ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Αργός, γερασμένος κορμός, θέλει οπωσδήποτε φρέσκο αίμα

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στο ματς με την Ριέκα
Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στο ματς με την Ριέκα INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να ενισχυθεί άμεσα προκειμένου να πετύχει τους στόχους του για τη νέα σεζόν, ωστόσο είναι επιτακτική ανάγκη να φρεσκαριστεί το ρόστερ, καθώς πολλοί ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιεί ο Λουτσέσκου έχουν ξεπεράσει τα 30 έτη.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την πρόκριση, χωρίς όμως σοβαρή ενίσχυση δεν πάει πουθενά. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρουσίασε τον ΠΑΟΚ με μία ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 31 χρόνια. Σε σχέση με τα παιχνίδια με την Μποέμιανς κατάφερε να φέρει τους ποδοσφαιριστές του σε καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο, όμως δεν ήταν αρκετό για να μπορέσει να παρουσιάσει ένα σύνολο με ικανότητα να δημιουργήσει να χτίσει και να τελειώσει σωστά τις επιθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ θέλει φρέσκο αίμα

Ένα αυτογκόλ στην τελευταία φάση του αγώνα έδωσε το δικαίωμα για να γραφτούν και να ειπωθούν καλές κουβέντες για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ που δεν θα τις διαβάζαμε αν έμενε το 0-1. Η αλήθεια είναι πως το γήπεδο δεν δίνει περιθώρια για να γράψω πολλά διαφορετικά πράγματα σε σχέση με το άρθρο που ανέβασα το περασμένο Σάββατο, δύο μέρες μετά την πρόκριση επί της Μποέμιανς.

Ο ΠΑΟΚ φωνάζει πως η ομάδα θέλει φρέσκο αίμα. Της λείπουν νιάτα και πνευμόνια σε όλους τους χώρους.

Αργά στόπερ, υπερβολικά αργός αριστερός μπακ, ενώ η τριάδα των Σβαρμ, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ δεν παίζει χωρίς την μπάλα, όπως δεν μπορούν να παίξουν ούτε οι εξτρέμ. Είμαστε στο 2021 και ο Λουτσέσκου χτίζει τον ΠΑΟΚ με δίδυμο στην αριστερή πλευρά τους Βιείρίνια και Ελ Καντουρί. Λυπάμαι αλλά αυτό δεν γίνεται να δουλέψει. Πρέπει να έρθουν ποδοσφαιριστές με τρεξίματα, τουλάχιστον στις πλευρές, πριν να είναι αργά.

Βλέποντας την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Βαρέλα, Κρέσπο στην άμυνα, τον Μπίσεβαρ δεκάρι, τον Καντουρί εξτρέμ και τον Σφιντέρσκι φορ, καταλαβαίνεις πως ο Λουτσέσκου έχει μείνει στην ομάδα που έφερε το πρωτάθλημα το 2019. Ποδοσφαιριστές που έχουν μεγαλώσει και που τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκονται σε μεγάλη ατομική πτώση.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα καθώς οι παίκτες που συμπληρώνουν τον συγκεκριμένο κορμό δεν έχουν σαν κύριο προσόν την ταχύτητα. Οι Ροντρίγκο, Σβαρμπ, Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς δεν μπορούν να χαρακτηριστούν γρήγοροι για την θέση τους.

Αντίπαλος χαμηλού επιπέδου

Η Ριέκα είναι ένας αντίπαλος χαμηλού επιπέδου. Άφησε την μπάλα στον ΠΑΟΚ και στην πράξη το μόνο που έκανε καλά ήταν μία πίεση που έβγαλε σε κάποια διαστήματα μετά το 15ο λεπτό στο πρώτο ημίχρονο. Όμως αυτή η πίεση ήταν αρκετή για να φέρει έστω και από σπόντα μία πολύ καλή ευκαιρία και ένα γκολ. Είναι δεδομένο πως δεν χρειάζονται και πολλές εκτελέσεις για να νικηθεί ο Πασχαλάκης. Ο Λουτσέσκου όμως έχει αποφασίσει να ζήσει με αυτό.

Δεν δημιουργήθηκαν ορθολογικές επιθέσεις

Στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είχαν μία εύκολη κατοχή που δεν ήταν σε θέση να την αξιοποιήσουν. Δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο για να τελειώσουν σωστά μία επίθεση.

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήθηκε ένα παιχνίδι που οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατάφεραν να έχουν μόνιμα την μπάλα στα πόδια τους, να κερδίσουν μέτρα και να βάζουν με συχνότητα ποδοσφαιριστές στην αντίπαλη περιοχή. Το πρόβλημα ήταν πως δεν υπήρχε τρόπος αυτή η πραγματικότητα να φέρει πραγματικές και καθαρές ευκαιρίες.

Οι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν πολύ, ήταν φανερό πως η δουλειά που έχει γίνει τους έχει βοηθήσει να βρεθούν σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το παιχνίδι με την Μποέμιανς, όμως το γήπεδο φωνάζει πως χρειάζονται μεταγραφές.’

Έλλειπαν στοιχεία απαραίτητα για να ανοίξει μία πολυπρόσωπη άμυνα. Έλειπαν από όλες τις γραμμές τρεξίματα, δεν υπήρχε ο ποδοσφαιριστής με την ικανότητα να κάνει την διαφορά με μία ενέργεια, ο συνδετικός κρίκος που θα φέρει σωστά την μπάλα μέσα στην περιοχή, ούτε και ο επιθετικός που θα βοηθήσει τους συμπαίκτες του να του φέρουν την μπάλα μέσα στην περιοχή και να βγάλει αυτός τα κάστανα από την φωτιά.

Αυτός ο κορμός, έχει κριθεί

Η Ριέκα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και θα είναι τεράστια αποτυχία του ΠΑΟΚ να αποκλειστεί από αυτήν την ομάδα. Όμως νιώθω πως δεν είναι πολλά αυτά που μπορούμε να πούμε για τον ΠΑΟΚ. Ο κορμός που δουλεύει ο Λουτσέσκου, είτε από επιλογή είτε από ανάγκη, έχει κριθεί. Τα καλά χρόνια των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών ανήκουν στο παρελθόν.

Ο ΠΑΟΚ μετά από δύο προβληματικά χρόνια που ήρθαν έπειτα από ραγδαία αγωνιστική πτώση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, χρειαζόταν αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές δεν έχουν γίνει, οπότε οι δυνατότητες του είναι περιορισμένες.

Είναι ξεκάθαρο πως το ταβάνι του γκρουπ με το οποίο δουλεύει αυτήν την στιγμή ο Λουτσέσκου, είναι περιορισμένο και το ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει, συγκεκριμένο και δίχως φαντασία.

Το ποδόσφαιρο του σταυρού

Στο δεύτερο ημίχρονο η κυριαρχία του ΠΑΟΚ μεταφράστηκε σε κράτημα της μπάλας και σε κερδισμένα μέτρα που έφερναν πατήματα στην αντίπαλη περιοχή και πολλά στημένα.

Με λίγα λόγια έπαιξε το πατροπαράδοτο ποδόσφαιρο του σταυρού. Σηκώνω την μπάλα και κάνω το σταυρό μου να χτυπήσει κάπου και να πάει στα δίχτυα. Επειδή η ποιότητα του αντιπάλου ήταν τέτοια που επέτρεψε στους παίκτες του Λουτσέσκου να χτίσουν σε διάρκεια αυτό το παιχνίδι, άξιζαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης που ήρθε έστω και κατά λάθος, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ, για να επιστρέψει στην κατάσταση που βρισκόταν στην πρώτη θητεία του Λουτσέσκου θέλει πολλές αλλαγές και αυτές δεν φαίνεται πως πρόκειται να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση, τρείς-τέσσερεις καλοί ποδοσφαιριστές σε συνδυασμό με την καλή δουλειά που όλοι γνωρίζουμε πως μπορεί να κάνει στο ρόστερ ο Λουτσέσκου, ίσως να μπορέσουν να μαζέψουν την κατάσταση.

Τη ρεβάνς με την Ριέκα θα αναγκαστεί να την δώσει ο ΠΑΟΚ με αυτή την ομάδα και παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, το επίπεδο του αντιπάλου τού δίνει το δικαίωμα να παλέψει για να κάνει το καθήκον του και να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους. Το ταβάνι πάντως προς το παρόν φαντάζει χαμηλό.

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ