STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1
μπλανκο παοκ

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-0) με σκόρερ και MVP τον Αργεντινό, Ισμαέλ Μπλάνκο

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε τον έλεγχο στις αρχές των δύο ημιχρόνων και την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Σάχα. Ο Μανωλάς έκανε ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ο Αραούχο δεν έχασε μονομαχία, ο Μαϊστόροβιτς καθάρισε όλες τις μπάλες και ο σκόρερ Μπλάνκο ήταν πιο παθιασμένος από ποτέ. Ο Αργεντινός ήταν ο MVP της Ένωσης (δεν υστέρησε κανείς) καθώς εκτός από το νικητήριο γκολ, έτρεξε όλο το γήπεδο, μάρκαρε και βοήθησε τα μέγιστα για το διπλό.
Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να «κρύψουν» την απουσία του Βιεϊρίνια και παρότι δημιούργησαν ευκαιρίες δεν μπόρεσαν να πετύχουν ένα γκολ καθώς έλειψαν οι κλασικές φάσεις μπροστά από τα καρέ του Σάχα που όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών». Ο ΠΑΟΚ εκτός από το γεγονός πως έδειξε ανήμπορος να εκμεταλλευτεί τα καλά του διαστήματα, διαμαρτύρεται και για την δεύτερη κίτρινη κάρτα που θα μπορούσε να δεχθεί ο Γιάχιτς στο 28ο λεπτό.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό, με πολύ πάθος, δυνατές μονομαχίες και ευκαιρίες εκατέρωθεν για μεγαλύτερο σκορ. Ειδικά για την ΑΕΚ, η οποία στα τελευταία λεπτά και με τον ΠΑΟΚ να έχει το μυαλό του μόνο στην επίθεση θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η ένατη φορά που η ΑΕΚ βρήκε απέναντί της τον Φερνάντο Σάντος με το ρεκόρ να μεγαλώνει σε οκτώ νίκες της Ένωσης και μία ισοπαλία (1-1 στην Τούμπα).

Το αρνητικό για την ΑΕΚ μετά τη σημερινή αγωνιστική και τη νίκη της σε ένα ακόμα ντέρμπι η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ. Η νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και η ισοπαλία του Άρη στη Νέα Σμύρνη μεγάλωσε την διαφορά των ερυθρολεύκων από την Ένωση.

Πλέον, η βαθμολογία των πλέι οφ, αν η διαδικασία ξεκινούσε τώρα θα είχε ως εξής: Ολυμπιακός 3, ΠΑΟΚ 3, ΑΕΚ 1, Άρης 0.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής (79΄ Παπάζογλου), Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν (60΄ Εντίνιο), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Κουτσιανικούλης, Ίβιτς.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Λεονάρντο (57΄ Μαντούκα), Τζεμπούρ, Γιάχιτς (46΄ Γκέντσογλου), Μπλάνκο, Μανωλάς, Γεωργέας (8΄ λ. τρ. Καράμπελας), Σκόκο.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες κάρτες: Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης - Γιάχιτς, Μπλάνκο, Γκέντσογλου, Σάχα, Σκόκο
Με μια ματιά


Στην φλεγόμενη Τούμπα οι δύο Δικέφαλοι έψαχναν τη νίκη με φόντο τα πλέι οφ και την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ με την.. λαβωμένη 11άδα από το ντέρμπι του Άρη δεν άλλαξε το σύστημα του και με τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή και τον Κουτσιανικούλη στα δεξιά ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά του δεν φοβήθηκαν το παιχνίδι με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να κατεβάζει τους κιτρινόμαυρους με 4-4-2 σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.

Υπεροχή του ΠΑΟΚ, αλλά και των Μαϊστόροβιτς, Μανωλά

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ στην μεσαία γραμμή ήταν δεδομένη στα… χαρτιά καθώς οι Βιτόλο, Γκαρσία υπερτερούσαν των Καφέ, Γιάχιτς. Ευτυχώς για του γηπεδούχους και δυστυχώς για τους φιλοξενούμενους η θεωρία έγινε πράξη και ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε εύκολα τον έλεγχο στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Την ίδια στιγμή κα ενώ ακόμα οι παίκτες δεν είχαν ζεσταθεί ο Νίκος Γεωργέας ζήτησε αλλαγή καθώς ένιωσε ενοχλήσει στον μηρό, αναγκάζοντας τον Μπάγεβιτς να κάνει στο 8ο μόλις λεπτό την πρώτη του αλλαγή. Ο ΠΑΟΚ είχε βάλει στο… μάτι την αριστερή πλευρά της ΑΕΚ και συνέχισε να επιτίθεται από εκεί με τον Κουτσιανικούλη να μην μπορεί όμως να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Καράμπελα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή της ΑΕΚ καθώς ο Κώστας Μανωλάς πραγματοποιούσε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση και μαζί με τον Μαϊστόροβιτς δεν άφηναν πολλά περιθώρια στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Αξίζει αν σημειωθεί πως οι προσπάθειες των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά έγιναν είτε υπό πίεση, είτε από μακρινή απόσταση.

To... δολοφονικό ένστικτο του Μπλάνκο

Από τη στιγμή που η Ένωση άντεξε την αναμενόμενη πίεση του Δικεφάλου του Βορρά στο πρώτο τέταρτο ο Μπάγεβιτς ζήτησε από τους παίκτες του να ανοιχτούν στο γήπεδο και να αρχίσουν να… βλέπουν την εστία του θεατή μέχρι εκείνη τη στιγμή, Κώστα Χαλκιά. Οι κιτρινόμαυροι ευτύχισαν να σκοράρουν στην πρώτη τους προσπάθεια εκμεταλλευόμενοι και την τραγική αντίδραση του… κρύου γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Στο 16ο λεπτό ο Παντελής Καφές έδωσε ύψος στην μπάλα και γέμισε στην περιοχή του ΠΑΟΚ με τον Ισμαέλ Μπλάνκο να κυνηγάει μία σχεδόν χαμένη μπαλιά. Ο Χαλκιάς όμως δεν βρήκε την μπάλα στην προσπάθειά του να διώξει με τα πόδια και ο Ζορό, που κάτι τέτοιες φάσεις τις μυρίζεται από μακριά, έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία με δυνατή προβολή/σουτ.

Τη γάτα με το ποντίκι

Το 0-1 έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να παίξει το αγαπημένο της παιχνίδι, με τους κιτρινόμαυρους να οπισθοχωρούν και να δίνουν χώρο στον ΠΑΟΚ για να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Το πάθος των παικτών του Μπάγεβιτς που έτρεξαν και κάλυψαν πολλούς χώρους δεν έδωσε όμως την δυνατότητα στον γηπεδούχο να γίνει απειλητικός.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πίεσαν για την ισοφάριση και στο 23' ο Μουσλίμοβιτς προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι, αλλά η προσπάθειά του ήταν αδύναμη και απέκρουσε ο Σάχα. Ένα λεπτό αργότερα ο Ίβιτς πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Σορλέν, ωστόσο έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σέρβου στο 31'.

Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισαν οι κινήσεις από τους δύο πάγκους με τον Μπάγεβιτς να αφήνει τον Γιάχιτς στα αποδυτήρια καθώς ο Βόσνιος μπορεί να γλίτωσε την 2η κίτρινη στο 28’ αλλά δεν φαινόταν να βγάζει το παιχνίδι. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του πολύ γρήγορα με την είσοδο του Μαντούκα αντί του Λεονάρντο, ενώ από την πλευρά του ο Σάντος έβαζε στην 11άδα και τον Εντίνιο αντί του Σορλέν.

Προσπάθησε ο ΠΑΟΚ, αλλά η ΑΕΚ ήταν... ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ όπως και στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε καλύτερα, πίεσε την ΑΕΚ και κατάφερε να την κλείσει στο μισό γήπεδο. Το πρόβλημα των γηπεδούχων όμως παρέμενε αφού οι κιτρινόμαυροι έδειχναν ασυνήθιστη (για τους ίδιους) συνοχή και προσήλωση στην άμυνα κρατώντας μακριά από την εστία του Σάχα του «μαυρόασπρους».

Η τελευταία σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 48΄, όταν ο Βιτόλο βρήκε τον Μουσλίμοβιτς σε πλεονεκτική θέση, ωστόσο αυτός αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε να εδραιώσει το προβάδισμά της, ωστόσο ο Τζεμπούρ δεν μπόρεσε στο 68΄ με κεφαλιά να παραβιάσει την εστία του Χαλκιά, ενώ λίγο αργότερα ο διεθνής τερματοφύλακας νίκησε σε τετ α τετ τον Γαλλοαλγερινό.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Ένωση θα μπορούσε να κλειδώσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ αλλά οι επιλογές του Τζεμπούρ και του δραστήριου Μαντούκα δεν βοήθησαν. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την τελευταία σπουδαία ευκαιρία του αγώνα στο 85', όταν ο Χαλκιάς απέκρουσε το σουτ του Μπλάνκο, με αποτέλεσμα το 0-1 να μείνει έως το τέλος.

Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς: " Η ομάδα μου πέτυχε μια δίκαιη νίκη, αν και κινδύνευσε στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχαμε την ψυχραιμία να κρατήσουμε τη μπάλα στο κέντρο, όμως, πετύχαμε το γκολ και καταφέραμε να το κρατήσουμε ως το τέλος. Από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές ευκαιρίες, αλλά κι εμείς είχαμε 3-4 περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσαμε να πετύχουμε τουλάχιστον δύο γκολ. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνιση. Ηρθε το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να παίζουμε πολύ καλύτερα και να είμαστε πιο σωστοί στο παιχνίδι μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση για να έχουμε περισσότερες ελπίδες στα πλέι οφ. Το σημαντικότερο για τις ομάδες που θα παίξουν στην τελική φάση του πρωταθλήματος, είναι το πώς θα ξεκινήσουν".

Για τον Μανωλά: " Έχω ξαναπεί ότι έχει δείξει τα στοιχεία που χρειάζονται και πως το μέλλον του ανήκει. Είναι νέος και πρέπει να ακολουθήσει τον σωστό δρόμο".

Φερνάντο Σάντος: " Η ομάδα μου προσπάθησε πολύ σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου κυριάρχησε ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο. Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να σκοράρουμε, δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε και η ΑΕΚ στη μοναδική φορά που βρέθηκε στην εστία μας, χωρίς καν να θεωρείται ευκαιρία, πέτυχε ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Στην ανάπαυλα προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε τους παίκτες και να τους κάνουμε να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι. Μπήκαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, φυσιολογικά η ΑΕΚ γύρισε πίσω τις γραμμές της για να αμυνθεί μαζικά και αναζητώντας την αντεπίθεση. Είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μουσλίμοβιτς, αλλά μας έλειψε η ηρεμία στη τελική προσπάθεια. Υπήρχε νευρικότητα κυρίως στις σέντρες. Πολλές φορές θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη επιλογή. Και μετά το 65' όλο και αυξανόταν η πίεση και η νευρικότητα στους παίκτες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Σε άλλα παιχνίδια που η ομάδα δεν είχε παίξει καλά, είχε κερδίσει και σε αυτό όπου πραγματικά παίξαμε καλά, δεν πήραμε βαθμό. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε μέχρι το τέλος".

Όλα τα λεφτά...
Ο Ισμαέλ Μπλάνκο πέτυχε ένα γκολ και έτρεξε σχεδόν όλο το γήπεδο. Ο καλύτερος του Μπάγεβιτς σε ένα παιχνίδι που δεν υστέρησε κανείς.

Ο Κώστας Μανωλάς άντεξε και με το παραπάνω στην φλεγόμενη Τούμπα. Ο μικρός το έχει και μάλιστα πολύ. Μπράβο του.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σάντος μάλλον θα ψάχνει την ταυτότητά του...

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Με εξαίρεση τα μπουκάλια στο γκολ του Μπλάνκο. Δημιούργησε τρομερή ατμόσφαιρα αλλά οι παίκτες δεν μπόρεσαν να την εκμεταλλευτούν.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή της ΑΕΚ.
To video του αγώνα...
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΑΕΚ
Σάχα, Καφές, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Λεονάρντο, Τζιμπούρ, Γιάχιτς, Μπλάνκο, Μανωλάς, Γεωργέας, Σκόκο
Η 11άδα των γηπεδούχων ΠΑΟΚ
Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς Κοντρέρας, Λίνο, Κουτσιανικούλης, Ίβιτς
1' Έναρξη αγώνα
4' Σουτ ΠΑΟΚ Γκαρσία
Η μπάλα στρώθηκε στον Γκαρσία έπειτα από διώξιμο του Μανωλά και ο παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε το μονοκόμματο ψηλοκρεμαστό σουτ μακριά από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σάχα.
5' Τραυματισμός ΑΕΚ Γεωργέας
Ο Νίκος Γεωργέας ζήτησε αλλαγή καθώς πονάει στον μηρό.
8' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Νίκος Γεωργέας έδωσε τη θέση του στον Νίκο Καράμπελα.
13' Κεφαλιά ΠΑΟΚ Μαλεζάς
Ο Μαλεζάς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ύστερα από κόρνερ του Σορλέν, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα γκολπόστ.
16' Γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Τραγική έξοδος με τα πόδια από τον Χαλκιά με τον Μπλάνκο να κυνηγάει την φάση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατή προβολή/σουτ.
19' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ
Σανέλ Γιάχιτς: για επικίνδυνη προβολή στον Βιτόλο.
23' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Ο Μουσλίμοβιτς προσπάθησε να τακουνάκι να βρει δίχτυα αλλά η μπάλα κατέληξε χωρίς δύναμη στα χέρια του Σάχα.
24' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Ίβιτς
Ο Σορλέν έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Ίβιτς από την καρδιά της κιτρινόμαυρης άμυνας πέρασε άουτ στην μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων.
30' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος στη μεσαία γραμμή και προσπαθεί να ανεπιτυχώς να μπει στην περιοχή της ΑΕΚ.
31' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Ίβιτς
Ο Ίβιτς πήρε την μπάλα μέσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ που έκανε υπό πίεση πέρασε μακριά από τα δοκάρια.
36' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ
Ισμαέλ Μπλάνκο
41' Σχόλιο
Ένας φυσικοθεραπευτής της ΑΕΚ αποβλήθηκε από τον πάγκο καθώς διαμαρτυρόταν για τις αποφάσεις του Κάκου.
43' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Αραμπατζής: Για σκληρό μαρκάρισμα στον Λεονάρντο.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
+ 1 λεπτό.
45' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κουτσιανικούλης: Για μαρκάρισμα από πίσω στον Καράμπελα.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Γκέντσογλου πήρε τη θέση του Γιάχιτς.
48' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Ο Βιτόλο έκανε το γύρισμα αλλά ο Μουσλίμοβιτς αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση.
52' Σουτ ΠΑΟΚ Αραμπατζής
Ο Αραμπατζής έκανε το δυνατό σουτ από την γωνία της μεγάλης περιοχής αλλά ο Σάχα μπλόκαρε.
57' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ
Γκέντσογλου: Για μαρκάρισμα στον Κουτσιανικούλη.
58' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μαντούκα στη θέση του Λεονάρντο. Ολοκλήρωσε τις αλλαγές του ο Μπάγεβιτς.
60' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Εντίνιο στη θέση του Σορλέν
68' Κεφαλιά ΑΕΚ Τζεμπούρ
Πολύ καλή σέντρα από τον Αραούχο αλλά ο Τζεμπούρ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από τος ύψος της μικρής περιοχής.
68' Ευκαιρία ΑΕΚ Τζεμπούρ
Καταπληκτική πάσα από τον Καφέ στον Τζεμπούρ αλλά ο Γαλλοαλγερινός νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Χαλκιά.
72' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ
Σάχα
76' Σουτ ΠΑΟΚ Ίβιτς
Ο Ίβιτς έκανε το σουτ από πλάγια θέση αλλά ο Σάχα έδιωξε με τα πόδια.
77' Σουτ ΑΕΚ Σκόκο
Ο Σκόκο έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
79' Αλλαγή παίκτη
Ο Παπάζογλου στη θέση του Αραμπατζή
83' Κεφαλιά ΑΕΚ Μαντούκα
Ο Μαντούκα έπιασε την κεφαλιά από πολύ καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
83' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ
Σκόκο
85' Ευκαιρία ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Σκόκο έκανε πολύ όμορφη ενέργεια από τα δεξιά αλλά ο Τζεμπούρ δεν άφησε αρχικά την μπάλα για τον Μπλάνκο και όταν του την έδωσε ο Αργεντινός ήταν σε πολύ πλάγια θέση και το σουτ του τελευταίου έδιωξε ο Χαλκιάς.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
+ 4 λεπτά
90' Λήξη αγώνα





























































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ