ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Δεν κοιτάω την ηλίκια των παικτών"

Ο Λουτσέσκου στη διάρκεια της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - Ριέκα για το Conference Europa League | 19 Αυγούστου 2021
Ο Λουτσέσκου στη διάρκεια της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - Ριέκα για το Conference Europa League | 19 Αυγούστου 2021 IN TIME SPORTS

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Ριέκα στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες, τόνισε πως δεν κοιτάει ηλικίες και σημείωσε πως η πρόκριση είναι το μόνο πράγμα που έχει στο μυαλό του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα ΠΑΟΚ - Ριέκα στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του τονίζοντας πως στα επόμενα παιχνίδια όλες αυτές θα μπουν γκολ ενώ όταν ρωτήθηκε για την ηλικία των ποδοσφαιριστών του σημείωσε πως δεν κοιτάει την ηλικία αλλά την προσφορά του καθενός.

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αυτό που άξιζε και την έλλειψη ευστοχίας:

"Η αρχή της δουλειάς για αυτό το σύνολο. Στην αρχή τα πράγματα δε μπορούν να είναι πάντα τέλεια. Αν δουλέψεις καλά, αν αλλάξεις τη φιλοσοφία και βρεις τη στρατηγική σου στο παιχνίδι, είναι φυσιολογικό να έρχονται μαζί και οι μεταπτώσεις στην απόδοση, τουλάχιστον στην αρχή. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης, όχι ατομικής, αλλά αυτοπεποίθησης στο νέο τρόπο δουλειάς, θέτοντας τους στόχους και την επιθυμία να είμαστε νικητές.

Θυμάμαι στην πρώτη μου θητεία στην ομάδα ότι υπήρχαν αυξομειώσεις στην απόδοση, δημιουργούσαμε ευκαιρίες και δεν έμπαιναν τα γκολ. Τρεις μήνες μετά δυσκολευόμασταν να κερδίσουμε εκτός έδρας, αλλά κάποια στιγμή όλα άλλαξαν και έμοιαζαν τέλεια. Οι αποψινές ευκαιρίες που χάθηκαν, αργότερα θα μπαίνουν ακόμα κι αν δεν το περιμένετε.

Στη συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές μου πριν το παιχνίδι, προέβλεψα αυτήν την κατάσταση, τους είπα ότι θα υπάρξουν και καλές και κακές στιγμές. Αλλά τους είπα ότι το σημαντικό ήταν να μην τα παρατήσουμε ποτέ, να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Συνέβη απόψε αυτό, ήρθε το γκολ ισοφάρισης στο τέλος. Σήμερα είχαμε τον έλεγχο για τα πρώτα 15 λεπτά, μετά τον χάσαμε, κάναμε ένα λάθος και ήμασταν και άτυχοι στο γκολ που δεχτήκαμε γιατί η μπάλα κόντραρε. Στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αποκτώντας την αυτοπεποίθηση για την οποία μιλούσα πριν.

Και για να είμαι ειλικρινής, ξέρουμε ότι δεν είμαστε απόλυτα καλά, αφού κάποιοι παίκτες ήρθαν αργά στην προετοιμασία. Ο Μπίσεσβαρ, ο Κούρτιτς που είναι εδώ μόνο τρεις εβδομάδες, ο Κάρολ που είχε ένα πρόβλημα και τώρα αναγκάζεται να βγάζει ενενήντα λεπτά... Αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, να δημιουργούμε".

Για το πρόβλημα στο σκοράρισμα και τις στατικές φάσεις:

"Σκοράραμε από στατική φάση! Είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης, κατανόησης της δουλειάς. Να πηγαίνουμε σε αυτές τις καταστάσεις με αυτοπεποίθηση ότι θα σκοράρουμε. Τώρα είναι πολλές οι πληροφορίες, οι παίκτες έχουν και μια φυσική αμφιβολία, αλλά όλα θα έρθουν βήμα βήμα. Σε κάθε ομάδα που προπόνησα συνέβαινε αυτό στην αρχή.

Όσο για τους πολλούς σκόρερ, γιατί δε σημειώνετε ότι τότε το πρώτο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ήρθε 0-0. Μετά κερδίσαμε την Κέρκυρα, αλλά μετά ήρθαμε 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης με δοκάρια και πολλές ευκαιρίες.. Και έπειτα 1-0 σε δύο εντός έδρας παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό. Γι' αυτό δουλεύω με τους ποδοσφαιριστές, γιατί θεωρούν πολλές φορές ότι δε θα κουβαλήσουν στον αγώνα τα λάθη.

Ο εγκέφαλος εκείνη την ώρα κουβαλά ήδη την πληροφορία, δε θα σε ρωτήσει. Πρέπει να έχεις την αυτοπεποίθηση ότι θα σκοράρεις. Η ομάδα, λοιπόν, τη δεδομένη στιγμή χρειάζεται να κατανοήσει ότι πρέπει να παλεύει συνεχώς, να δουλεύουμε σκληρά. Έχω εικόνα του πώς θα είναι η ομάδα σε τρεις-τέσσερις, επτά μήνες. Αυτό που μας λείπει είναι ότι σε καταστάσεις που δεν είμαστε καλοί μέσα στο παιχνίδι, επιστρέφουν παλιές στρατηγικές και δεν είμαστε καλοί. Αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στους ποδοσφαιριστές, την υπομονή, την ισορροπία και την αυτοπεποίθηση. Και όλα αυτά σε ένα - ας μην ξεχνάμε - δύσκολο περιβάλλον".

Για το τι σημαίνει για μία ομάδα να έχει τόσο υψηλό μέσο όρο ηλικίας στην αρχή της σεζόν:

"Το ξέρετε αυτό; Κοιτάω τα διαβατήρια; Όχι. Δεν είναι ποδοσφαιριστές αυτοί; Τελείωσαν το ποδόσφαιρο; Όχι, πραγματικά δεν ξέρω. Δεν βλέπω την ηλικία τους. Οι παίκτες αυτοί έχουν την εμπειρία και βοηθούν την ομάδα να αποκτήσει αυτήν την αυτοπεποίθηση και την ισορροπία, μας βοηθούν να προοδεύουμε. Υπάρχουν και παραδείγματα παικτών, όπως ο Μουργκ, που τρεις μέρες δεν προπονήθηκε λόγω πυρετού. Δε μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε περισσότερο. Κάποιοι παίκτες είχαν κορονοϊό ή τραυματισμούς, δηλαδή όχι πολύ ρυθμό. Εγώ προσπαθούσα να τους περάσω αυτοπεποίθηση. Δε μπορώ να σας πω ότι θα πάμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Μπροστά μας έχουμε έναν στόχο, τη Ριέκα και την πρόκριση. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το πρωτάθλημα και σίγουρα υπάρχει πίεση αλλά πρέπει να πάμε βήμα - βήμα, να βλέπουμε κάθε στόχο που θέτουμε. Επόμενος στόχος είναι η Ριέκα και η πρόκριση".

Για όσα ανέφερε στους ποδοσφαιριστές του μετά τη λήξη:

"Δεν είπα κάτι συγκεκριμένο. Ήθελα να δουν ότι είμαι εκεί γι' αυτούς, να τους συγχαρώ για την προσπάθεια. Είχα μια διαφορετική κουβέντα με τον Κούρτιτς, για το επόμενο παιχνίδι και την κατάσταση μας. Ήθελα να είμαι εκεί για να πάρουν την αυτοπεποίθηση που έπρεπε".

Για το αν ανησυχεί ότι λείπει η ποιότητα στην επιθετική γραμμή και αν ψάχνει να λύσει το πρόβλημα μεταγραφικά:

"Δεν είναι θέμα ποιότητας. Αυτό που μας λείπει είναι οι επιλογές. Γιατί όταν έχεις αρκετούς παίκτες, αν κάποιος δεν είναι καλός, έχεις τη δυνατότητα να τον αλλάξεις. Αλλά όπως είπα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Η προετοιμασία δεν ήταν ιδανική και αρκετή για όλους, η προσαρμογή στη νέα στρατηγική δεν είναι εύκολη. Έχω αναφέρει ξανά ότι θα πρέπει να έχουμε 16-18 βασικούς, αλλά τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν παίκτες που δεν είναι ακόμη έτοιμοι, δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να ξεκινούν.

Ο Ολιβέιρα έπαιξε 50' λεπτά με ρήξη χιαστού. Αναγκαστικά τη θέση του πήρε ο Σφιντέρσκι, που δεν έχει κάνει κατάλληλη προετοιμασία γιατί είχε ένα δύσκολο διάστημα με τον κορονοϊό και δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά δε μπορεί να γίνει διαφορετικά. Αυτό μας οδηγεί στο ότι πρέπει να βρούμε λύση εκεί.

Επίσης, ο Μπίσεσβαρ έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στον προηγούμενο αγώνα. Έχει ενθουσιασμό, είχε μια δύσκολη σεζόν, αγωνίστηκε στην Κύπρο, μετά πήγε στο Gold Cup με το Σουρινάμ - μη με ρωτάτε γιατί, δεν ξέρω. Στο δεύτερο ημίχρονο, αλλάξαμε τον Ελ Καντουρί με τον Μπίσεσβαρ και αυτό μας βοήθησε στη ροή του παιχνιδιού. Επίσης είναι ο Καγκάβα, που έκανε πλήρη και πολύ καλή προετοιμασία, όμως του λείπει η αυτοπεποίθηση να έρθει κοντά στην περιοχή. Και δεν είναι τόσο box-to-box, οπότε είναι λίγο επικίνδυνο να τον βάλεις νωρίτερα σε ένα τέτοιο παιχνίδι που είναι 1-0 και ρευστό".

Για το αν προβληματίζεται για τη χαμηλή απόδοση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς:

"Όλοι περιμένουμε τον καλύτερο Ζίβκο, και ο ίδιος το περιμένει. Αλλά, στις διακοπές έκανε ένα λάθος, ήταν δύσκολο γι' αυτόν μετά. Ύστερα άλλαξε τη φιλοσοφία του, άλλαξε και κατάλαβε τη νέα στρατηγική. Του άρεσε πολύ να παίζει αντεπιθέσεις, αλλά είναι μια αλλαγή στην οποία θα πρέπει να ανταπεξέλθει. Προσπαθεί πολύ, χρειάζεται υπομονή. Πιστεύω ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί η απόδοση του να εκτοξευθεί".

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ