάρεται από τον Αναστασόπουλο
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Κεφαλιά Αστέρας Τρίπολης Λαζαρίδης
Εκτέλεση κόρνερ του Ουριμπάρι από αριστερά, ο Λαζαρίδης παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά
52' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Κουτσιανικούλης
Ο Κουτσιανικούλης ταλαιπωρεί από δεξιά δύο αμυντικούς του Αστέρα, μπαίνει την περιοχή, αλλά ο Αναστασόπουλος αποκρούει το σουτ του νεαρού μεσοεπιθετικού
54' Γκολ ΠΑΟΚ Κουτσιανικούλης
Τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ φεύγουν στην αντεπίθεση. Ο Βιτόλο πασάρει δεξιά στον Ίβιτς, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή και με τη σειρά του πασάρει αριστερά στον Κουτσιανικούλη, που σε κενή εστία πλασάρει για το 1-0
57' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Βίλτσες στη θέση του Αργυρόπουλου
70' Σχόλιο
Ο Αστέρας προσπαθεί να πετύχει ένα γκολ αλλά το κάνει με λάθος τρόπο. Από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ ψάχνει ένα τέρμα στις αντεπιθέσεις.
75' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Ουντότζι
Ο Ουντότζι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
80' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Ρόκας στη θέση του Φυτανίδη
90' Λήξη αγώνα

























































































TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ