CONFERENCE LEAGUE

ΠΑΟΚ - Μποέμιανς 2-0: Ο Μπίσεσβαρ με γκολ και ασίστ τον οδήγησε στα playoffs του Conference League

Ο Μπίσεσβαρ πανηγυρίζει με τον Ζίβκοβιτς γκολ του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μποέμιανς
Ο Μπίσεσβαρ πανηγυρίζει με τον Ζίβκοβιτς γκολ του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μποέμιανς EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ αποδίδοντας εξαιρετικά κατά διαστήματα και με τον Μπίσεσβαρ να έχει γκολ και ασίστ κέρδισε τη Μποέμιανς με 2-0 στην Τούμπα και πήρε την πρόκριση για τα playoffs Europa Conference League όπου θα βρει μπροστά του την Ριέκα την Πέμπτη (19/8).

Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του, νίκησε τη Μποέμιανς με 2-0, με τον Μπίσεσβαρ με γκολ και ασίστ να οδηγεί την ομάδα της Θεσσαλονίκης στα playoffs του Europa Conference League όπου θα αντιμετωπίσει τη Ριέκα που επικράτησε 4-1 της Χιμπέρνιαν με την αναμέτρηση να διεξάγεται την Πέμπτη (19/8).

Στο ματς της Τούμπας τώρα πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ο οποίος επέστρεψε στην ενδεκάδα και ήταν αυτός από τον οποίο άρχιζε κάθε καλό για την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Πέτυχαν δύο γκολ, είχαν δοκάρι, ζήτησαν ένα γκολ που δεν έδειξε ο διαιτήτης και είχαν σωρεία χαμένων ευκαριών για να φτάσουν σε ευρύτερο σκορ και σε νίκη με μεγαλύτερη άνεση. Από την άλλη η Μποέμιανς δεν κλείστηκε ούτε στην Τούμπα, έπαιξε ποδόσφαιρο και είχε αυτή τις ευκαιρίες της για να πετύχει ένα γκολ και να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης.

Στηρίχθηκε στους... παλιούς

Ο Ρουμάνος παρέταξε έναν ΠΑΟΚ από τα... παλιά καθώς στηρίχθηκε στους Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που όπως αναφέραμε ήδη ήταν και ο ηγέτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο ματς με τους Ιρλανδούς.

Από εκεί και πέρα αναφορικά με την ενδεκάδα ο Λουτσέσκου έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς καθώς στο αρχικό σχήμα έπαιξαν οι Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ αντί των Εσίτι και Καγκάβα και η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ήταν η εξής. Ο Πασχαλάκης κάτω από τα γκολπόστ με την τετράδα της άμυνας να παραμένει η ίδια αφού αγωνίστηκαν οι Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης και Βιεϊρίνια. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σβαμπ, Κούρτιτς με την τριάδα πίσω από τον Ολιβέιρα να αποτελείται από τους Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί και μοναδικό προωθημένο τον Πορτογάλο φορ.

Βρήκε γρήγορα γκολ

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε στο ματς μόλις στο 4' της αναμέτρησης. Σε κόρνερ από τα αριστερά οι φιλοξενούμενοι δεν έδιωξαν σωστά με τη μπάλα να φτάνει στον Μπίσεσβαρ. Αυτός έκανε μια γλυκιά σέντρα προς το ύψος του πέναλτι με τον Σβαμπ να έρχεται από πίσω και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Μποέμιανς πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να βγει στην επίθεση έχοντας δύο καλές στιγμές μέχρι το 18' της αναμέτρησης. Η πρώτη από λάθος γύρισμα του Μιχαηλίδη και η δεύτερη όταν στο 18' ο Κέλι μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ από πλάγια το οποίο έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση στο 28' όταν ο Μιχαηλίδης έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Ολιβέιρα πήδηξε στο χώρο του κέντρου για να πάρει τη μπάλα, δεν τα κατάφερε αλλά αυτή έφτασε στον Καντουρί που με τη μία πέταξε στον Μπίσεσβαρ ο οποίος βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Δοκάρι και ευκαιρίες

Επτά λεπτά αργότερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν γκολ όταν σε μια δύσκολη φάση ο Ελ Καντουρί έκανε το σουτ ο Τάλμποτ με τα ακροδάχτυλα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και εν συνεχεία στο έδαφος χωρίς να είναι σίγουρο αν πέρασε ολόκληρη η μπάλα ή μη τη γραμμή.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια εξαιρετική φάση για να φτάσουν στο 3-0 όταν ο Ελ Καντουρί έδωσε πανέμορφη πάσα στον Ζίβκοβιτς, αυτός μπήκε στην περιοχή δεν πλάσαρε και γύρισε πάλι στον Μαροκινό που έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Απείλησε ξανά

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μια ακόμη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους όταν ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια στο ύψος του πέναλτι αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε εκτός εστίας. Την ίδια κατάληξη είχε και ένα εξαιρετικό σουτ του Βιεϊρίνια εκτός περιοχής στο 64'.

Στο 73' ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Εσίτι για να ρίξει βάρος στο να μην δεχτεί επιθέσεις ο ΠΑΟΚ αλλά και τον Σβιντέρσκι αντί του Ολιβέιρα. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ακόμη γκολ σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Αρχικά στο 79' ο Ζίβκοβιτς μπήκε από τα δεξιά και έκανε το σουτ με τον Τάλμποτ να διώχνει.

Ενώ στο 90' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ όταν ο Μουργκ μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Σβιντέρσκι, αυτός καθυστέρησε και δεν πλάσαρε σε πρώτο χρόνο με τους αμυντικούς της Μποέμιανς να διώχνουν. \

Παραλίγο... ψυχρολουσία

Οι Ιρλανδοί που δεν είχαν απειλήσει ουσιαστικά σε όλο το δεύτερο μέρος λίγο έλειψε να σκοράρουν στο 94' όταν σε παράλληλη σέντρα από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Γουόρντ με τον Πασχαλάκη εκτός εστίας αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να πλασάρει, έκανε ουσιαστικά τσαφ και η άμυνα του ΠΑΟΚ έδιωξε.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο Σοάρες (85' Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Κούρτιτς (73' Εσίτι), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (85' Μουργκ), Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα (73' Σβιντέρσκι).

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ: Τάλμποτ, Λαιόνς (86' Φίλι), Κόρνβαλ, Φίνερτι, Μπρεσλίν, Ντενόι, Μπάκλεϊ, Κόουτ, Τίρνεϊ (78' Λέβινγκστον), Μπαρτ, Κέλι.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ